Weather - Καιρός

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Το...σεντόνι στη σέντρα!

Η ποιότητα επιστρέφει στις οθόνες μας!
H ώρα που περίμεναν οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά την Ευρώπη, και όχι μόνο, έφτασε, καθώς απόψε αρχίζει η φάση των ομίλων του Champions League. Τριάντα δύο ομάδες, μεταξύ των οποίων και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ, διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο και, φυσικά, πολλαπλά οικονομικά οφέλη. Πέρυσι η UEFA μοίρασε στις ομάδες των ομίλων 746 εκατ. ευρώ, με τους «νερατζούρι» να λαμβάνουν μόνο για την κατάκτηση του «ιερού δισκοπότηρου» 9 εκατ. ευρώ και τη φιναλίστ Μπάγερν 5,2 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στον τελικό. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είναι, φυσικά, από τα φαβορί για να επαναλάβει τον περσινό άθλο της, ωστόσο θα αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό από τη Ρεάλ -του πρώην προπονητή της Ζοσέ Μουρίνιο-, που θέλει το δέκατο, την Μπαρτσελόνα με το διαστημικό ποδόσφαιρο (και πρώτη στις προτιμήσεις των μπουκμέικερ για να ξαναπάρει τα πρωτεία που είχε το 2009), την πολύ δυνατή Τσέλσι με το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Αγγλία, ενώ κανείς δεν μπορεί να μη συμπεριλάβει στη σχετική λίστα τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Μίλαν, Μπάγερν.
Καμία ομάδα, πάντως, δεν έχει καταφέρει να πάρει back to back τίτλους στο Champions
League, με τη Μίλαν να είναι η τελευταία που το πέτυχε στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών το
1989 και το 1990, ενώ ομάδα που άλλαξε προπονητή όταν κάθισε στην κορυφή της Ευρώπης
δεν κατάφερε να το ξανακάνει από το 1975, όταν και το πέτυχε η Μπάγερν.
Βρετανικό ντέρμπι
Η προσπάθεια της Ίντερ αρχίζει απόψε από την Ολλανδία, με αντίπαλο την (μία από τις έξι φέτος) πρωτάρα Τβέντε. Στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου, η Βέρντερ Βρέμης υποδέχεται την
Τότεναμ, μία από τις τρεις ομάδες του Λονδίνου (όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός στις 28 Μαΐου), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής ομάδων στα γκρουπ από μία πόλη. Για το 2ο όμιλο η σταθερή δύναμη Λυών φιλοξενεί τη Σάλκε με τις αξιόλογες μεταγραφές, αλλά και το κακό ξεκίνημα στη Γερμανία, ενώ η Μπενφίκα έχει θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ στο «Ντα Λουζ».
Στο 3ο γκρουπ και συγκεκριμένα στο «Ολντ Τράφορντ» διεξάγεται το βρετανικό ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρέιντζερς, την ίδια ώρα που άλλη μία πρωτάρα, η Μπούρσασπορ, θα διασταυρώσει τα ξίφη της στην Τουρκία με τη άνευ πλέον Βίγια και Σίλβα Βαλένθια. Τέλος, για τον όμιλο του Παναθηναϊκού, τον 4ο, η Κοπεγχάγη παίζει με τη Ρούμπιν Καζάν στη Δανία.