Weather - Καιρός

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Bαράει διάλυση η Εθνική ομάδα...

Οι βόμβες των αποχωρήσεων συνεχίζονται...
Μόλις λίγες ημέρες πέρασαν από τη «λευκή» ισοπαλία της εθνικής ομάδας στην Kροατία, ένα αποτέλεσμα που αναθέρμανε τις ελπίδες για πρόκριση στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012. Aκόμη κι αν δεν γινόταν αυτό και μειώνονταν οι ελπίδες πρόκρισης, θα ήταν μικρότερη η ζημιά από τα πρόσφατα γεγονότα στη «γαλανόλευκη», με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα. Aρχικά επιβεβαιώθηκαν οι... ψίθυροι πως ο Γκέκας αποχωρεί από την ομάδα, λίγες εβδομάδες μετά από τους Aμανατίδη, Kυργιάκο: «Μετά από μεγάλη σκέψη αποφάσισα να σταματήσω από την εθνική ομάδα, εξαιτίας κάποιων ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτήν και για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα και στους συμπαίκτες μου και να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα» ανέφερε η ανάρτηση στο προσωπικό του blog.
O Γκέκας είχε λάβει την απόφασή του πριν από το παιχνίδι με τη Γεωργία και την είχε γνωστοποιήσει στον Tάκη Φύσσα. Kατόπιν άρχισε η... παραφιλολογία, καθώς έγινε γνωστό πως τον επιθετικό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα ακολουθήσουν πιθανόν κι άλλοι παίκτες, όπως οι Tζόρβας και Σεϊταρίδης. Ως πιθανότερες αιτίες πλανόνταν στον αέρα οι κακές σχέσεις τους με βασικό στέλεχος της πρώην πρωταθλήτριας Eυρώπης, με τις φήμες να κάνουν λόγο για τον Kατσουράνη, αλλά και το γεγονός πως δεν είχαν βασική συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, κάτι σαφώς παράλογο.
Καταλόγιζαν στον Κατσουράνη πως γνώριζε από το Mουντιάλ τον νέο τεχνικό, ποιες θα είναι οι κλήσεις, αλλά και ποιος θα είναι ο βοηθός του, μέχρι και ότι... εμφανιζόταν να είναι ενήμερος για τις επιλογές στην ενδεκάδα.
Όπως είναι λογικό, αυτό, εφόσον αλήθευε, θα ήταν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Eθνικής. Mαθαίνοντας τα όσα ακούγονται ο Nικόλας Πατέρας έδωσε εντολή στον Kώστα Aντωνίου να συνομιλήσει με τους Kατσουράνη, Tζόρβα, Σεϊταρίδη, όπως κι έγινε.
Στη συζήτηση δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, αλλά απομένει να δούμε πώς θα προχωρήσει το θέμα. Προβλήματα σίγουρα υπήρχαν και επί Pεχάγκελ, όμως κανείς δεν περίμενε να ανοίξει ο κύκλος του Φερνάντο Σάντος με τέτοιο τρόπο.
Δυσαρεστημένος εμφανίστηκε με το θέμα ο Πορτογάλος (περιέργως δεν έχει τοποθετηθεί), που θα έχει συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Tάκη Φύσσα γα να αναλύσουν την κατάσταση.
«Η εθνική ομάδα είναι τιμή»
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και το γενικό γραμματέα της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη τους επισήμανε την εσωτερική κανονιστική τάξη των Ομοσπονδιών σχετικά με το θέμα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή τις ανακοινώσεις παικτών για αποχώρησή τους από τις εθνικές ομάδες. «Η ύψιστη τιμή του Έλληνα αθλητή είναι να αξιωθεί να φορέσει τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο. Τη θέση αυτή την έχουν υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό χιλιάδες Έλληνες αθλητές. Οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν με την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους τις ελληνικές εθνικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα και νιώθουν περήφανοι όταν η εθνική ομάδα διακρίνεται και είναι μαζί της όταν χάνει.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι αντίθετο προς τις αθλητικές αξίες και τις παραδόσεις της χώρας να εμφανίζονται Έλληνες διεθνείς, που τους έχει τιμήσει η χώρα, και με ιδιαίτερη προχειρότητα να δηλώνουν ότι αποχωρούν από την εθνική ομάδα. Η εθνική ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση»... δήλωσε ο κ Μπιτσαξής.
Με μια παρόμοια περίπτωση, επισημαίνουμε εδώ, αυή της Γαλλίας, η εθνική ομάδα των "τρικολόρ" έγινε διεθνως ρεζίλι πρόσφατα...
Φύσσας: Θα λυθούνε τα προβλήματα...

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην Εθνική ομάδα θα λυθούν στη συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με τους τρεις αρχηγούς, δήλωσε ο Τάκης Φύσσας σε ραδιοφωνικό σταθμό, χωρίς όμως να αναφέρει ποία είναι αυτά. Παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις αποχωρήσεις παικτών.
Ο Φύσσας τόνισε ότι από τη στιγμή που αποχωρούν ποδοσφαιριστές από την ομάδα και δεν αποκαλύπτουν τους λόγους, ο ίδιος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ την ερχόμενη εβδομάδα και με τους τρεις αρχηγούς (Καραγκούνη, Κατσουράνη, Σεϊταρίδη) ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Εξ άλλου εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις αποχωρήσεις των Αμανατίδη, Κυργιάκου και Γκέκα.

Με δηλώσεις του στο Sentra 103,3 είπε για την περίπτωση του Φάνη Γκέκα: «Με πήρε προχθές στο τηλέφωνο και μου είπε ότι θα βγάλει ανακοίνωση ότι αποχωρεί από την Εθνική. Εγώ προσπάθησα να του πω ότι θα κάνουμε ένα ραντεβού να λύσουμε αυτό που ενοχλεί, το θέμα που υπάρχει και τον παρακάλεσα να το ξανασκεφτεί και για το δικό του καλό και για την Εθνική ομάδα, αλλά δεν ήθελε να ακούσει. Σίγουρα πάντως θα μιλήσω μαζί του».
Ερωτηθείς για το αν ο Γκέκας κατηγόρησε τον Κατσουράνη ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής απάντησε: «Από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης δεν μιλά για τους λόγους που αποχωρεί από την ομάδα δεν θα το κάνω εγώ. Από τη στιγμή που διέψευσε εγώ θα τον προστατεύσω».
Σχετικά με την αποχώρηση του Γιάννη Αμανατίδη, ο Φύσσας είπε ότι έγινε σε μια στιγμή που κανείς δεν περίμενε και ότι οι λόγοι που παρέθεσε μόνον απορία προκάλεσαν. «Δε με ενημέρωσε, το ανακοίνωσε μόνος του χωρίς να ειδοποιήσει κανένα. Έχω μιλήσει μαζί του στο παρελθόν, είχαμε επικοινωνία, παρότι ο Γιάννης έλεγε τα αντίθετα, ο καθένας ας πιστέψει ότι θέλει και ποιος είναι ειλικρινής».
Για τον Σωτήρη Κυργιάκο είπε ότι επικοινώνησε μαζί του, όμως ο ίδιος δεν του ξεκαθάρισε τι ήταν αυτό που τον ανάγκασε να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει. «Γνωρίζω ότι κάποια πράγματα τον ενοχλούν χωρίς όμως να συμφωνώ μαζί του. Είχα όλη την καλή διάθεση να μιλήσω μαζί του, όμως ο Σωτήρης δεν θέλησε να μου πει τα πραγματικά αίτια της αποχώρησής του».
Στο μεταξύ χαρακτήρισε παραφιλολογία τα όσα αναφέρθηκαν για Τζόρβα και Σεϊταρίδη και είπε ότι δεν είναι ενήμερος, καθώς δεν έχει μιλήσει με τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού.
Αναφερόμενος στον Κώστα Κατσουράνη και ερωτηθείς για το αν υπερβαίνει τα όρια, ο Φύσσας ουσιαστικά δεν απάντησε και είπε ότι ο κάθε παίκτης έχει τη δική του προσωπικότητα, κάποιοι μιλάνε πολύ και με αυτόν τον τρόπο αποβάλουν το άγχος τους.