Weather - Καιρός

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αγγλικός εμφύλιος!

Η ώρα για την πολυαναμενόμενη κόντρα της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά του Champions League έφτασε. Οι δυο κορυφαίοι σύλλογοι στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια έρχονται αντιμέτωποι απόψε στο Στάμφορντ Μπριτζ (21:45, NET) σε έναν «εμφύλιο γιγάντων», με φόντο τον φετινό τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Τα περιθώρια για λάθη και από τις δυο πλευρές μοιάζουν από ελάχιστα μέχρι ανύπαρκτα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι αυτοί που δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση και ψυχολογία, μετά τη διαφαινόμενη κατάκτηση τους πρωταθλήματος, με την Τσέλσι όμως να αντιμετωπίζει τον θεσμό ως τον μοναδικό εναπομείναντα στόχο για τη σεζόν.
Χωρίς του Φλέτσερ, Μπράουν και Ο' Σέι θα αγωνιστεί η Γιουνάιτεν, πιθανότητες όμως για να βρίσκεται στην 11αδα μετά από δύο μήνες συγκεντρώνει ο Ριο Φέρντινταν, ο οποίος κατάφερε και προπονήθηκε, σπάζοντας όλα τα προγνωστικά. Έτοιμοι, από πλευράς Τσέλσι, οι Αλεξ και Μπεναγιούν, αλλά τη θέση του Νταβίντ Λουίς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα πρέπει να πάρει ο Ιβάνοβιτς.
Μάχη με ξεκάθαρο φαβορί είναι ο άλλος προημιτελικός της ημέρας, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Σαχτάρ στο Καμπ Νου (21:45 Novasports1). Οι απίθανοι άσοι του Πεπ Γκουαρδιόλα καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των φιλόδοξων, αλλά στάσιμων τα τελευταία χρόνια, Ουκρανών, προκειμένου να σφραγίσουν το ραντεβού με τη «μισητή» Ρεάλ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Οι κλασικές απουσίες για τους Καταλανούς, ο τραυματίας, δηλαδή, Πουγιόλ και ο Αμπιντάλ, ενώ η Σαχτάρ ταξίδεψε με το πλήρες ρόστερ της για τη Βαρκελώνη.