Weather - Καιρός

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Μέρος Β'

Εύκολα η Παναχαϊκή, πάλι έξω η Κόρινθος...

Μόνο η Παναχαϊκή απλοποίησε την κατάσταση και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τη Β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πατρινοί πέρασαν από τα Μέγαρα επικρατώντας με 2-0 του τοπικού Βύζαντα, με τα υπόλοιπα εισιτήρια της δεύτερης ημέρας να έχουν πάνω... πολύ ιδρώτα!
Κι αυτό γιατί Οδυσσέας Αναγέννησης και Πλατανιάς χρειάστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα να πάρουν την πρόκριση με 1-0 έκαστος, απέναντι σε Μακεδονικό και Εθνικό Φιλιπιάδας αντίστοιχα. Ενώ η Αναγέννηση Επανoμής τα βρήκε “σκούρα” απέναντι στον μαχητικό Ηρακλή Ψαχνών, με τον Διαμαντίδη, τελικά, να “λυτρώνει” την ομάδα του στην εκπνοή του αγώνα.
Τον έξτρα χρόνο της παράτασης χρειάστηκε ο Αίας Σαλαμίνας για να κάμψει τελικά την αντίσταση της Ζακύνθου με 1-0, χάρη σε τέρμα που πέτυχε στο 99ο λεπτό ο Ραπτόπουλος, σε ένα ματς που διεξήχθη στο Πέραμα, αφού ο “Αίαντας” επιστρέφει από την επόμενη εβδομάδα στην ιστορική του έδρα. Την ίδια ώρα, το παιχνίδι ανάμεσα σε Δόξα Κρανούλας και Φωκικό οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τους γηπεδούχους τελικά να παίρνουν την πρόκριση (4-3).
Από εκεί και πέρα, με... αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, η Αγία Παρασκευή πήρε τη νίκη με 3-2 επί του ΑΟ Χανίων. Οι Κρητικοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 16΄ με τον Ανδρεάδη, για να... απαντήσει στο 50΄ ο Μιχελής για την "Σάντα". Ένα λεπτό αργότερα, ο Σαπαλίδης έδωσε προβάδισμα στους Αθηναίους και στο 68΄ ο Μακρής έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους. Το μόνο που κατάφερε στην συνέχεια το "συγκρότημα" των Χανίων, ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον Τριχιά στις καθυστερήσεις.
Μισάωρο... μπλακ-άουτ στην Κόρινθο
Σ' ένα επεισοδιακό ματς στην Κόρινθο, ο Τύρναβος "απέδρασε" με την πρόκριση στα πέναλτι με 7-6. Η κανονική διάρκεια είχε ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα, ενώ στην παράταση, ο Μουρατίδης στο 99΄ έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλούς, ενώ στο 107΄ ο Δημητριάδης είχε ισοφαρίσει για την Κόρινθο. Το ματς ολοκληρώθηκε με μισάωρη καθυστέρηση, μια και λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας των πέναλτι, έπεσε η τάση του ρεύματος του γηπέδου. Θυμίζουμε πέρσι στις 2/9 η ομάδα της Καλαμάτας είχε αποκλείσει από την πρώτη φάση την ομάδα της Κορίνθου.
Στην Κοζάνη, η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 του Ασπρόπυργου χάρις σε τέρμα του Γκόβα στο 34΄, ενώ τέλος, στην Κατερίνη, ο Παναιγιάλειος πήρε την πρόκριση, καθώς νίκησε με 2-1 της τοπικής ΑΕ Ποντίων. Μόλις στο 3΄ ο Σταφίδας με απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, για να έρθει η ανατροπή από τους Αχαιούς. Αρχικά, στο 20΄ ο Πελέκης έφερε το ματς στα ίσια και 70΄ ο Κοζανίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έδωσε την πρόκριση στην "Μαύρη".
Τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μέγας Αλέξανδρος - Πανηλειακός 1-1 (3-0 στα πέναλτι)
Κεραυνός Κερατέας - Απόλλων Σμύρνης 0-1
Καλλονή - Αετός Σκύδρας 0-1
Νίκη Βόλου - ΠΑΟ Ρουφ 2-3 (στην παράταση, 2-2 κ.α.)
Ρόδος - Ναυπακτιακός Αστέρας 1-0
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Οδυσσέας Αναγέννησης - Μακεδονικός 1-0
Βύζας Μεγάρων - Παναχαϊκή 0-2
Εθνικός Φιλιππιάδας - Πλατανιάς 0-1
Δόξα Κρανούλας - Φωκικός 4-3 (στα πέναλτι, 0-0 κ.α.)
Αίας Σαλαμίνας - Ζάκυνθος 1-0 (στην παράταση, 0-0 κ.α.)
Αναγέννηση Επανομής - Ηρακλής Ψαχνών 1-0
Αγία Παρασκευή - ΑΟ Χανιά 3-2
ΠΑΣ Κόρινθος - Τύρναβος 6-7 (1-1 παράταση, 0-0 κ.α.)
Κοζάνη - Ασπρόπυργος 1-0
ΑΕ Πόντιοι Κατερίνης - Παναιγιάλειος 1-2

***  Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν στη Β΄ φάση η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Εορδαϊκός και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου.

Τα ζευγάρια της επόμενης φάσης
Το παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Λεβαδειακό είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της επόμενης φάσης. Οι Αχαιοί, μετά το... πέρασμα από τα Μέγαρα, θα φιλοξενήσουν τους Βοιωτούς, με στόχο την πρόκριση στην Δ΄ φάση, όπου θα παίξουν κόντρα στην Καβάλα. Να θυμίσουμε ότι η Γ΄ φάση περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις.
Στο πρώτο παιχνίδι, ο νικητής του ζευγαριού Μέγας Αλέξανδρος - Βέροια θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Τύρναβος - Δόξα Δράμας. Στο δεύτερο ματς, ο νικητής της αναμέτρησης Δόξα Κρανούλας - Εθνικός, θα υποδεχθεί τον νικητή του παιχνιδιού ΠΑΟ Ρουφ - Αγροτικός Αστέρας.
Το πρόγραμμα της Β΄ φάσης:
Αν. Γιαννιτσών - Ιωνικός
Εορδαϊκός - Καλλιθέα
Χερσόνησος - ΟΦΗ
Οδ. Αν. Σερρών - ΠΑΣ Γιάννινα
Μέγας Αλέξανδρος - Βέροια
Αν. Επανομής - Παναιτωλικός
ΠΑΟ Ρουφ - Αγροτικός Αστέρας
Παναχαϊκή - Λεβαδειακός
Απόλλων Σμ. - Πανθρακικός
Τύρναβος - Δόξα Δρ.
Ρόδος - Διαγόρας
Πλατανιάς - Ηλιούπολη
Αετός Σκύδρας - Αν. Καρδίτσας
Κοζάνη - Θρασύβουλος
Δόξα Κρ. - Εθνικός
Αγ. Παρασκευή - Εθνικός Αστέρας
Παναιγιάλειος - Τρίκαλα
Αίας Σαλαμίνας - Πιερικός
Τα παιχνίδια της Γ΄ φάσης (εκκρ).
Μέγας Αλέξανδρος-Βέροια - Τύρναβος-Δόξα Δρ.
Δόξα Κρ.-Εθνικός - ΠΑΟ Ρουφ-Αγροτικός Αστέρας





ΣΠΟΡΤΝΕΤ