Weather - Καιρός

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στα...δικαστήρια!

■ Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού εκπροσώπησαν χθες τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατηγορείται για δυσφήμιση του αθλήματος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής (Π.Ε.) της ΕΠΟ, με την απόφαση να αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες. Πέραν του ότι θεωρούν την Π.Ε. της ΕΠΟ αναρμόδια να εκδικάσει την υπόθεση, οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού τόνισαν μεταξύ άλλων πως: «Ο κ. Μαρινάκης έχει καταθέσει δύο μηνύσεις και μία αγωγή. Μόνο από δημοσιεύματα δημιουργήθηκε θέμα, αφού δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στα αποδυτήρια για να δουν τι έγινε. Μόνο ο Σισέ έχει μιλήσει για επίθεση. Ίσως να έπρεπε να περιμένουμε την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου πριν αποφασίσει η Πειθαρχική».

• Με την αρωγή των... άρθρων βάσει των οποίων κλήθηκε σε απολογία (τα οποία δεν αναφέρονται σε επεισόδια) για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε χθες από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο, καθώς «υπάρχει είσοδος οπαδών, χωρίς όμως πρόκληση επεισοδίων. Διαιτητής και παρατηρητής δεν γράφουν για επεισόδια. Έχουμε μόνο ρίψεις αντικειμένων και εισβολή οπαδών χωρίς επεισόδια. Γι’ αυτά προβλέπεται μόνο πρόστιμο». Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα.

■ Ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε και πήρε αναβολή, οπότε αντί για σήμερα θα καταθέσει στον αθλητικό εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου την ερχόμενη Τετάρτη. Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε (μέσω της δικογραφίας η οποία έφτασε στα χέρια του Αχ. Μπέου εφόσον έχει κληθεί ως ύποπτος), ο Νικόλας Πατέρας στην κατάθεσή του στον αθλητικό εισαγγελέα παραδέχτηκε ότι μίλησε δύο φορές με το διαιτητή του Άρης - Παναθηναϊκός Γιώργο Δαλούκα, μία φορά πριν και μία μετά τον αγώνα. Την πρώτη, όπως ισχυρίστηκε, επειδή είχε μάθει για τις προσπάθειες επηρεασμού του και τη δεύτερη (μετά τον αγώνα) για να του διαμαρτυρηθεί επειδή έπαιξε «70-30» υπέρ του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Μένει να αποδειχτεί αν ο Δαλούκας στην κατάθεσή του έκανε λόγο για τα δύο τηλεφωνήματα που δέχτηκε από τον Ν. Πατέρα ή αρνήθηκε πως υπήρξαν.

■ Σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ της Αργεντινής, ο Σκόκο τόνισε πως, μετά από την... εμπειρία που με τα γκαζάκια που εξερράγησαν έξω από το σπίτι του και την οικονομική δυσπραγία της ΠΑΕ, «προς το παρόν παίζω στην ΑΕΚ. Αυτήν τη στιγμή σκέφτομαι το πώς θα τελειώσει η σεζόν για την ΑΕΚ. Στο μεταξύ θα επανεξετάσω το μέλλον μου και θα πάρω την απόφασή μου. Θέλω να είμαι κάπου όπου θα εξελίσσομαι. Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν».