Weather - Καιρός

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

«Πλέον έχουμε μπει στο κυνήγι της πρόκρισης»
Ο Μεσσήνιος διεθνής ποδοσφαιριστής  Σωκράτης Παπασταθόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και -μεταξύ άλλων- μίλησε για την εθνική ομάδα και την καριέρα του. Ο νεαρός διεθνής αμυντικός, δήλωσε συγκεκριμένα:
-Για τη νίκη της εθνικής επί της Νιγηρίας:
"Είπαμε ότι πάνω απ΄ όλα είναι να παίξουμε όπως μπορούμε και να το χαρούμε. Σίγουρα το παιχνίδι αυτό ήταν καλύτερο από το προηγούμενο και κατορθώσαμε να πάρουμε μία νίκη και έτσι μπήκαμε στο κυνήγι της πρόκρισης".
-Τι άλλαξε σε αυτό το παιχνίδι από αυτό με την Ν. Κορέα:
"Υπήρχαν και θετικά στοιχεία. Σε μια ήττα δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα ήταν αρνητικά. Υπήρχαν και θετικά στοιχεία. Απλά στο χθεσινό παιχνίδι ήταν περισσότερα, γι΄ αυτό ήρθε και το θετικό αποτέλεσμα".
-Για το τι κυνηγά πλέον η εθνική ομάδα:
"Είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι που η εθνική κατάφερε και έβαλε δύο γκολ σε Μουντιάλ. Εφόσον όμως έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα παιχνίδι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Κοιτάμε το επόμενο ματς και είμαστε συγκεντρωμένοι. Περιμένουμε με ανυπομονησία να μπούμε στο γήπεδο, αν το ευχαριστηθούμε και να κάνουμε τους Ελληνες χαρούμενους με μια καλή μας απόδοση".
-Για το ματς με την Αργεντινή:
Είναι ένα παιχνίδι που αγωνίζεσαι με μια ομάδα που είναι το φαβορί για το τρόπαιο. Δεν ήρθαμε εμείς εδώ σαν φαβορί ομίλου αλλά αυτοί. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα παίξουμε για να το χαρούμε και να δώσουμε τη χαρά στους Ελληνες ότι η εθνική έκανε ένα καλό παιχνίδι".
-Για την κριτική που τους ασκήθηκε:
"Είναι μεγάλη ιστορία. Τα πράγματα στην Ελλάδα τραβιούνται με το παραμικρό. Η κριτική είναι δεκτή, αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να κάνουν κριτική όταν μια ομάδα δεν βγάζει αυτό που μπορεί. Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να ξεφεύγει σε προσωπικά επίπεδα. Δεν μπορώ να πω ότι αυτή την ομάδα τη φοβίζει η κριτική ή ότι χθες ήθελε να δώσει απάντηση δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανένα. Αυτό που κοιτάει η ομάδα είναι τη δουλειά της και να κάνει τους Ελληνες χαρούμενους. Δεν θα πρέπει να πούμε πάμε για την πρόκριση, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Στην Ελλάδα ή θα είσαι Θεός ή θα σε κατηγορούν όλοι. Πρέπει να βρούμε μία μέση λύση. Δεν γίναμε ξαφνικά μία πολύ καλή ομάδα ή μια ομάδα που δεν μπορεί να κάνει τίποτα μέσα στο γήπεδο. Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αυτή η εθνική έδειξε σε αυτό το παιχνίδι ότι μπορεί να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο. Αμα δεν υπάρχει κριτική δεν βελτιώνεσαι. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει καλή κριτική. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο. Στο παιχνίδι με την Αργεντινή πρέπει να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο".