Weather - Καιρός

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ψηλά το γυναικείο πόλο!

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών επικράτησε με 12-10 της χρυσής ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Ολλανδίας και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, την συμμετοχή σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση αν και βρέθηκαν να χάνουν με 4-2 στο ξεκίνημα κατάφεραν να αλλάξουν εντυπωσιακά την εικόνα τους στο δεύτερο οκτάλεπτο και να προηγηθούν με 10-5. Στη συνέχεια οι Ολλανδέζες εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση της ελληνικής ομάδας μειώνοντας σε 10-8, ωστόσο στο τελευταίο οκτάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στην Σανγκάι.
Πλέον η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την συμμετοχή της στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της απέναντι σε Ιταλία ή Αυστραλία.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Γερόλυμου 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Αντωνακου 2, Μανωλιουδάκη, Λιόση, Αβραμίδου.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μαουτζέρι): Φαν Μπέλκουμ 3, Ρέμερς 2, Φ.Καμπάουτ 2, Χακβερντιάν, Βερμέερ, Σμιτ.


Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών έκαναν πράξη τα όσα τους είχαν πει στο σχεδιασμό του αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και ο βοηθός του Σάκης Κεχαγιάς. Η πατρινιά και εκ των κορυφαίων εδώ και χρόνια αθλήτρια Αγγελική Γερόλυμου φρόντισε στις δηλώσεις της να αφιερώσει σε αυτούς την νίκη πρόκριση:
«Κερδίσαμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι που θέλαμε να πάμε στους 4. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου, αλλά και στους προπονητές μας, γιατί πραγματικά η νίκη ανήκει σε αυτούς. Ό,τι μας είχαν πει να προσέξουμε στο παιχνίδι, αυτό και κάναμε και ήρθε αυτή η νίκη. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά είμαστε στην τετράδα ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά θέλουμε να κατακτήσουμε τουλάχιστον ένα μετάλλιο, γιατί έχουμε φθάσει στην πηγή, αλλά νερό δεν έχουμε πιει» είπε η περιφερειακός της Βουλιαγμένης. Και ήρθε η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!