Weather - Καιρός

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Καταθέσεις και από διεθνείς

Ανοίγουν οι λογαριασμοί δέκα προέδρων

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής στον χώρο του ποδοσφαίρου. Εμβάσματα από δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους στον λογαριασμό του μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη. Προπονητές κατέθεσαν μέσα σε λίγους μήνες το ίδιο ακριβώς ποσό.
Προπονητές, αλλά και διεθνείς ποδοσφαιριστές φέρονται να έχουν κάνει καταθέσεις στους αμαρτωλούς λογαριασμούς του μάνατατζερ Α.Τ. ο οποίος ελέγχεται για φοροδιαφυγή-μαμούθ.
Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι από τον ΣΔΟΕ, γίνεται φανερό ότι δεν πρόκειται απλώς για έναν μάνατζερ που έκλεβε το κράτος, αλλά για μια συνηθισμένη πρακτική φοροδιαφυγής, την οποία γνώριζαν και ακολουθούσαν πρόεδροι, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές αλλά και δημοσιογράφοι.
Τις προηγούμενες ημέρες άνοιξαν και οι λογαριασμοί του μάνατζερ Π.Π. ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αθήνα, μέσω εταιρείας με έδρα την Κύπρο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", το ΣΔΟΕ ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί 10 προέδρων ΠΑΕ. Οι πέντε βρίσκονται στο τιμόνι ομάδων-ασανσέρ, που ανεβοκατεβαίνουν από τη Σούπερ Λίγκα στη Β' Εθνική και οι άλλοι πέντε είναι επικεφαλής ομάδων της Β' Εθνικής.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στους λογαριασμούς του μάνατζερ Α. Τ. από το συνολικό ποσό των 27.769.658,23€ τα 3.563.147,05€ έχουν κατατεθεί από ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα, ενώ 6.370.530,41€ έχουν κατατεθεί από τον ΟΠΑΠ και άλλες εταιρείες στοιχημάτων.
Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα ονόματα παλαίμαχων ποδοσφαιριστών μεγάλων ομάδων -ο ένας διεθνής- και δύο προπονητές που μάλιστα καταθέτουν σε διάστημα τριών μηνών το ίδιο ακριβώς ποσό (14.673,51€).
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στους λογαριασμούς εμφανίζονται εμβάσματα από ΠΑΕ της Αθήνας και από ομάδα που αγωνίστηκε στη Σούπερ Λίγκα και στη συνέχεια υποβιβάστηκε.
Στη λίστα υπάρχουν και δημοσιογράφοι. Ένας από Αθήνα, ένα παλαίμαχος δημοσιογράφος που είναι και παράγοντας και δύο δημοσιογράφοι που δραστηριοποιούνται και ως μάνατζερ.
Ο ΣΔΟΕ προσπαθεί να διαπιστώσει σε ποιες περιπτώσεις υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, αν υπάρχει εμπλοκή σε παράνομο στοίχημα, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια να διαχωριστούν τα ποσά που είναι δικαιολογημένα από την εργασία του μάνατζερ.
Είναι πλέον πιθανό να αρχίσουν να ανοίγουν λογαριασμοί και παραγόντων της διαιτησίας, ώστε να γίνει συσχετισμός με παιχνίδια που χαρακτηρίζονται "ύποπτα".
Τις εξελίξεις στην υπόθεση, παρακολουθεί στενά η UEFA, καθώς όπως δήλωσε αξιωματούχος της στο "Έθνος της Κυριακής" τα στοιχεία αξιολογούνται.