Weather - Καιρός

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

H νέα ΚΕΔ του Κύρου(ς)...

Ενας σοβαρός άνθρωπος, ιατρός παθολόγος ο κ.Σαρρής θα προσπαθήσει μαζί με τον Κύρο να...γιατρέψει τις αμέτρητες πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Ο Κύρος Βασσάρας θα είναι το νέο «κεφάλι» της ελληνικής διαιτησίας. Η θέση που κατείχε μέχρι σήμερα, αυτή του υπεύθυνου ανάπτυξης, καταργήθηκε και πήρε θέση στην -πενταμελή πλέον- ΚΕΔ, με αρμοδιότητα να ορίζει τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας.
Η ΕΠΟ έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον πρώην διεθνή διαιτητή και όπως αναμενόταν του έδωσε πολλές αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων την "καυτή πατάτα" του ορισμού διαιτητών στη μεγάλη κατηγορία.
Από την περσινή επιτροπή παραμένει μόνο ο Θανάσης Μπριάκος, ενώ νέο μέλος θα είναι ο επίσης παλαίμαχος διαιτητής, Γιώργος Δούρος.
Η τριάδα αυτή των διαιτητών θα "τρέχει" στην ουσία το πρωτάθλημα και, όπως φαίνεται, ο Κύρος Βασσάρας θα έχει το πρώτο χέρι για τον ορισμό των διαιτητών.
Ισορροπία των "μεγάλων"...

Μια επιλογή που σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκει σύμφωνη και την πλευρά του Ολυμπιακού, μια και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε εκφράσει την επιθυμία για την προώθηση του Βασάρα σε αυτό το πόστο.
Πάντως, δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο και για τον Γιώργο Δούρο, ο οποίος έχει συνδυάσει το όνομά του με το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το 2004. Και σίγουρα η επιλογή αυτή θα ...τσιγκλίσει τον Νίκο Αλέφαντο, ο οποίος ακόμη και σήμερα ζητάει από τον Γιώργο Δούρο να βγει στο τηλέφωνο για να του δώσει εξηγήσεις...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δούρος "κέρδισε" τους Τσαχειλίδη και Ζωγράφο που ήταν επίσης υποψήφιοι.
Για πρώτη φορά στην ΚΕΔ μπαίνουν και ποδοσφαιρικοί παράγοντες -κι ευτυχώς ΟΧΙ αυτοί που προαλείφονταν... με το "αμαρτωλό παρελθόν"...
Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, της Δ' Εθνικής και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και αναπληρωτής ο πρώην διαιτητής και εδώ και 10 χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστος Σάββας. Οι επιλογές αυτές έχουν τυπικό χαρακτήρα, μια και οι επιταγές της ΟΥΕΦΑ επιβάλλουν την παρουσία δύο παραγόντων του ποδοσφαίρου στα μέλη της ΚΕΔ.Καλή επιτυχία στη νέα ΚΕΔ και ...ο θεός βοηθός!!!