Weather - Καιρός

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οριστικά στη Β' εθνική οι τρεις...


Απορρίφθηκε με ψήφους 14-5 το αίτημα της Superleague για το θέμα των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας που ενδέχεται να μην λάβουν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ αποφάσισε σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν λάβει το πιστοποιητικό, τη θέση της να πάρει σύλλογος της Football League.

"Επιφυλασσόμαστε για την αντίδρασή μας», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που ήταν ένας από τους πέντε που ψήφισαν κατά της ανόδους ομάδων από τη δεύτερη κατηγορία. Κατά ψήφισαν και οι Αχιλλέας Μπέος και Θοδωρής Ζαγοράκης και σύμφωνα με πληροφορίες οι Προύντζος, Οικονομίδης. Εξελίξεις αναμένονται πλέον στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου, όπου μπορεί να αλλάξει το καταστατικό, με τις όποιες αλλαγές να ισχύουν τη νέα περίοδο.
Επί της ουσίας, τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Π.Ο. δεν είχαν σοβαρές αντιρρήσεις για το αίτημα της Λίγκας, ωστόσο δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο από τη στιγμή που το καταστατικό της ομοσπονδίας αναφέρει ότι το μοναδικό κριτήριο για τον υποβιβασμό είναι η βαθμολογία.

Πλέον Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα και Πανσερραϊκός υποβιβάζονται οριστικά στη Football League.
Κάτι που προέκυψε από αγώνες μέσα στο γήπεδο - παρά το γεγονός ότι κάποιοι είχαν θρέψει (φρούδες) ελπίδες για να αποφύγουν το αναπόφευκτο....

Πάντως:
Το Δ.Σ. της ΕΠΟ μπορεί να απέρριψε την πρόταση της Super League, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στα μέλη της λίγκας και γι' αυτό ακριβώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιφυλάχθηκε για τον τρόπο αντίδρασης αναζητώντας το ποιος μπορεί να είναι αυτός.

Η λύση για τη Super League είναι στο άρθρο 41 του Καταστατικού της ΕΠΟ! Συγκεκριμένα, στην παράγραφο Ζ του εν λόγω άρθρου, προβλέπεται η λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το οποίο μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει μεταξύ: ΠΑΕ με ΠΑΕ, σωματείου με ΠΑΕ, ΠΑΕ με επαγγελματική Ένωση, ΠΑΕ με ΕΠΟ, Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ, σωματείου με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΟ, ποδοσφαιριστή με διαμεσολαβητή και διαμεσολαβητή με ΠΑΕ. Το σημείο που μας ενδιαφέρει είναι "Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ".