Weather - Καιρός

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος!

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ελλάδα!

Ολο τον κόσμο στα πόδια τους έχουν οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών! Η ελληνική ομάδα υπέταξε 9-8 την οικοδέσποινα Κίνα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Ο Γιώργος Μορφέσης και τα κορίτσια του, έγραψαν ιστορία στη Σαγκάη! Εγιναν η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και με μια επιβλητική εμφάνιση στον τελικό, κατάφεραν να ανεβούν στην κορυφή του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι η πορεία τους τα τελευταία χρόνια μόνο τυχαία δεν είναι!
Η Εθνική έκανε και στον τελικό αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Επαιξε εξαιρετική άμυνα και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ο ιταλός διαιτητής Καπούτι, σφύριζε πολύ εύκολα αποβολές εις βάρος των ελληνίδων. Ακόμη κι όταν η Ελλάδα έχασε αρχικά την Αγγελική Γερόλυμου με αποβολή με αντικατάσταση και στη συνέχεια την Ηλέκτρα Ψούνη με τρεις ποινές, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε χαρακτήρα.
Οι διεθνείς άλλωστε είχαν διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλο και εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο τις αδυναμίες του. Στην άμυνα έγινε πολύ καλή δουλειά, ενώ στην επίθεση με ηγέτιδες την Αλεξάνδρα Ασημάκη και την Αντιγόνη Ρουμπέση, η Ελλάδα έβρισκε τις λύσεις.
Η Εθνική μάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει πιο εύκολα τη νίκη, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού είχε προβάδισμα με 2 και 3 γκολ διαφορά, ωστόσο στο τελευταίο οκτάλεπτο οι κινέζες έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί και κατάφεραν να μειώσουν σε 9-8, 1.38’ πριν τη λήξη. Ετσι, για να αποκτήσει και λίγο σασπένς ο τελικός...
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1.
Κίνα (Χουάν Ζανέ): Πινγκ Λιου 2, Γι Βανγκ 2, Τζιν Χε 1, Φέι Τενγκ 1, Ντονγκλούνγκ Σονγκ 1, Γιοντζούν Σουν 1.

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης {FOTO}): Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μανωλιουδάκη 1, Μελιδώνη 1, Λιόση 1, Κούβδου, Τσουκαλά, Ψούνη, Αβραμίδου, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά.

Παπούλιας: "Μας κάνατε υπερήφανους"
Συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:
"Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα".