Weather - Καιρός

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Με Κροατία εκτός σήμερα η Εθνική

Σάντος: Θα ψάξουμε το γκολ...

 







 
Μετά την ισοπαλία με την Γεωργία στην πρεμιέρα, η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα Τρίτη (21:30 - ΜΕGΑ) στο Μάξιμιρ την Κροατία κι ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Οργάνωση, κατάλληλη ισορροπία στη λειτουργία της ομάδας και να ένα γκολ είναι τα στοιχεία που έχει ζητήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής από τους έλληνες διεθνείς για να επιστρέψουν με το θετικό αποτέλεσμα από το Ζάγκρεμπ.
Ο πορτογάλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη τους προς τους διεθνείς, τόνισε πως δεν θα πρέπει να κλειστούμε στην άμυνα αλλά να εκμεταλλευτούμε τα μειονεκτήματα της Κροατίας, ενώ αποκάλυψε πως ο Τζαβέλλας θα είναι ο αντικαταστάτης του Σπυρόπουλου. Παραδέχθηκε επίσης πως η γαλανόλευκη δεν θα επιμείνει στο 4-4-2, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επιλέξει ένα 4-2-3-1, αλλά επισήμανε πως σε βάθος χρόνου το 4-4-2 θα είναι το σύστημα της ομάδας.
"Εμπιστεύομαι τους παίκτες, ξέρουμε τι θέλουμε"
"Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με το παιχνίδι της Παρασκευής. Κροατία και Γεωργία είναι διαφορετικές ομάδες. Η Κροατία είναι περισσότερο ποιοτική ομάδα αλλά για μας το παιχνίδι αυτό είναι το ίδιο σημαντικό όπως και το προηγούμενο. Θεωρώ ότι η ομάδα μου στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Γεωργία έδειξε αποφασιστικότητα και θέληση να γυρίσει το ματς. Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και αύριο (ΣΗΜΕΡΑ)", είπε αρχικά και πρόσθεσε.
"Εχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και πρέπει με την ίδια θέληση να βγάλουμε στο αυριανό παιχνίδι. Ξέρω ότι αντιμετωπίζουμε μια οργανωμένη ομάδα, όμως κι εμείς είμαστε οργανωμένη ομάδα και ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο. Ξέρουμε τι θέλουμε. Πρέπει να έχουμε μια καλή και οργανωμένη λειτουργία και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει ότι θέλει. Να παίξουμε και με τη μπάλα στα πόδια μας και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε. Αν περιοριστούμε μόνο στα αμυντικά καθήκοντα θα έχουμε πρόβλημα".
"Πρέπει να δημιουργήσουμε ρήγματα"
Για τον τρόπο που θα αγωνιστεί η γαλανόλευκη, τόνισε: "Θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε σαν ομάδα. Να έχουμε καλή και οργανωμένη λειτουργία και πάντοτε να υπάρχει προστασία στα μετόπισθεν. Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία από τη στιγμή που η Κροατία φημίζεται για την υπομονή στο παιχνίδι της και θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ρήγματα, να σκοράρουμε, ώστε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Η Κροατία έχει καλή επίθεση, παίζει με τρεις γραμμές στο παιχνίδι της και πρέπει κι εμείς να κάνουμε το ίδιο πράγμα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".
Σχολιάζοντας την Κροατία, είπε: "Και η Κροατία έχει μειονεκτήματα που θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Εμείς θα μαρκάρουμε όλους τους παίκτες της, όχι ατομικά ως ομάδα", ενώ για τον αντικαταστάτη του τραυματία Νίκου Σπυρόπουλου, αποκάλυψε πως "θα αγωνιστεί ο Τζαβέλλας".
"Σε 2-3 αγώνες θα βρούμε τους αυτοματισμούς μας"
Ο Σάντος παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως σε 2-3 αγώνες οι διεθνείς θα είναι σε θέση να αφομοιώσουν τη δική του φιλοσοφία. "Η αισιοδοξία προέρχεται από αυτά που βλέπω στις προπονήσεις, από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών και την ποιότητά τους. Εχουν θέληση να μάθουν και να αφομοιώσουν τις νέες ιδέες, κάτι που δεν είναι εύκολο, γιατί δουλεύουμε λίγες μέρες. Όμως με αυτά που έχω δει στις προπονήσεις, πιστεύω ότι σε 2-3 αγώνες θα βρούμε τους αυτοματισμούς μας και θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο".
Ο πορτογάλος πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί από την ισοπαλία με την Γεωργία και δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες του. "Το μοναδικό αρνητικό που είδα στο παιχνίδι με τη Γεωργία, είναι ότι δεν περίμενα η ομάδα να αποδιοργανωθεί μετά το γρήγορο γκολ. Δεν χρειάζεται να χαμηλώνουμε το κεφάλι, συνεχίζουμε και θα πετύχουμε τους στόχους. Πιστεύουμε στην ομάδα και στους εαυτούς μας".
Όσο για το σχήμα που πρόκειται να επιλέξει στο Ζάγκρεμπ, είπε: "Δεν θα ακολουθήσω το 4-4-2 με ρόμβο γιατί το χρονικό διάστημα που το δουλεύουμε είναι μικρό και οι παίκτες δεν το αφομοίωσαν. Δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία στο παιχνίδι μας, όμως θα ψάξουμε να βρούμε κάτι που θα κάνει τους παίκτες να νιώθουν πιο άνετοι".
*** Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Σηφάκης θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, δεξιά θα αγωνιστεί ο Σεϊταρίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας και οι Αβραάμ, Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Κατσουράνης και Τζιόλης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ο Τοροσίδης δεξιά, ο Σαμαράς αριστερά κι ο Καραγκούνης πίσω από τον Σαλπιγγίδη.