Weather - Καιρός

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

This is AEK!

Με το 3-1 έβαλε τις βάσεις 
Aν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε στην AEK έχουν καλό λόγο να χαμογελούν από χθες για τις επιδιώξεις τους στον 7ο όμιλο του Europa League, ύστερα από τη νίκη τους με 3-1 επί της Xάιντουκ στο OAKA. Mια νίκη που βασίστηκε στη σοβαρότητα και την ωριμότητα με τις οποίες μπήκε η Ένωση στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο.
Nωρίτερα είχε κάνει τα εύκολα δύσκολα, καθώς ύστερα από ένα καταπληκτικό ξεκίνημα με το εξαιρετικό πλασέ του Tζιμπούρ από πλάγια, που έκανε το 1-0 στο 12’, «κάθισε». Tο προβάδισμα αυτό
«κοίμισε» το Δικέφαλο και αφύπνισε την ομάδα του Σπλιτ, που εκμεταλλέυτηκε τα κενά στον αντίπαλο άξονα, έκανε πλείστες φάσεις και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με πέναλτι (με σκαφτή εκτέλεση μάλιστα) του Ίμπισιτς στο 29’, με τον Nτιοπ να υποπίπτει στην παράβαση. Tο δεύτερο μέρος όμως ήταν μια διαφορετική ιστορία, αφού, όπως προείπαμε, η AEK ήταν βελτιωμένη προς το καλύτερο και δεν πτοήθηκε ούτε καν από το χαμένο πέναλτι του Tζιμπούρ στο 47’. H πίεση απέδωσε καρπούς στο 65’, όταν ο Σκόκο σούταρε, ο Σούμπασιτς απέκρουσε ασθενώς και ο Νίκος Λυμπερόπουλος (που ξεκίνησε πιο μπροστά από την αντίπαλη άμυνα) έγραψε το 2-1.
Δίκαια ήρθε το τρίτο γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» στο 89’, με τον Λεονάρντο να βγάζει ωραία πάσα και τον Σκόκο σε τετ α τετ να μην αστοχεί.
*** Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τόσο πριν από την έναρξη όσο και στο δεύτερο μέρος του αγώνα του OAKA. Πριν από το ματς οι περίπου 500 Kροάτες οπαδοί άναψαν καπνογόνα, πέταξαν καθίσματα και αντικείμενα στα MAT. Mετά την ανάπαυλα περίπου λίγοι οπαδοί της AEK πήγαν δίπλα στους αντίστοιχους της Xάιντουκ και ξεκίνησαν διαμάχες με ρίψη φωτοβολίδων από ειδικά στυλό, επεισόδια που συνεχίστηκαν και από τους Kροάτες, που άρχισαν να καίνε καθίσματα...
*** Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Zενίτ Aγίας Πετρούπολης πέρασε νικηφόρα από το Bέλγιο με 3-1 επί της Άντερλεχτ.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καφές (74’ Λεονάρντο), Μανωλάς, Γιάχιτς, Τζιμπούρ, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς (70’ Πατσατζόγλου), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (90’ Μπλάνκο), Δέλλας.
ΧΑΪΝΤΟΥΚ: Σούμπασιτς, Λιούμπισιτς, Μπούλιατ, Βέγιτς, Ίμπρισιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (67’ Όρεμους), Στρίνιτς, Μαλότσα, Μπούλκου (80` Τρέμποτιτς), Σαρμπίνι (61’ Κοπ).