Weather - Καιρός

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

H φαρσοκωμωδία των play off! - ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά...
Τα πάντα για να ανέβει ο...Λεβαδειακός!
Στις 22/7 τα πλέι οφ της Football League!!!

Μετά από περισσότερες από τέσσερις ώρες, εντάσεις και διαφωνίες, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Football League - Football League 2, με τους συμμετέχοντες να αποφασίζουν την έναρξη των πλέι οφ της Football League την Παρασκευή (22/7).


Επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 1-14, με τα Τρίκαλα να μένουν εκτός πλέι οφ, την θέση των οποίων πήρε ο Διαγόρας, μαζί με τους ΟΦΗ, Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας.
Ολα τα ματς θα διεξαχθούν στην Αθήνα, με υποψήφια γήπεδα της Νέας Σμύρνης και της Φυλής, με κοινή ώρα έναρξης τις 20:30.
Λεβαδειακός - ΟΦΗ και Διαγόρας - Δόξα Δράμας οι αγώνες της πρεμιέρας.
Ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει τα πλέι οφ με 4 βαθμούς, ο Λεβαδειακός με 2, η Δόξα Δράμας με 1 και ο Διαγόρας χωρίς βαθμό. Να σημειωθεί πως όλες οι αποφάσεις λήφθηκαν υπό την αίρεση ότι θα παραταθεί η αγωνιστική περίοδος ως τη 1 Αυγούστου.
Παράλληλα, δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες αυτούς δεν θα έχουν οι νεοαποκτηθέντες παίκτες, ενώ δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία για την Football League 2.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ:
1η Αγωνιστική (22/7/2011)
Λεβαδειακός - ΟΦΗ
Διαγόρας - Δόξα Δράμας
2η Αγωνιστική (24/7/2011)
Διαγόρας - Λεβαδειακός
Δόξα Δράμας - ΟΦΗ
3η Αγωνιστική (26/7/2011)
Λεβαδειακός - Δόξα Δράμας
ΟΦΗ - Διαγόρας
4η Αγωνιστική (28/7/2011)
ΟΦΗ - Λεβαδειακός
Δόξα Δράμας - Διαγόρας
5η Αγωνιστική (30/7/2011)
Λεβαδειακός - Διαγόρας
ΟΦΗ - Δόξα Δράμας
6η Αγωνιστική (1/8/2011)
Δόξα Δράμας - Λεβαδειακός
Διαγόρας - ΟΦΗ

Η υποκρισία των πλέι-οφ 

Η σκέψη να ξαναμπούν οι ομάδες στο γήπεδο στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου (!) για να παιχθούν τα πλέι – οφ της Βʼ Εθνικής ήταν εξʼ αρχής απορριπτέα από την κοινή λογική εξαιτίας της κατάστασης διάλυσης που διακρίνει τα ποδοσφαιρικά τμήματα που έχουν "αδειάσει" από τα περυσινά ρόστερ.
Οι μεθοδεύσεις όμως οι οποίες πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι προκειμένου να γίνουν οι αγώνες κατάταξης που έχουν πάρει χαρακτήρα αυτοσκοπού για τη διοργανώτρια αρχή, αποτελούν μνημείο προχειρότητας και παραβίασης των κανονισμών. Η εντολή της ΕΠΟ προς την Ένωση Βʼ και Γʼ Εθνικής είναι ρητή: «Κάντε τα πλέι – οφ».
Το ότι στην παρούσα φάση ακόμα και τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν τη σωστή διεξαγωγή μιας σημαντικής σειράς αγώνων που θα κρίνουν μια (ή περισσότερες) θέσεις ανόδου, κλείνοντας ουσιαστικά την αυλαία του περυσινού πρωταθλήματος μοιάζει να μην απασχολεί κανέναν.
Στην ΕΠΑΕ σκέφτηκαν για συγκοινωνιακούς λόγους που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρόνου να «στρατοπεδεύσουν» οι ομάδες στην Αθήνα και να δώσουν εκεί όλες τις συναντήσεις που θα καθορίσουν το ποιος ή ποιοι θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα.
Εν πλήρει γνώσει ότι αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση των κανονισμών αφού … «μόνο έτσι μπορούν να γίνουν οι αγώνες».
Το ότι οι ομάδες έχουν …μείνει από παίκτες και τα αποδυτήρια έχουν αδειάσει, δεν απασχολεί και η σκέψη είναι μαζί με την παράταση της αγωνιστικής περιόδου να παραταθούν και τα συμβόλαια των παικτών αφού …. «μόνο έτσι μπορούν να γίνουν οι αγώνες».
Αυστηρή προσκόλληση στον τύπο και όχι στην ουσία που στην προκειμένη περίπτωση υπαγορεύει την επικύρωση της βαθμολογίας και ακολούθως την προαγωγή στη Σούπερ Λίγκα της ομάδας που έχει κατακτήσει την θέση που προβλέπεται βάσει της προκήρυξης για να ανέβει κατηγορία.
Άλλωστε ο αντικειμενικός σκοπός της ύπαρξης των πλέι – οφ ήταν να διαφυλαχθεί το αδιάβλητο του πρωταθλήματος μέσω της μη ύπαρξης αδιάφορων ομάδων τις τελευταίες αγωνιστικές.
Σε ένα πρωτάθλημα λοιπόν που η μπόχα και η δυσωδία αναδύεται από την …πρώτη αγωνιστική και τα σκάνδαλα από τους παράνομους στοιχηματισμούς αποτελούν ρουτίνα, το να προβάλλονται τα πλέι – οφ ως μέτρο φύλαξης της αξιοπιστίας αποτελεί υποκρισία…!