Weather - Καιρός

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

"Φαλήρισε" ΚΑΙ ο Παναθηναϊκός!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


■ Η απόφαση για ΑΜΚ, κατά 15 εκατ. ευρώ, ελήφθη στο χθεσινό Δ.Σ. της ΠΑΕ, ωστόσο θεωρείται απίθανο να εισρεύσουν στο σύνολό τους αυτά τα χρήματα στα ταμεία, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να χαρακτηρίζει το μέλλον «ζοφερό» για την ΠΑΕ και τον Αδαμάντιο Πολέμη να συμπληρώνει «εγώ έλεγα να κάνουμε 30 εκατ. ευρώ ΑΜΚ, ώστε να φτάσουμε τελικά να μπουν τα 15». Το «φυσιολογικό» σενάριο είναι να συγκεντρωθούν τελικά 7-8 εκατ. ευρώ, ωστόσο το πλέον ρεαλιστικό είναι να συγκεντρωθούν περίπου 5 εκατ. ευρώ (όσο και το έλλειμμα της φετινής σεζόν), με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να επιμένει πως θα βάλει το 30% (οι διαδικασίες της ΑΜΚ θα επισπευσθούν και θα ολοκληρωθεί στις 6/5). «Κύριοι, χρεοκοπήσαμε και πρέπει να βρούμε ρεαλιστική λύση.
Δεν έχω καμία υποχρέωση, ούτε ηθική ούτε νομική. Όταν έφερνα αντίρρηση, μου γινόταν πόλεμος. Ούτε εγώ θέλω να πουληθούν παίκτες, αλλά ποια είναι η αντιπρόταση;» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Βαρδινογιάννης. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως υπάρχει επιστολή του προς τον Ν. Πατέρα μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει πως δεν τον θεωρεί υπεύθυνο για τη σημερινή οικονομική κατάσταση του συλλόγου και πως ο Α. Βγενόπουλος του ασκούσε πιέσεις να μην υπογράψει τη χορηγία. Ακόμη και όλο το ποσό να συγκεντρωθεί, θεωρούνται δεδομένες οι πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών (ο Δημήτρης Γόντικας τις χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό») και οι περικοπές, καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστούν τουλάχιστον άλλα 12 εκατ. ευρώ για να «βγει» η επόμενη σεζόν. Τέλος, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που επανέλαβε ότι η πολυμετοχικότητα απέτυχε και τελείωσε, κάλεσε τον Γ. Βαρδινογιάννη να παραχωρήσει το σύνολο του ποσοστού του σε έναν μέτοχο, ο οποίος προφανώς θα το... θέλει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


■Την ώρα που η ένταση της μεταγραφικής φημολογίας ολοένα και αυξάνεται, η προτε-
ραιότητα στους «ερυθρόλευκους» παραμένει το θέμα του προπονητή, που θα ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε αύριο το μεσημέρι. Αν, πάντως, αποφασίσει ο Βάσκος να επιστρέψει στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός έχει έτοιμη τη διάδοχη κατάσταση, που θα είναι, εκτός απροόπτου, ο Έκτορ Κούπερ. Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, υπαρκτό είναι το ενδιαφέρον της Σάλκε για τον Αβραάμ Παπαδόπουλου, που αναμένεται να κληθεί σύντομα για να ανανεώσει το συμβόλαιο του.


ΜΠΑΣΚΕΤ

■ Σήμερα διεξάγεται η εμβόλιμη 24η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να ετοιμάζονται για μια... δυνατή προπόνηση λίγο πριν από τη σαββατιάτικη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΣΕΦ, η οποία θα κρίνει και την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Οι -χωρίς Παπανικολάου, Πελεκάνο αλλά με Σπανούλη- «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην Καβάλα, όπου θα αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα (5 μ.μ.), ενώ, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση του δανεισμού του
Πρίντεζη από τη Μάλαγα απομακρύνεται οριστικά. Οι -χωρίς Νίκολας- «πράσινοι», από την πλευρά τους, αντιμετωπίζουν στο ΟΑΚΑ τον Ίκαρο Καλλιθέας (5 μ.μ., ΕΤ1). Από εκεί και πέρα, το Περιστέρι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (5 μ.μ.), ο οποίος, εφόσον νικήσει, εξασφαλίζει την 3η θέση της κανονικής περιόδου, ενώ ο Ηλυσιακός υποδέχεται το Μαρούσι (5 μ.μ.) και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής του. Τα υπόλοιπα ματς: Άρης - ΑΕΚ (5 μ.μ., ΝS3), Κολοσσός Ρ. - Πανελλήνιος (5 μ.μ.), Ηρακλής - Πανιώιος (5 μ.μ., κεκλεισμένων των θυρών).