Weather - Καιρός

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η ....απάντηση του μάνατζερ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Μάνατζερ Α.Τ.
"Φορολογικές παραβάσεις ναι, ασιατικά στοιχήματα όχι"

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο MR 26 ΕΚ.ΕΥΡΩ
"Μόνο για φορολογικές παραβάσεις ενδέχεται να ελεγχθώ, όπως κάθε έλληνας πολίτης", ισχυρίζεται ο Θεσσαλονικιός μάνατζερ, που φέρεται να έχει καταθέσεις 26 εκ.ευρώ.
"η ΔΙΚΗ" συνομίλησε μαζί του και ιδού ο καμβάς των απόψεων του:
-"Oυδείς έως τώρα με ενόχλησε για φορολογικές παραβάσεις"...
-"Ο καθένας μπορεί να έχει παραλείψεις στα φορολογικά του και αν καταλογιστεί πρόστιμο, ασφαλώς και θα το διακανονίσω"...
-"Δεν έχω λόγο να δημοσιοποιήσω στοιχεία της ταυτότητάς μου, όσο η υπόθεση ερευνάται και όποιος το κάνει θα έχει νομικές συνέπειες"...
-"Παίζω στοίχημα και μάλιστα έχω προσκομίσει στην εφορία βεβαιώσεις κερδών από τον ΟΠΑΠ 2,7 εκ.ευρώ μέχρι το 2006"!!!!!!!!
-"Τα κερδισμένα του στοιχήματος τα γνωρίζει η εφορία.Τα χαμένα, όμως;"
"Ούτε σεντ έχω στείλει σε Τράπεζα της Μαλαισίας ή σε οποιαδήποτε ξένη Τράπεζα"
-"Oυδεμία σχέση έχω με την υπόθεση Χόϊτσερ-Σάπινα".
ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ...
"Ως παλιός ποδοσφαιριστής, είχα την επιθυμία να παραμείνω στο χώρο, κι όταν κάποια στιγμή με την ομάδα μου, το Κορδελιό, συμμετείχα σε κάποιες διαπραγματεύσεις με γνωστούς παράγοντες του ποδοσφαίρου, κατάλαβα ότι θα μπορούσα να σταθώ με επιτυχία. Τότε υπήρχαν δυο-τρεις μάνατζερ που μονοπωλούσαν την αγορά, κι εγώ άρχισα σιγά-σιγά, αλλά σταθερά, να μπαίνω στην πιάτσα. Ο Μάκης Ζουμπουλίδης του Εθνικού ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι θα τα κατάφερνα, ενώ αυτός που με προέτρεψε να πάρω την άδεια του μάνατζερ FIFA ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης, τότε δικηγόρος μου και μετέπειτα πρόεδρος της ΕΠΟ"
Ο μάνατζερ Α.Τ. μιλάει για την επαγγελματική του ανέλιξη....
Kαι συνέχισε:
"Συνεργάστηκα στην καριέρα μου με πάνω από εκατό ποδοσφαιριστές: από τον Τζόρτζεβιτς και τον Στολτίδη μέχρι τους Κατσουράνη, Καψή, Δέλλα, Γεωργιάδη, Νταμπίζα, Βενετίδη, Μπορμπόκη – για να θυμηθώ τους πιο γνωστούς. Αρκετούς τους πήγα στο εξωτερικό, και κυρίως στην Αγγλία. Τώρα προτιμάω να έχω πέντε και καλούς. Πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μου, όπως και κάθε ανθρώπου, θεωρώ το μυαλό. Κάποτε ήμασταν μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού οι επίσημοι μάνατζερ, τότε που χρειαζόταν να καταθέσεις 50 εκατ. δραχμές για να πάρεις την άδεια. Τώρα που δίνει τις άδειες η ΕΠΟ, και η κουτσή Μαρία έχει γίνει μάνατζερ. Γι’ αυτό και σταδιακά αποχωρώ, αφού παράλληλα οι επενδύσεις που έχω κάνει σε άλλους επαγγελματικούς τομείς είναι επικερδείς.... Πέρα από το χαρακτήρα, πρέπει ο καλός μάνατζερ να κάνει και καλές επιλογές. Οι εννιά στις δέκα επιλογές του πρέπει να είναι σωστές. Και πρέπει να έχει τη «μύτη» για να καταλάβει πού κολλάει ποιος, ώστε να κερδίσει.
Η πιο επικερδής ήταν η μεταγραφή του Δέλλα στη Ρόμα. Επρόκειτο για περίπτωση στην οποία είχαν αναμειχθεί και η Περούτζια με τη Γιουβέντους, από την οποία μου τηλεφωνούσε ο τότε πρόεδρός της και παλιός μεγάλος άσος, ο Μπέτεγκα. Έτσι, ανέβαινε συνεχώς και το κασέ του «Τράι» και το δικό μου. Είχα πάει κι έναν παίκτη από τη Μίλαν στη Νιουκάστλ, τον Άντερσον. Περισσότερο με είχε δυσκολέψει η μετακίνηση του Γεωργιάδη από τον Παναθηναϊκό στη Νιουκάστλ. Είχε ρήτρα στο συμβόλαιό του, αλλά ο Παναθηναϊκός πρόβαλλε μεγάλη αντίσταση στη συγκεκριμένη μεταγραφή, η οποία τελικά, με τους κατάλληλους χειρισμούς, προχώρησε.
(ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ MAXIM - Μάρτιος 2008)