Weather - Καιρός

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Οποιος έχει λεφτά, υπόσχεται Πρωταθλήματα...

Ο Μαρινάκης υποσχέθηκε άλλα 20 πρωταθλήματα!

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε και με το παραπάνω το θεαματικά όσο και πειστικά κατακτημένο
38ο πρωτάθλημά του, που συνοδεύτηκε από ρεκόρ (όπως το «15 στα 15» στο γήπεδο Καραϊσκάκη), εντυπωσιακές επιδόσεις (+13 από τον 2ο, καλύτερη επίθεση με 68 γκολ, καλύτερη άμυνα με 18 γκολ και διαφορά γκολ +47, περισσότερα από τρία γκολ ανά ματς κατά μέσο όρο στο Καραϊσκάκη) και παράλληλα την επιβεβαίωση πως το ελληνικό πο-
δόσφαιρο εισέρχεται στην εποχή Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, άλλωστε, είναι και ο μεγάλος δικαιωμένος της σεζόν, αναλαμβάνοντας το καλοκαίρι μία ομάδα που τερμάτισε 5η πέρυσι και αλλάζοντας τα πάντα μέσα σε λίγους μήνες, συντρίβοντας τον ανταγωνισμό και επανακτώντας το πρωτάθλημα. «Θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα πάρουμε άλλα 20 πρωταθλήματα» τόνισε μετά τη φιέστα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Βάσει των κινήσεων που έγιναν (παραμονή Βαλβέρδε, επιπλέον στελέχωση του τμήματος με γνώστες του χώρου) και αυτών που προετοιμάζονται (σε μεταγραφικό επίπεδο), δεδομένα μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως ο μπαίνουν οι βάσεις για μια νέα «ερυθρόλευκη» εγχώρια αυτοκρατορία, με τη νέα πρόκληση για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να είναι ο συνδυασμός της με την ευρωπαϊκή καταξίωση.
Χθες, πάντως, οι Β. Μαρινάκης και Εδουάρδο Μαθία είχαν νέα επαφή, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, ενώ αναμένεται νέο ραντεβού σήμερα. Το σίγουρο είναι πως, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, ο Μαθία δεν προορίζεται για τεχνικός διευθυντής, αφού θα είναι υπό τον Βαλβέρδε, αλλά για επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ.
Πλέον έχει φτάσει η ώρα της ξεκούρασης για τους παίκτες (που από χθες απολαμβάνουν το οκταήμερο ρεπό τους), της... απόλαυσης των λίγων ημερών για διοίκηση και Βαλβέρδε και της υλοποίησης του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν αμέσως μετά.
Τέλος, σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Ριέρα κόντρα στη Λάρισα, καθώς υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο και θα μείνει εκτός για 5-6 εβδομάδες.