Weather - Καιρός

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

21:45 ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρχίζει το ταξίδι των προκριματικών

Πρεμιέρα με νίκη θα επιχειρήσει να κάνει απόψε η Εθνική κόντρα στη Γεωργία με φόντο το EURO 2012

Ποδαρικό με το δεξί θα επιδιώξει να κάνει απόψε η Εθνική στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012. Στον αγώνα με τη Γεωργία στο γήπεδο Καραϊσκάκη (21.45 - ΜΕGA), οι διεθνείς καλούνται να πορευθούν στον μονόδρομο της νίκης, υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος θα είναι για πρώτη φορά στον πάγκο σε επίσημο αγώνα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο.
Τερματοφύλακας θα είναι ο Σηφάκης, δεξί μπακ ένας εκ των Βύντρα ή Σεϊταρίδη, αριστερό ο Σπυρόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπασταθόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης και Σαμαράς (στην κορυφή του ρόμβου), ενώ επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Σαλπιγγίδης και Γκέκας.
Η αποστολή της Γεωργίας έφθασε στην Ελλάδα χθες το απόγευμα απ’ την Κύπρο όπου προετοιμάστηκε, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να δίνει τον τίτλο του φαβορί στην Εθνική μας: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί και εμείς το αουτσάιντερ του αγώνα. Ηρθαμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το θετικό είναι ότι είμαστε πλήρεις και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας.
Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει στοιχεία σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει απόψε: «Θα τα δείτε όλα στον αγώνα». Οι ποδοσφαιριστές του επικαλέστηκαν την κούραση του ταξιδιού και απέφυγαν τις δηλώσεις.
Οι Γεωργιανοί προπονήθηκαν χθες βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν παρουσιάζει κίνηση η προπώληση των εισιτηρίων. Η Εθνική θα αγωνιστεί χωρίς να έχει στο πλευρό της τον μεγαλύτερο σύνδεσμό της, τον Γαλανόλευκο Φάρο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίστηκε: «Οφείλουμε ως σύλλογος να ζητήσουμε από όλους τους διεθνείς μας ένα μεγάλο συγγνώμη που για πρώτη φορά θα απέχουμε και ευελπιστούμε με τη δύναμη της φωνής μας να σας βοηθήσουμε στην Κροατία. Γνωρίζουμε ότι ίσως η απόφαση που πήρε ο σύλλογός μας, για την αποχή μας από τον εντός έδρας αγώνα με τη Γεωργία να ήταν εν βρασμώ ψυχής, ίσως να μην ήταν και σωστή, αλλά ήταν και η μοναδική λύση ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε χρόνια τώρα με τα εισιτήρια των εκτός έδρας αγώνων της Εθνικής μας και ότι πολλές φορές αναγκαζόμαστε να τα πάρουμε στη μαύρη αγορά, γιατί η ομοσπονδία μάς χαρακτηρίζει τουριστικό γραφείο και όχι πανελλήνιο σύλλογο φίλων Εθνικής Ελλάδος».
*** Εισιτήρια θα πωλούνται σήμερα απ’ τα εκδοτήρια του Καραϊσκάκη από τις 10 το πρωί έως και την ώρα έναρξης του αγώνα, καθώς και από το εκδοτήριο του ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Oι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται στα 10, 20 και 30 ευρώ. Στο πλευρό της Εθνικής αναμένονται περίπου 8-10 χιλιάδες φίλαθλοι. Αρνητικοί παράγοντες για την Εθνική αποτελούν ωστόσο το εργάσιμο της ημέρας και η συναυλία των U2....
*** Διαιτητής θα είναι ο Ισπανός, Κάρλος Κλος Γκόμες.
Ο 38χρονος Ισπανός από τη Σαραγόσα είναι διεθνής από το 2009 («κλάση 2» στην αξιολόγηση της ΟΥΕΦΑ). Δεν έχει διαιτητεύσει ποτέ ελληνική ομάδα, άλλωστε στη σύντομη καριέρα του έχει σφυρίξει μόλις έναν προκριματικό στο Τσάμπιονς και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ το φετινό καλοκαίρι. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Χουάν Γκαγιέγκο και Χαβιέ Ροντρίγκεθ και 4ος ο Νταβίντ Μπορμπαλάν.


*** - Τα Σκόπια αντιμετωπίζει αύριο εκτός έδρας η Εθνική ομάδα των Ελπίδων. Βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης του 9ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ.