Weather - Καιρός

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μέσι και Γκιγκς "καθάρισαν" με άνεση!


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα είναι οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του Champions League, ενώ περιμένουν απόψε να μάθουν τις αντιπάλους τους. Στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ είδε την Τσέλσι να μπαίνει πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση, αλλά χωρίς επιθετική ισχύ, καθώς ο Τόρες ήταν και πάλι φάντασμα του εαυτού του και ο Ντρογκμπά στον πάγκο. Οι «μπλε» έχασαν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο στο 43’ ο Ο’ Σέι πάσαρε πανέξυπνα στον Γκιγκς, ο οποίος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά και ο Ερνάντες άνοιξε το σκορ σε κενή εστία. Η είσοδος του Ντρογκμπά αντί του Τόρες στο ημίχρονο έδωσε νέα ζωντάνια στην Τσέλσι και, παρά την αποβολή του Ραμίρες στο 70’, η Τσέλσι ισοφάρισε, όταν ο Εσιέν έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Ντρογκμπά κοντρολάρισε και έστρωσε την μπάλα με μία κίνηση, για να πλασάρει τον Φαν Ντερ Σαρ. Με τη σέντρα, όμως, ο Ερνάντες κατέβασε την μπάλα, πάσαρε στον Γκιγκς έξω από την περιοχή και ο Ουαλός (έδωσε τις ασίστ και στα τρία γκολ της Γιουνάιτεντ στα δύο ματς των προημιτελικών) έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Παρκ, που έκανε το 2-1 στο 77’ και «καθάρισε» την πρόκριση.


Στο Ντόνετσκ η Μπαρτσελόνα (είχε κερδίσει με 5-1 στο «Καμπ Νόου») έπαιξε «σβηστά» και
στο πρώτο 20λεπτο είδε τη Σαχτάρ να κυριαρχεί. Ωστόσο από εκεί και πέρα άρχισε να κυκλο-
φορεί με το γνωστό της τρόπο την μπάλα, έβγαλε εκτός παιχνιδιού τους Ουκρανούς και πήρε τη νίκη με το 48ο φετινό γκολ του Μέσι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ντάνι Άλβες στο 43’ και «χόρεψε» τρεις αμυντικούς πριν νικήσει τον Πιατόφ, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 
Απόψε οι Ρεάλ Μαδρίτης και Σάλκε αναμένεται να επικυρώσουν το «εισιτήριό» τους για τα ημιτελικά, καθώς η μεν πρώτη καλείται να υπερασπιστεί (9.45 μ.μ., ΝΕΤ) στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» το 4-0 με το οποίο επικράτησε της Τότεναμ στη Μαδρίτη, η δε δεύτερη το εκπληκτικό 5-2 της νίκης της στο Μιλάνο επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ.