Weather - Καιρός

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κούνησε μαντίλι ο Ντουντού...

Ακριβός και μέτριος, οπότε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!


Παρελθόν αποτελεί για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος Ντουντού καθώς τα ίδια... συμπτώματα παρουσίαζε και στην ΤΣΣΚΑ. Πενήντα συμμετοχές τα δύο πρώτα χρόνια, 23 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πριν μετακομίσει στον Ολυμπιακό...
Το κλίμα ήταν βαρύ για τον ποδοσφαιριστή, παρότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον πίστευε και του έδινε τις ευκαιρίες για να ξαναβρεθεί στο επίπεδο που ήταν πριν από 1,5 χρόνο.
Ο ίδιος, όμως δεν ανταποκρινόταν,  γεγονός που ζημιώνει τον Ολυμπιακό. Οχι μόνο αγωνιστικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι κοστίζει στους ερυθρόλευκους 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!
Οι ετήσιες απολαβές του είναι 1,8 εκατ. ευρώ, συν 1,2 εκατ. ευρώ που πληρώνει ο Ολυμπιακός στην εφορία...
Βάζοντας στη ζυγαριά, από τη μία τα χρήματα που κοστίζει και από την άλλη την προσφορά του στην ομάδα, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος ότι το μέλλον του στο Λιμάνι, θα ήταν αβέβαιο έως δυσοίωνο.

Η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό -μετά την επέκτασή της- θα έληγε κανονικά τον Ιούνιο του 2013 αλλά η διοίκηση του έβαλε πωλητήριο, είτε θα τον παραχωρήσει δανεικό σε ομάδα του εξωτερικού, καλύπτοντας ένα μέρος του συμβολαίου του. 
Και ο προ διετίας Ντουντού δεν θα είχε πρόβλημα να βρει ομάδα στην Ευρώπη (δεν θα είχε τεθεί και θέμα παραχώρησής του -θα πει κάποιος- αν έπαιζε όπως πριν 2 χρόνια).
Ο... "Mr. Twitter", όμως, των τελευταίων μηνών, ο οποίος ανήγγειλλε καρναβάλια στην Τούμπα και... τηρεί το λόγο του, δεν θα έχει θέση ούτε στην Ελλάδα και με το 1/4 των σημερινών του απολαβών...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Ατλέτικο Μινέιρο στα 1,2 εκ. ευρώ, με τον Ντουντού να συμφωνεί για τη μετακίνησή του στην πατρίδα του, βλέποντας ότι το κλίμα δεν τον σήκωνε άλλο στο λιμάνι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καβάλα, ο Ντουντού αποδοκιμάστηκε έντονα, με αφορμή τόσο την κακή του αγωνιστική φόρμα, όσο και το γεγονός ότι περισσότερο μιλούσε (twitter κτλ.), παρά έπαιζε....