Weather - Καιρός

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

AΓΡΟΓΗ: 16 μήνες ο φάκελος στον Εισαγγελέα!

Σκάνδαλο Αγρογή ΑΕ: Οργιο αδιαφάνειας. Σύμβουλος ζήτησε και πήρε 73.000 ευρώ ! Στον εισαγγελέα 16 μήνες η υπόθεση.
Για κακούργημα κατηγορείται Σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού!
Απάτη και απιστία κατ' εξακολούθηση: αυτές είναι οι σοβαρές κατηγορίες με τις οποίες τον Απρίλιο του 2010 ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία της αμαρτωλής εταιρείας «ΑΓΡΟΓΗ», κατά της κυρίας Κατ*** Αδαμ****, που είναι.....σήμερα βασική οικονομική σύμβουλος του περιφ.ερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού!
Μάλιστα, παρότι η υπόθεση -η οποία σύμφωνα με νομικούς κύκλους επισείει ποινές φυλάκισης από 5 μέχρι και 20 χρόνια- εκκρεμεί στον 6ο Τακτικό Ανακριτή (αριθμός δικογραφίας: Α09/6097), εδώ και σχεδόν 16 μήνες (σ.σ.: αλήθεια, υπάρχει κάποιος που δε θέλει να προχωρήσει κύριε Καρακωνσταντή;) η κ. Κατ*** Αδαμ****, ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής του ΛΑΟΣ στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και κατόπιν η πρόσληψή της ήρθε ως «αντίτιμο» του κ. Σγουρού στην εκλογική και μετεκλογική στήριξη του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη και του επικεφαλής της «Αττικής Οδού» Αδώνιδος Γεωργιάδη. Και δεν αποκλείεται, όπως έλεγε χαριτολογώντας στέλεχος της περιφέρειας στην aftodioikisi.gr, «σε λίγο καιρό να τη δούμε αντιπεριφερειάρχη, και γιατί όχι και περιφερειάρχη...»
73.000 μ' ένα απλό σημείωμα
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κ. Αδαμοπούλου προσελήφθη ως διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία «ΑΓΡΟΓΗ» (σ.σ.: πρόκειται για την αμαρτωλή εταιρεία την οποία κατάργησε πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ρουσφετολογικές προσλήψεις, όργιο φαυλότητας, διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και αναξιοκρατίας), στην οποία μοναδικός μέτοχος είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το 2004 όταν υπουργός ήταν ο Ευάγγελος Μπασιάκος. Ο μισθός της ήταν 6.100 ευρώ (μεικτά) και 400 ευρώ αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Ωστόσο, η σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής δεν αρκέστηκε στον παχυλό μισθό της: Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, «στις 6.7.2007 συνέταξε και υπέγραψε το, με την ίδια ημερομηνία, έγγραφο άνευ αριθμού πρωτοκόλλου, υπό τον τίτλο "Εσωτερικό Σημείωμα", το οποία απεύθυνε στη διευθύντρια Οικονομικών στο οποίο ανέφερε τα εξής: "Για την απασχόληση της Δ/νουσας Συμβούλου αναφορικά α) με τον όλο χειρισμό των ασφαλιστικών μέτρων για τον διαγωνισμό 'παροχή επεξεργασμένων ορθοφωτοχαρτών (!), β) για τον χειρισμό της υπόθεσης περιουσίας της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. στο Λιτόχωρο Πιερίας, γ) για το συντονισμό του έργου «Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα Αγροτικών Δεδομένων" παρακαλώ όπως μου καταβληθούν 1) 30.000 ευρώ το μήνα Ιούλιο και 2) 25.000 ευρώ το μήνα Αύγουστο".
»Το πιο πάνω ιδιόχειρο σημείωμα της διευθύνουσας συμβούλου δεν συνοδευόταν από κάποια ειδική σύμβαση οιουδήποτε είδους ούτε από κάποια ειδική ή γενική απόφαση τακτικής ή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων περί καθορισμού ή έγκρισης της παραπάνω αμοιβής της, ούτε οι αποφάσεις για την ανάθεση των υπό τα στοιχεία (α) και (γ) έργων της "ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε."..... προέβλεπαν κάποια ειδική ή γενική αμοιβή της διευθύνουσας συμβούλου, υπό οιαδήποτε ιδιότητά της».
Δηλαδή, με άλλα λόγια, η κ. Κατ*** Αδαμ****, μ' ένα απλό σημείωμα πήρε από την εταιρεία που είχε διοριστεί διευθύνουσα σύμβουλος (δηλαδή από τον έλληνα φορολογούμενο) 73.333 ευρώ (εκτός από τις 55.000 ευρώ και 18.333 ευρώ για την καταβολή των σχετικών φόρων).
Μάλιστα, από τη δικογραφία αποκαλύπτεται ότι το ποσό των 25.000 συμψηφίστηκε εν μέρει με άλλο ποσό 18.566,39 ευρώ που είχε καταβάλει η εταιρεία στις 10.8.2007 «για την πληρωμή της εταιρικής της κάρτας ALPHA VISA για προσωπική της χρήση». Δηλαδή, η κ. Κατ*** Αδαμ****, εκταμίευσε τα παραπάνω ποσά από τα ταμεία της «ΑΓΡΟΓΗ» για να πληρώσει την πιστωτική κάρτα που είχε χρεώσει στην ίδια της την εταιρεία!
Ποινικές ευθύνες και από την διοίκηση της «ΑΓΡΟΓΗΣ» επί ΝΔ
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ανάλογη πρακτική (με χρεώσεις της εταιρικής της κάρτας για προσωπική της έξοδα αλλά και για συνεχή χωρίς αντικείμενο ταξίδια στο εξωτερικό) ακολουθούσε σε όλο το διάστημα της θητείας της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις πρακτικές που ακολουθούσε η κ. Κατ*** Αδαμ****, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λίγο πριν από τις εκλογές του 2007 (στις 28/8/2007, δηλαδή εν μέσω προεκλογικής περιόδου), όταν από το υπουργείο στην ουσία είχε αποχωρήσει ο Ε. Μπασιάκος και λίγο μετά τις εκλογές 19 Σεπτεμβρίου ανέλαβε υπουργός ο μέχρι τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.
Μάλιστα, στις 22.7.2009, και ενώ ήταν ακόμη κυβέρνηση η ΝΔ και υπουργός ο Α. Κοντός η νέα διοίκηση της «ΑΓΡΟΓΗ» με υπόμνημά της στέλνει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών: «α) το από 6.7.2007 εσωτερικό σημείωμα της πρώην Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Κατ*** Αδαμ****, προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, β) τις δύο από 6.8.2007 και 17.8.2007 εντολές πληρωμής της Κατ*** Αδαμ****, προς τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών και την γ) από 4.6.2008 και με ΑΠ 442 Έκθεση Διαχειριστικού & Οικονομικού Ελέγχου της εταιρείας, καθώς και το από 21.1.2008 "Γνωμοδοτικό Σημείωμα" της νομικής υπηρεσίας του Σ.Ο.Λ. (Σώμα Ορκωτών Λογιστών)», ζητώντας να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειές «και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών σε κάθε αυτουργό, συναυτουργό ή συνεργό των αξιόποινων πράξεων από την οποία προκλήθηκε ζημία της εταιρείας».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, καθώς από την Έκθεση Διαχειριστικού & Οικονομικού Ελέγχου της εταιρείας διαπιστώθηκαν παρανομίες από την κ. Κατ*** Αδαμ****,, η «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.» απευθύνθηκε στη νομική υπηρεσία του Σ.Ο.Λ., η οποία στο «Γνωμοδοτικό Σημείωμα» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Διαπιστώθηκε η έλλειψη νομιμότητας στις ενέργειες της κας Κατ*** Αδαμ****, και ειδικότερα συμπεραίνεται ότι η λήψη αμοιβών που εκτίθενται και αναλύονται παραπάνω με εντολή που έδωσε η ίδια και αφορά στο συμφέρον της ως αιτιολογία είναι παράνομη, ως αυτοσύμβαση είναι άκυρη και ως πράξη μπορεί να υπαχθεί στην αντικειμενική υπόσταση των αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα».
Τα παραπάνω στοιχεία βρήκε η νέα διοίκηση της «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.» με διευθύνοντα σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Πιλαφτσή και παρέπεμψε στα τέλη του 2009 το θέμα στον Εισαγγελέα. Εκείνος άσκησε την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της κ. Κατ*** Αδαμ****, αλλά, όπως προαναφέρθηκε, η υπόθεση έχει «κολλήσει» στον 6ο τακτικό ανακριτή.
Άλλωστε, πού να ασχοληθεί κανείς με μόλις 73.333 ευρώ όταν η κατηγορούμενη εκτός από αυτή του Γ. Καρατζαφέρη έχει και την έμπρακτη στήριξη του «μικρού πρωθυπουργού» της Αττικής!...