Weather - Καιρός

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

5-1.... σαν σε προπόνηση!

Σάκος του μποξ από την Μπάρτσα ο Παναθηναϊκός
Η τραγική εμφάνισή του απογοήτευσε περισσότερο από το τελικό σκορ 5-1




Έγερνε πολύ το γήπεδο...
Στην ποδοσφαιρική μαγεία της Μπαρτσελόνα υποκλίθηκε χθες βράδυ ο Παναθηναϊκός, γνωρίζοντας την ήττα με 5-1 στο Καμπ Νου. Με μαέστρο τον «θαυματοποιό» Λιονέλ Μέσι, οι Καταλανοί παρέδωσαν μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου. Δίνοντας τη μπάλα με τη μία και ανεβάζοντας ταχύτητα όποτε εκείνοι έκριναν σκόπιμο, ήταν στιγμές που έκρυβαν την μπάλα, ενθουσιάζοντας τους θεατές (στις κερκίδες ήταν περισσότεροι από 2.500 Ελληνες). Με βάση την εικόνα της Μπαρτσελόνα και σε συνδυασμό με την απογοητευτική παρουσία των παικτών του Νίκου Νιόπλια, οι «πράσινοι» θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η βραδιά δεν είχε ευχάριστα νέα για την ελληνική ομάδα απ' την Κοπεγχάγη, καθώς με γκολ ενός πρώην ποδοσφαιριστή της, του Ντάμε Εντόι, στο 87΄ η Κοπεγχάγη νίκησε τη Ρούμπιν Καζάν με 1-0 στο άλλο παιχνίδι του 4ου ομίλου. Αναμφίβολα τα σχέδιά της θα εξυπηρετούσε μία ισοπαλία.
Είναι γεγονός πως ο Παναθηναϊκός φάνηκε άτολμος, δίχως οι ποδοσφαιριστές του να έχουν πατήματα και ρυθμό. Θα έλεγε κάποιος πως μοναδικό μέλημα του πρωταθλητή Ελλάδος ήταν να βάλει φρένο στις ασταμάτητες επιθέσεις της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στην εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας της ομάδας της Βαρκελώνης. Και όχι μόνο αυτό, αφού αδυνατούσε να την κρατήσει όποτε την έπαιρνε στην κατοχή του.
Δεν είναι υπερβολή πως απ' την αρχή έως το τέλος του αγώνα παρακολουθήσουμε έναν μονόλογο απ' το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα. Με τη σέντρα οι παίκτες του επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο πρώτο τέταρτο του αγώνα είχαν τέσσερις ευκαιρίες για ανοίξουν το σκορ, με τον Τζόρβα να επεμβαίνει σε τρεις περιπτώσεις
Κόντρα στη λογική του αγώνα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 20΄. Ο Τζόρβας με βολέ βρήκε τον Σισέ κάτω απ' τη σέντρα, που με τακουνάκι έδωσε ασίστ στον Γκοβού, που με εύστοχο πλασέ σημείωσε το 0-1. Αυτή η χαρά κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς με τη σέντρα οι Ισπανοί ισοφάρισαν με τον Μέσι. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Βίγια πέτυχε το 2-1. Στο 43΄ ο Μέσι είχε δοκάρι, αλλά στο 45΄ ο Αργεντινός συνεργάστηκε εντυπωσιακά με τους Τσάβι και Πέδρο για να σημειώσει το 3-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η πρωταθλήτρια κόσμου έριξε στροφές στη μηχανή της. Παρ' όλα αυτά έδειχνε ικανή να παραβιάσει ανά πάσα στιγμή την εστία του Παναθηναϊκού. Στο 55΄ ο Τζόρβας έπιασε πέναλτι του Μέσι. Αλλά έως το «φινάλε», ο διεθνής γκολκίπερ μάζεψε άλλες δύο φορές την μπάλα απ' τα δίχτυα του, στα γκολ του Πέδρο (78΄) και του Ντανιέλ Αλβες (93΄).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Αλβες, Πικέ (76΄ Μιλίτο), Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι (79΄ Μασεράνο), Μέσι, Πέδρο, Βίγια (71΄ Μπόγιαν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (64΄ Καραγκούνης), Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού (72΄ Λουίς Γκαρσία), Λέτο (81΄ Νίνης), Σισέ.