Weather - Καιρός

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Aφησε τα... νιάτα και έπιασε τα γηρατειά!

Σε αυτό το ...γήπεδο-προπονητήριο, που είναι ποτισμένο με τον ιδρώτα των
παικτών της Καλαμάτας, ο κυρ Σταύρος, μέγας ευεργέτης της Μεσσηνίας,
θα χτίσει τη στέγη για τα τιμημένα γηρατειά! Μετά το γήπεδο του Μεσσηνιακού, άλλο ένα ακίνητο θα φέρει το όνομά του, εξασφαλίζοντας την υστεροφημία που θέλει κι ίδιος!

Άφησε το βρώμικο ποδόσφαιρο και επενδύει στα αθώα γηρατειά!

Τη δημιουργία ενός οίκου ευγηρίας υψηλών προδιαγραφών σε έκταση 12 στρεμμάτων στα Κατσέικα της Καλαμάτας ανακοίνωσε ο Σταύρος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το πρωί.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο «Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας» -δυναμικότητας 75 κλινών, αλλά με δυνατότητα διπλασιασμού τους- «δεν θα είναι μόνο επιχείρηση, αλλά και κοινωνική παροχή. Επιδίωξή μου είναι όσοι μας επιλέξουν να είναι σε μόνιμες διακοπές -έτσι θα αισθάνονται, και όχι όπως αισθάνονται σε άλλα παρόμοια κέντρα στην Ελλάδα».
Η διαδικασία της έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που θα οδηγήσει στη ανέγερση των κτηριακών εγκαταστάσεων, θα ξεκινήσει από αύριο, όπως γνωστοποίησε ο Στ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι αναμένεται να απασχολήσει περί τους 70 εργαζομένους, όλους από τη Μεσσηνία.
Δήλωσε, ειδικότερα, ο Στ. Παπαδόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο από σήμερα:
«Μετά από πάνω από μισό αιώνα επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, αποφάσισα να φτιάξω στην Καλαμάτα, που τόσο αγαπώ -και είναι γνωστό παγκοσμίως-, ένα έργο που δεν θα είναι μόνο επιχείρηση, αλλά και κοινωνική παροχή. Ενα έργο που θα είναι πολύ διαφορετικό από τα υπάρχοντα, με πολλή μελέτη και φροντίδα για μια ομάδα του πληθυσμού που τα έχει και τα δυο μεγάλη ανάγκη. Θα είναι μια μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων, σε ένα μεγάλο καταπράσινο οικόπεδο 12 στρεμμάτων. Είναι μελετημένη από ανθρώπους με απόλυτη εξειδίκευση και γνώση, τόσο κτηριακά και σε περιβάλλον, όσο και σε ιατρική φροντίδα, μιας και αυτή είναι η δουλειά τους.
Με έχει τόσο συναρπάσει και συγκινήσει η ιδέα, ώστε θα το συνδέσω με το όνομά μου, μιας και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει πολλά στον τόπο μας, μιας και θα είναι μια μεγάλη επένδυση αφ’ ενός και αφ’ ετέρου ένα μεγάλο καταφύγιο φροντίδας και αγάπης γι’ αυτούς που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα».
Αναφερόμενος δε στις προδιαγραφές, ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας είπε ότι ο «Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας» θα διαθέτει 32 δωμάτια με περίπου 75 κλίνες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διπλασιασμού των κλινών. Θα παρέχεται φυσικά ιατρική φροντίδα από εξειδικευμένο ιατρό, αλλά και ψυχολόγο, «γιατί η ψυχολογία είναι σπουδαία σε αυτούς τους ανθρώπους» παρατήρησε ο Στ. Παπαδόπουλος.
Ακόμα γνωστοποίησε ότι θα υπάρχουν χωριστές πτέρυγες κλινοστατικών και περιπατητικών φιλοξενουμένων, αίθουσες διασκεδάσεως, ενώ θα γίνεται διοργάνωση εκδρομών και εκδηλώσεων εντός και εκτός της μονάδος. Ανά μισάωρο δε, θα δίνεται η δυνατότητα στους περιπατητικούς φιλοξενούμενους και τους συγγενείς τους να μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης με ιδιόκτητο λεωφορειάκι του ιδρύματος.
«Επιδίωξή μου είναι όσοι μας επιλέξουν να είναι σε μόνιμες διακοπές -έτσι θα αισθάνονται-, και όχι όπως αισθάνονται σε άλλα παρόμοια κέντρα στην Ελλάδα. Επιθυμία μου είναι να γίνει ο "Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας" πρότυπο και έλξη και για το εξωτερικό, μιας και θα είναι -εκτός των άλλων- σε μια πραγματικά μαγευτική περιοχή» κατέληξε ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας, και γράφει στο σημερινό της φύλλο η "Ελευθερία".
Μακάρι το έργο αυτό να γίνει ΣΥΝΤΟΜΑ και να βρούν στέγη πολλοί συνάνθρωποί μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη!
Στον κυρ Σταύρο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πράξη αυτή και να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο που αγαπά τόσο πολύ!