Weather - Καιρός

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Είναι πολλά τα λεφτά....

Ψάχνουν 1 δισ. ευρώ στην Μαλαισία
 
Ποσό ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ψάχνουν οι εισαγγελείς στη Μαλαισία, με 968 ονόματα ελλήνων να είναι στη λίστα που εμπλέκονται σε σκάνδαλο με παράνομο στοιχηματισμό στην ασιατική χώρα.
Σύμφωνα με σημερινό (18/7) δημοσίευμα της εφημερίδας "Eξέδρα", οι αρμόδιες ασιατικές αρχές βρήκαν τη λίστα με τους 968 έλληνες που έβγαζαν χρήματα μέσω παράνομου στοιχηματισμού, με τις πληροφορίες να θέλουν να εμπλέκονται από ελληνικής πλευράς ο γιος παράγοντα ομάδας, ένας πρόεδρος ομάδας Football League, δύο μάνατζερ, ένας μπουκ και αρκετοί άλλοι.
Μάλιστα, ο προιστάμενος των αρχών της Μαλαισίας έκανε λόγο για οικονομικό σκάνδαλο τεράστιου μεγέθους, καθώς πρόκειται για πάρα πολύ μεγάλα ποσά που παίχτηκαν από έλληνες μέσω των ιστοσελίδων παράνομου στοιχήματος που έχουν έδρα τη Μαλαισία.
Το θέμα δεν έχει μείνει όμως μόνο εκεί, με τις τοπικές εισαγγελικές Αρχές της Μαλαισίας να έχουν ενημερώσει σχετικά τις ελληνικές Αρχές, ενώ ταυτόχρονα οι αστυνομικοί της Ιντερπόλ βρίσκονται σε συνεργασία και με τον ΟΠΑΠ προκειμένου να γίνει συλλογή νέων στοιχείων που θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος ερεύνησε εμβάσματα ιδιωτικής τράπεζας άνω των 15.000 ευρώ, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη τράπεζα δεν ενημέρωνε την Τράπεζα της Ελλάδος για τα εν λόγω εμβάσματα και δεν δήλωνε ούτε τις αποστολές, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν για τη Μαλαισία.