Weather - Καιρός

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ωρα προημιτελικών! Προβάδισμα οι έδρες...

ΙΝΤΕΡ - ΣΑΛΚΕ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΤΟΤΕΝΑΜ
Τα προημιτελικά του Champions League ξεκινούν απόψε, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ να υποδέχεται τη Σάλκε στο «Τζουζέπε Μεάτσα» (9.45 μ.μ., NS1) και τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τότεναμ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (9.45 μ.μ., Μega). Θεωρητικά υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί και στους δύο προημιτελικούς, ωστόσο τόσο η Σάλκε όσο και, κυρίως, η Τότεναμ... έδειξαν τα δόντια τους στη φάση των «16».
Δεδομένου και του -8 από την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, η διάκριση στο Champions League φαντάζει ως μονόδρομος πλέον για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος προτίθεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μαρτσέλο, παρ’ ότι προέρχονται από τραυματισμούς, ενώ εκείνος του Ντι Μαρία στο ματς με τη Χιχόν δεν θα του στερήσει τη συμμετοχή. Ο Μπενζεμά (και οι Γκάγκο, Λέον) είναι τραυματίας και στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Αντεμπαγιόρ, ενώ επανήλθε στην αποστολή ο Ιγκουαΐν, που ξεπέρασε τον πολύμηνο τραυματισμό του στη μέση. Από την πλευρά του ο Χάρι Ρέντναπ αντιμετωπίζει επίσης πολλά προβλήματα τραυματισμών, αφού οι Κινγκ, Καμπούλ, Πίεναρ, Χάτον, Γούντγκεϊτ είναι τραυματίες και ο Γκαλάς αμφίβολος. Από την άλλη επιστρέφει το «βαρόμετρο» της ομάδας, ο Γκάρεθ Μπέιλ.
Στην ίδια κατάσταση (ήτοι προέρχεται από καθοριστική ήττα στο πρωτάθλημα, και δη στο ντέρμπι του Μιλάνου) με τη Ρεάλ βρίσκεται και η Ίντερ, με τον Λεονάρντο να μην
υπολογίζει στον τιμωρημένο Λούτσιο. Το αίνιγμα της συγκεκριμένης αναμέτρησης είναι φυσικά η Σάλκε, καθώς σε σχέση με... μία φάση πριν από στη διοργάνωση έχει νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κλούγκε και Γκαβράνοβιτς.