Weather - Καιρός

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Υποκλίθηκε στον ΑΡΗ η τροπαιούχος

Ενα και να καίει....

Όχι μόνο υποδέχτηκε όπως της έπρεπε την τροπαιούχο του Europa League Aτλέτικο ο ανώτερος σε απόδοση Άρης, με τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 23.000 οπαδοί του, αλλά κατάφερε να την κάνει να επιστρέψει με σκυμμένο κεφάλι στη Μαδρίτη, πραγματοποιώντας ιδανικό ντεμπούτο στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης και χαρίζοντας μια μαγική βραδιά τους οπαδούς του.
Ένα «θρίαμβο της μίας βραδιάς», ο οποίος απέκτησε πλέον προοπτική να έχει και συνέχεια. Η αποστολή, βέβαια, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, όπως απέδειξε χθες και η Λεβερκούζεν, συντρίβοντας με 4-0 τη Ρόζενμποργκ στο άλλο ματς του ομίλου. «Ανεξαρτήτως αντιπάλου, κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το να είμαστε φιλόδοξοι. Παίξαμε με ψυχή. Η χαρά μας είναι που χαρίσαμε μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας. Αυτές οι εικόνες που μας χάρισαν, αυτή η στήριξη, το γεγονός ότι ήταν κατάμεστο το γήπεδο, μου αφήνει λοιπόν τη μεγαλύτερη χαρά το ότι τους αφήσαμε ικανοποιημένους», όπως δήλωσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Ο Άρης (χωρίς Νέτο, Τσέζαρεκ, Κάλβο, Τόχα, Τσεσνάουσκις) εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως και η Ατλέτικο παρατάχτηκε με αρκετές απουσίες (οι Αγουέρο, Ουιφαλούσι τραυματίες, οι Ρέγες, Ασουνσάο, Περέα ξεκουράστηκαν εν όψει Μπαρτσελόνα) και, παίρνοντας ώθηση από τους οπαδούς του, ξεκίνησε εκρηκτικά την αναμέτρηση, καθώς ήταν συμπαγής (πολύ καλός ο Φατί), πίεζε ψηλά, έκλεβε μπάλες και δημιουργούσε καλές στιγμές. Μετά το 30’ η Ατλέτικο ισορρόπησε, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική.
Ανάλογο ξεκίνημα είχε ο Άρης και στο 2ο ημίχρονο, φτάνοντας στο γκολ με τον Χαβίτο στο 59’, ο οποίος πήρε την κεφαλιά-πάσα του Ρουίς, στόπαρε και με εκπληκτικό αριστερό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα. Ο Άρης συνέχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, παρ’ ότι πλέον η Ατλέτικο είχε την κατοχή, και στο 70’ είχε δοκάρι με τον πολύ καλό Κόκε, ενώ στην επαναφορά ο Ρουίς σούταρε πάνω στον Γκοντίν. Ο Κόστα έχασε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει για την Ατλέτικο και ο Κόκε μία για
να διευρύνει το σκορ, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Μίσελ, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (90’ Καζναφέρης).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Ντε Χέα, Α. Λόπεθ, Βαλέρα, Ντομίνγκεθ, Γκοντίν, Καμάτσο (77’ Σουάρεθ), Μέριδα (60’ Ρέγες), Τιάγκο, Ρ. Γκαρθία (46’ Ντ. Κόστα), Σιμάο, Φορλάν.