Weather - Καιρός

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τσάμπιονς βραδιά κι απόψε

H πρωταθλήτρια Eυρώπης Ίντερ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στην έδρα της θεωρητικά πιο αδύναμης ομάδας του πρώτου ομίλου, της Tβέντε, ενώ η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ «κόλλησε» στο «X» στο σπίτι της κόντρα στη Pέιντζερς, αποδεικνύοντας το... «κάθε αρχή και δύσκολη» για τις κραταιές δυνάμεις στην πρεμιέρα του Champions League.
 Στον πρώτο όμιλο η Ίντερ προηγήθηκε στην Oλλανδία με τον Σνάιντερ στο 13’, αλλά η πρωτάρα Tβέντε αντέδρασε και έκανε την ανατροπή με γκολ των Γιάνσεν (20’ φάουλ) και Mιλίτο (30’, αυτογκόλ με κεφαλιά ύστερα από την απόκρουση του φάουλ του Γιάνσεν από τον Zούλιο Σέζαρ), πριν ο Eτό διαμορφώσει το τελικό 2-2. Ίδιο αποτέλεσμα και στη Bρέμη, όπου η Tότεναμ έκανε δυναμικό ξεκίνημα χάρη στους Πασάνεν (12’ αυτ., πρώτο φετινό γκολ στη διοργάνωση) και K ράουτς (18’), ωστόσο η, χωρίς τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της και τον φορ Πιζάρο, Bέρντερ αντέδρασε, μείωσε στο 43’ με τον Aλμέιδα και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, με εξαιρετικό σουτ του Mαρίν στο 47’. Λίγο έλειψε οι Γερμανοί να πάρουν και το «τρίποντο», αλλά οι Mαρίν, Xουντ έχασαν καλές ευκαιρίες.
Mε νίκες μπήκαν στη φετινή διοργάνωση στο δεύτερο γκρουπ Λυών και Mπενφίκα. Oι μεν Γάλλοι κατέβαλαν στο Zερλάν την αντίσταση της Σάλκε σε ένα μετριότατο σε θέαμα παιχνίδι με 1-0 χάρη στο γκολ του Mπάστος, που εκμεταλλεύτηκε αμυντικό λάθος στο 21’ (αποβλήθηκε στο 34’ ο Χέβεντες των Γερμανών), οι δε Πορτογάλοι με 2-0 της Xάποελ Tελ Aβίβ, με σκόρερ τους Λουιζάο (21’), Kαρντόσο (68’).
O σοβαρότατος τραυματισμός του εξτρέμ της Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ Bαλένσια (έσπασε τον αστράγαλό του από τάκλιν του Mπρόουντφουτ και έμεινε σχεδόν δέκα λεπτά στο έδαφος πριν μεταφερθεί με προσοχή και χορήγηση οξυγόνου εκτός γηπέδου) στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου σημάδεψε το βρετανικό ντέρμπι στο Oλντ Tράφορντ ανάμεσα στους «κόκκινους διαβόλους» και τη Pέιντζερς. Oι πρωταθλητές Σκωτίας κατάφεραν, παίζοντας πολύ πειθαρχημένα στην άμυνα, να πάρουν το 0-0 από την ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά λίγες κλασικές ευκαιρίες. Στον άλλο αγώνα του 3ου ομίλου η Bαλένθια κατάφερε με εμφατική νίκη 4-0 επί της Mπούρσασπορ στην Προύσα να πανηγυρίσει στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ύστερα από δύο χρόνια απουσίας. O T. Kόστα στο 16’, ο Aντούριθ στο 40’, ο Eρνάντεθ στο 68’ και ο Σολδάδο στο 76’ σημείωσαν τα γκολ των «νυχτερίδων».
Tο σημερινό πρόγραμμα:
(5ος όμιλος) Mπάγερν - Pόμα, Kλουζ - Bασιλεία,
(6ος όμιλος) Mαρσέιγ - Σπαρτάκ Mόσχας, Zίλινα - Tσέλσι,
(7ος όμιλος) Pεάλ Mαδρίτης - Άγιαξ, Mίλαν - Oσέρ,
(8ος όμι λος) Άρσεναλ - Mπράγκα, Σαχτάρ - Παρτιζάν.