Weather - Καιρός

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέα δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Επεισόδια κατά...παραγγελία!!!
Το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας συνέλεξε νέα στοιχεία που αφορούν εκβιασμούς στον χώρο της νύχτας, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί νέα δικογραφία και να ασκηθεί νέα δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πλέον κατηγορείται για υποκίνηση και διευκόλυνση οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα), το οποίο αποδόθηκε με την ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου και στους Γιώργο Τσακογιάννη, Ιωάννη Παπαδόπουλο!
Όπως προέκυψε από τις επίμαχες συνομιλίες, οι τρεις κατηγορούμενοι συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή, προκειμένου να κάνουν επεισόδια για να τιμωρηθεί ο πρόεδρος του συλλόγου της Πάτρας, Αλέξης Κούγιας!
Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Ι. Παπαδόπουλο, ότι έχει συννεονοηθεί ο ίδιος και πως ο Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών!
Και άλλα 16 στημένα!
Στις ίδιες συνομιλίες, που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου από τον Ιανουάριο μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο, προκύπτει φαίνεται ότι τις τρεις σύλλογοι που δρούσαν στήνοντας αγώνες ήταν οι Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος ενώ μάλιστα προέκυψε ότι ο πρώτος ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο εργάζονταν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος!
Από την προανάκριση προέκυψε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Ηλιούπολης Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο ίντερνετ για παράνομο στοίχημα! Ακόμη προκύπτει ότι εκτός από τους ήδη υπάρχοντες 41 στημένους αγώνες άλλοι 16 είχαν στηθεί προκειμένου οι παράγοντες να αποκομίσουν ίδιον όφελος.
Και νέα ονόματα στη φόρα! Κατηγορίες κατά του Κ.Ηλιόπουλου!
Στο μεταξύ, προέκυψαν και νέα ονόματα, πέραν αυτών που ήδη υπάρχουν από τις μέχρι τώρα συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή την απομαγνητοφώνηση των νέων συνομιλιών. Τα νέα πρόσωπα μάλιστα, βαρύνονται μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για τα αδικήματα δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος, παράνομο στοιχηματισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Κατά περίπτωση κατηγορούμενοι είναι οι:
Χρήστος Σφήκας (διαιτητής)
Χρήστος Κανελλάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός)
Απαρεσίδο Άλβες Λουί Μιγκέλ (ποδοσφαιριστής Ιωνικός)
Γιώργος Σέγγος (διαιτητής)
Γιώργος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής Διαγόρας)
Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρας)
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος (ποδοσφαιριστής)
Ιωάννης Αρφάνης (γεν. αρχηγός Ηλιούπολης)
Ιωάννης Κομπότης (πρόεδρος Λεβαδειακού)
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης)
Αναστάσιος Θάνος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής)
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρόεδρος Αγροτικού Αστέρα)
Ηλίας Φυντάνης (πρ. αστυνομικός-προπονητής)
Βασίλης Αδαμάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα)
Ηρακλής Νύκταρης (παράγοντα ΟΦΗ)