Weather - Καιρός

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πρωταθλήτρια στον 6ο όμιλο η ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Mόνο λίγους μήνες κράτησε η παραμονή στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ομάδας της Καλαμάτας, αφού μετά το σημερινό αποτέλεσμα (0-1 επί του Ατρομήτου Λάππα), η πρώτη ομάδα του Νομού μας κέρδισε ΑΞΙΑ και ΔΙΚΑΙΑ την επάνοδό της στη Γ' εθνική! Ιδιαίτερα πανηγύρια και μεγάλα λόγια δεν χρειάζονται γιατί ήταν ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι με το minimum της προσπάθειας που κατέβαλαν φέτος οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αρκούσε στο να πρωταγωνιστήσει! Η... Ρεάλ της κατηγορίας με τους κομπάρσους συναγωνιστές και με ομάδες έτοιμες για διάλυση...
Ο 6ος όμιλος δεν είχε σπουδαίο ανταγωνισμό στις πρώτες 5 θέσεις, πολλές ομάδες δυσκολεύονται ακόμα και να προπονηθούν 4 φορές την εβδομάδα, τα έξοδά τους είναι πολλαπλάσια από τα ...έσοδα (!) και ήταν θέμα χρόνου η ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ και κυρίως η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ομάδα της κατηγορίας να πάρει την άνοδο. Ηταν θέμα χρόνου!
Ισως να άργησε κιόλας.... αφού έκανε από τα Χριστούγεννα και μετά, μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ αγωνιστική κοιλιά κι έχασε βαθμούς που αν τους είχε πάρει η διαφορά θα ήταν στο +18 οχι στο +10. Τα μισά παιχνίδια που η ομάδα ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΤΑΝΕ η νίκη ήρθε με ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ!
Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Η άνοδος μετράει!  
Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη της ανόδου, λίγα λόγια και ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (εκτός από τα γνωστά φερέφωνα και "αναλυτές της πλάκας" που θα έχουν να γράφουν για καιρό από το σπίτι τους...).
Η διοίκηση της ομάδας οφείλει να κρατήσει τον κορμό αυτής της ομάδας που μας...ξελάσπωσε στην κυριολεξία και μιλάμε για 10-12 ποδοσφαιριστές που ΜΠΟΡΟΥΝ να σταθούν και στη Γ' εθνική. Κάποια άλλα παιδιά δεν ανταποκρίθηκαν και οι δυνατότητές τους ΔΕΝ είναι για παραπάνω (έστω κι αν είναι συγγενείς και φίλοι των διοικούντων...)
Ξεκινήσαμε με την "γλυκειά καραμέλα" του "θα πάμε με δικά μας Καλαματιανά παιδιά και τα 5 ή και 6/11 της βασικής ομάδα ήταν ΕΚΤΟΣ Μεσσηνίας. Κι αν στη Δ' εθνική δεν παίρνεις την πρωτοβουλία να αναδείξεις ΤΟΠΙΚΑ ΤΑΛΕΝΤΑ, πότε θα το κάνεις; Στη Β' εθνική που το (μισο)έκανε (από ανάγκη και λανθασμένα) ο....  Γρηγορόπουλος λόγω οικονομικής κρίσης;;;
Και είναι κοινό μυστικό ότι πολλά παιδιά ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ......
Επίσης χρήσιμο θα είναι να γίνει και μια αναθεώρηση στον τρόπο που αντιμετωπίζει η υπάρχουσα διοίκηση το θέμα των ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και ανίχνευσης ταλέντων...
Το θέμα εδώ "υποφέρει" και η αποτυχία του εγχειρήματος είναι ξεκάθαρη. 
Κι από τη στιγμή που υπάρχουν "άριστες σχέσεις" με τον Μεσσηνιακό, από φέτος που επστρέφουν οι πράσινοι στο Τοπικό, ας βρεθεί ένας τρόπος να πάνε τα 6-7 ΜΕΓΑΛΑ ταλέντα του Μεσσηνιακού στην ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για να αυγατίσει το ταλέντο και να χτιστεί μια ομάδα ΝΕΑΝΙΚΗ, ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ. 
Κι αφήσαμε το πιο σημαντικό για το τέλος: η συμμετοχή της ομάδας στη Γ' εθνική προϋποθέτει κάθε ομάδα να έχει στο ρόστερ της 7 εκπαιδευόμενους ποδοσφαιριστές, 5 παίκτες στην ενδεκάδα κάτω των 21 ετών, ενώ ο αριθμός των κοινοτικών να περιοριστεί στους 3 στην κάθε ενδεκάδα και αυτοί θα πρέπει να είναι κάτω των 23 ετών.
Οι προτάσεις αυτές, αν τελικά περάσουν, θα αφορούν το πρωτάθλημα της σεζόν 2011-2012, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν (2010-2011) θα υποβιβαστούν τόσες ομάδες όσες απαιτείται για να διαμορφωθεί η Γ' Εθνική σε ένα πρωτάθλημα 46 αγωνιστικών με παιχνίδια σχεδόν κάθε Τετάρτη και Κυριακή, (και είναι ένα ζήτημα που προκαλεί απορία) ΚΑΙ χρειάζεται μια εγγυητική ύψους 300.000... Κι η σημερινή διοίκηση ΔΕΝ τα έχει αυτά τα χρήματα...
Ας μείνουμε σήμερα στην καταγραφή αυτών των δεδομένων κι εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.