Weather - Καιρός

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κόσμος και ...Βενιζέλος θα δώσουν τη λύση;

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις
Ηρακλής: Οπαδοί εισέβαλαν στη γ.σ. της ΕΠΟ...

Στο κτήριο της ΕΟΕ, στο οποίο διεξάγεται η γενική συνέλευση της ΕΠΟ, εισέβαλαν το πρωί του Σαββάτου οπαδοί του Ηρακλή. «Μη ρίξετε τον Ηρακλή στη Β' Εθνική», ήταν το σύνθημα που φώναξαν, ενώ πέταξαν προκηρύξεις που έγραφαν: «ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΑΝ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΚΑΕΙ».
Κάποιοι απ' αυτούς θέλησαν να προσεγγίσουν τους παράγοντες της ΕΠΟ που ήδη ήταν εκεί, αλλά τους απαγορεύθηκε από τον φύλακα.
Στο μεταξύ, οι αθλητές του "Γηραιού" πήραν την σκυτάλη από τον κόσμο... Επειτα από ένα τριήμερο καθημερινών κινητοποιήσεων των οπαδών του Ηρακλή με πορείες διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο (5/6) ήρθε η σειρά των αθλητών του ιστορικού συλλόγου να προχωρήσουν σε ανάλογη αντίδραση διαμαρτυρίας, με συγκέντρωση όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του συλλόγου στο Ιβανόφειο.
Στην συγκέντρωση παρέστησαν αθλητές από τμήματα ακαδημιών αλλά και των ενεργών τμημάτων της ομάδας σε όλα τα αθλήματα και με την παρουσία των επικεφαλής παραγόντων και τεχνικών οδηγών εξέφρασαν την δική τους διαμαρτυρία για την κατάσταση στην οποία περιέρχεται το ποδοσφαιρικό τμήμα, που αποτελεί την κορωνίδα του συλλόγου με 102 χρόνια ύπαρξης και αδιάκοπής λειτουργίας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων και πολιτικοί που συμπαρίστανται στην προσπάθεια δικαίωσης και αποκατάστασης του Ηρακλή. Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί μια ακόμα κινητοποίηση των οπαδών του συλλόγου που στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο και θα ακολουθήσουν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας εκτός πόλης με απροσδιόριστο προς το παρόν προορισμό.
Τέλος, σημαντικό ρόλο στο θέμα που έχει προκύψει, αναμένεται να διαδραματίσει η... πολιτικο-νομική παράμβαση του Υπουργού Ευ. Βενιζέλου...