Weather - Καιρός

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Επιβλητική Μπαρτσελόνα - προβάδισμα για Μάντσεστερ Γ.

Η πολυαναμενόμενη μονομαχία της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βρήκε νικήτρια τη δεύτερη με 1-0, κάθε άλλο παρά δικαίωσε τις προσδοκίες, οπότε μοιραία τα φώτα στράφηκαν στο Καμπ Νόου, όπου η Μπαρτσελόνα παρέδωσε ακόμη ένα αβίαστο ρεσιτάλ, συνέτριψε με 5-1 τη Σαχτάρ και «απάντησε» στην «τεσσάρα» της Ρεάλ στην Τότεναμ, περιμένοντας πλέον το συναπάντημα με τους Μαδριλένους στα ημιτελικά.
Τα πράγματα απλοποιήθηκαν εξαρχής για την Μπαρτσελόνα, καθώς μόλις στο 2’ ο Ινιέστα εκμεταλλεύτηκε... ασίστ της άμυνας και νίκησε τον Πιατόφ για το 1-0, με τους «μπλαουγκράνα» να πιέζουν ασφυκτικά στη συνέχεια και να φτάνουν στο 2-0 με τον Ντάνι Άλβες στο 34’, που εκμεταλεύτηκε την ασυνεννοησία των Ουκρανών μετά την βαθιά μπαλιά του Ινιέστα. Έως το τέλος του ημίχρονου η Σαχτάρ έδειξε την ικανότητα που έχει στο ξεδίπλωμα των αντεπιθέσεων, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι.
Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο 2ο ημίχρονο αποφασισμένη να «καθαρίσει» την πρόκριση και στο 53’ ο Πικέ έκανε το 3-0 από δουλεμένη κομπίνα σε κόρνερ του Τσάβι, ενώ ο Ρακίτσκι απάντησε με τον ίδιο τρόπο έξι λεπτά αργότερα, από εκτέλεση φάουλ του Σρνα για το 3-1. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Μέσι έκανε την ωραία ενέργεια και πάσαρε στον Κεϊτά, ο οποίος με ωραίο σουτ έκανε το 4-1.
Ο Λουίς Αντριάνο είχε δοκάρι για τη Σαχτάρ, ενώ στο 86’ ο Τσάβι έγραψε το τελικό 5-1.
Στο Στάμφορντ Μπριτζ ο σερ Άλεξ επέλεξε ένα 4-4-2, με δίδυμο κεντρικών μέσων τους Καρικ και Γκιγκς, οι οποίοι (με την αρωγή και του Παρκ) όχι μόνο κέρδισαν τη μάχη του κέντρου από τους Λαμπάρντ, Ραμίρες και Εσιέν, αλλά ο αειθαλής Ουαλός στο 24’ έκανε την κούρσα και έφτασε σχεδόν μέχρι την τελική γραμμή, για να γυρίσει εκπληκτικά στο σημείο του πέναλτι στον επερχόμενο Ρούνεϊ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Αποδείχτηκε για ακόμη ένα ματς ότι η απόκτηση του Φερνάντο Τόρες περισσότερο μπέρδεψε την επιθετική λειτουργία της Τσέλσι παρά τη βοήθησε, με την Τσέλσι να έχει διπλή ευκαιρία (με Τόρες και Λαμπάρντ) να ισοφαρίσει στην εκπνοή του ημιχρόνου, να ξεκινάει δυναμικά στο δεύτερο, ωστόσο μετά τον τραυματισμό του Ράφαελ (51’) και την ολιγόλεπτη διακοπή έχασε τελείως το ρυθμό της και η Γιουνάιτεντ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει την πρώτη της νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ μετά από οκτώ χρόνια. Χρειάστηκε βέβαια και η μη υπόδειξη από το διαιτητή Μαγένκο του καθαρού πέναλτι του Εβρά στον Ραμίρες στις καθυστερήσεις για να τα καταφέρουν οι «κόκκινοι διάβολοι».