Weather - Καιρός

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Να ακούσουμε τον Εθνικό Ύμνο!

Τεράστια επιτυχία για την Εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 14-11 της Ιταλίας στον πρώτο ημιτελικό αγώνα και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σαγκάη. Αυτός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και αντίπαλος θα είναι μία εκ των Ρωσία, Κίνα. Η Εθνική προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
«Ζούμε μοναδικές στιγμές, δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης.

Με τις Ρουμπέση και Αντωνάκου να ηγούνται, η Εθνική μας ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από τα πρώτα λεπτά, με όπλο την καλή της άμυνα, πήρε «κεφάλι» στο σκορ και δεν επέτρεψε στην Ιταλία να την προσπεράσει σε κανένα σημείο του αγώνα.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3.
Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν:
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ρουμπέση 3, Αντωνάκου 3, Γερόλυμου 3, Ασημάκη 2, Ψούνη, Μανωλιουδάκη, Λιόση.
Σύνθεση: Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Αντι Μελιδώνη, Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση, Αλκηστης Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιούλη Λαρά, Ελένη Γουλά.
ΙΤΑΛΙΑ (Κόντι): Μπιανκόνι 3, Ραμπάλντι 3, Αμπάτε 2, Λάπι, Σαβιόλι, Έμολο
Σύνθεση: Τζούλια Τζορλέρο, Σιμόνα Αμπάτε, Ελίζα Καζανόβα, Φραντσέσκα Πομέρι, Μαρτίνα Σαβιόλι, Αλέκγρα Λάπι, Μαρία Κολαϊόκο, Ρομπέρτα Μπιανκόνι, Τζούλια Έμολο, Τζούλια Ραμπάλντι, Αλεκσάντρα Κότι, Τερέζα Φρασινέτι, Ελενα Τζίλι.
Την επιθυμία της για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε η Σταυρούλα Αντωνάκου μετά την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στον μεγάλο τελικό του τουρνούα Πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάη. «Θέλουμε να ακούσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο», είπε χαρακτηριστικά.

Η ελληνίδα αθλήτρια μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 δίνοντας το σύνθημα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στον τελικό της Παρασκευής με αντίπαλο μια εκ των Κίνα ή Ρωσία. «Δεν έχουμε προτίμηση για τον αντίπαλο. Σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς», πρόσθεσε η διεθνής μας πλέκοντας το εγκώμιο των συμπαικτριών της. «Το μυστικό μας είναι ότι έχουμε η μια απόλυτη εμπιστοσύνη στην άλλη».