Weather - Καιρός

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Γίνονται στον "μαγικό κόσμο" του ελληνικού ποδοσφαίρου

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ
Οτιδήποτε άλλο έγινε στην 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, επισκιάστηκε από το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Δαλούκας και το οποίο έκρινε τη νίκη στο Άρης - ΠΑΟ.

Και το γεγονός πως επισκίασε τα πάντα οφείλεται και στις εν θερμώ δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και προέδρου της Super League αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι νέος στο χώρο, προηγούμενα δείγματα γραφής δεν υπάρχουν, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν όντως σε κάποια αντίστοιχη υπόδειξη υπέρ του Ολυμπιακού θα κάνει τον ίδιο... κακό χαμό, αποδεικνύοντας πως πρωτίστως τον ενδιαφέρει να «ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο», όπως είπε.

Επίσης ένα θέμα είναι το πώς θα κριθεί η «αντίστοιχη υπόδειξη». Γιατί, για παράδειγμα, ο Β. Μαρινάκης δήλωσε το Σάββατο πως «ο Ολυμπιακός έχει τρεις βαθμούς. Θα έπρεπε να έχει έξι. Ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις βαθμούς. Θα έπρεπε να έχει δύο». Για να δικαιολογηθεί αυτή η βαθμολογία, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει κερδίσει τον Ηρακλή και ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει φέρει ισοπαλία με τον Άρη....

Η μικρή λεπτομέρεια που χαλάει την ωραία ιστορία είναι ότι στο ματς με τον Ηρακλή ο Ολυμπιακός ουσιαστικά διαμαρτύρεται για πέναλτι σε τράβηγμα του Λίμα στον Φετφατζίδη στο 56’, το οποίο τράβηγμα ήταν ακόμη πιο ανεπαίσθητο και από αυτό του Χαβίτο στον Βύντρα!

Επίσης, οι σκληρές δηλώσεις περί «κάθαρσης» και «ξεβρομίσματος» του ποδοσφαίρου δεν... συνάδουν ακριβώς με την πρόσληψη του Β. Γκαγκάτση, ακόμη κι αν όντως αφορά μόνο στη νομική εκπροσώπηση του Ολυμπιακού σε σημαντικές υποθέσεις....

Όπως δεν συνάδει με την πραγματικότητα η χθεσινή δήλωση του Ν. Πατέρα πως η υπόδειξη του Δαλούκα ήταν ορθή.

Ο Ν. Πατέρας διαφήμισε και με το παραπάνω τα τελευταία δύο χρόνια τις προσπάθειές του να πολεμήσει το παρασκήνιο και καρπώθηκε το γεγονός της εκδίωξης του Βασίλη Γκαγκάτση από την προεδρία της ΕΠΟ. Πλέον καλείται να αποδείξει πως το περίφημο «παρασκήνιο» δεν λειτουργεί υπέρ της ομάδας του. Κάτι το οποίο απεύχεται και η μεγάλη μάζα των οπαδών του Παναθηναϊκού, που παρακολούθησε αρκετά μουδιασμένη την υπόδειξη του Δαλούκα.

Όσο για τα υπόλοιπα της αγωνιστικής, όπως έχει πει και ο μέγιστος ατακαδόρος Λάμπρος Σκόρδας, «όταν τσακώνονται οι ελέφαντες την πληρώνουν τα βατράχια». Μέχρι να...ξυπνήσουν τα «βατράχια» και να... επαναστατήσουν συνασπιζόμενα, αντί να τάσσονται στο πλευρό του εκάστοτε ισχυρού «ελέφαντα» ή απλώς να παρακολουθούν και να σχολιάζουν τις εξελίξεις...