Weather - Καιρός

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ωρα Ελλάδος 21:30...

Ρεχάγκελ: Με όλες μας τις δυνάμεις...



Μεγάλο παιχνίδι σήμερα για την Εθνική μας ομάδα, η οποία στο τελευταίο ματς του Β’ Ομίλου της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, αντιμετωπίζει το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Αργεντινή (ΝΕΤ, 9.30 μ.μ.), στο στάδιο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε. Απέναντι στο μεγάλο όνομα του Ομίλου η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό. Ποιο είναι αυτό; Ουδείς μπορεί να το προσδιορίσει, αφού το ιδανικό θα ήταν να νικήσει ή έστω να μη χάσει, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Η Ελλάδα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Νότια Κορέα αλλά υστερεί έναντι της ασιατικής ομάδας στη διαφορά τερμάτων (3-4 η Νότια Κορέα, 2-3 η Εθνική), που αποτελεί και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στις διοργανώσεις της FIFA. Σε περίπτωση ήττας η "γαλανόλευκη ομάδα" αποκλείεται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Νιγηρία-Νότια Κορέα, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στο Ντέρμπαν.
Για να προκριθεί, εφόσον δεν ηττηθεί, η Ελλάδα χρειάζεται σε κάθε περίπτωση καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο που θα σημειώσουν οι νοτιοκορεάτες. Αν π.χ. η Νότια Κορέα αναδειχθεί ισόπαλη με τη Νιγηρία, τότε απαιτείται μόνο νίκη εναντίον της Αργεντινής. Αν η Νότια Κορέα νικήσει, τότε το ελληνικό συγκρότημα θα χρειάζεται νίκη με διαφορά δύο γκολ περισσότερα από όσα θα έχουν σημειώσει οι Ασιάτες. Αν η Ελλάδα χάσει από την Αργεντινή και η Νιγηρία νικήσει τη Νότια Κορέα, τότε θα προκριθούν οι Αφρικανοί ως δεύτεροι. Λιγότερες από 10 ώρες απέμειναν για τον μεγάλο αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στην Αργεντινή και ο Οτο Ρεχάγκελ παρουσιάστηκε αισιόδοξος στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας. Ο γερμανός τεχνικός τόνισε πως η μπιανκοσελέστε διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης, αλλά παράλληλα εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν οι παίκτες του να πάρουν αυτό που θέλουν. "Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα", τόνισε ο γερμανός και πρόσθεσε. "Θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά, να κάνουμε το παιχνίδι της ζωής μας και να περιορίσουμε τα λάθη μας".

Ο στόχος της πρώτης νίκης σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου επετεύχθη επί της Νιγηρίας και πλέον όλοι στο στρατόπεδο της γαλανόλευκης θέλουν να κάνουν την υπέρβαση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Εθνική μας να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Αργεντινή και να μας ευνοήσει παράλληλα το αποτέλεσμα στο ματς Νιγηρίας-Νοτίου Αφρικής.
"Ελπίζω να βγάλουν οι παίκτες μας στον αγωνιστικό χώρο πάθος αγωνιστικότητα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον πανηγύρισαν τα γκολ κόντρα που πέτυχαν κόντρα στη Νιγηρία", είπε αρχικά ο Ότο Ρεχάγκελ.
Αναφερόμενος στον Λίονελ Μέσι, δήλωσε: "Είναι ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά όλη η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης και να φανταστείτε ότι θα παίξουν ο Μιλίτο με τον Αγκουέρο. Θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά και να δώσουμε το 110%. Θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι της ζωής μας".
Για το πώς αντιμετωπίζει το παιχνίδι με την Αργεντίνη, επεσήμανε: "Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Παίζουμε με ένα μεγάλο αντίπαλο και το μόνο που έχουμε από αυτό το παιχνίδι είναι να κερδίσουμε. Αυτό, πάντως, που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τα λάθη".
Δεν θέλησε φυσικά να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να σταματήσει τον Μέσι, ενώ δεν αποκάλυψε και την 11άδα που θα παρατάξει, κάτι που θα κάνει τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
Σε ερώτηση πάντως αν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ του αυριανού αγώνα με αυτόν του τελικού το 2004 στην Πορτογαλία, απάντησε: "Θέλω να μιλήσω μόνο για το τωρινό παιχνίδι. Δεν συγκρίνονται οι αγώνες μεταξύ τους. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να κάνεις συγκρίσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η Αργεντινή".
Ολοκληρώνοντας πάντως τις δηλώσεις τους, έπλεξε το εγκώμιο τόσο της Αργεντινής όσο και της Βραζιλίας. "Στην Αργεντινή και τη Βραζιλία οι ποδοσφαιριστές κρέμονται από τα δέντρα. Εμείς δεν έχουμε τέτοιους παίκτες".
Κατσουράνης: Δεν παίζουμε μόνο με τον Μέσι
Από την πλευρά του ο Κώστας Κατσουράνης, που σήμερα έκλεισε τα 31 του χρόνια επεσήμανε αρχικά: "Στο παιχνίδι αντίπαλός μας δεν είναι μόνο ο Μέσι. Είναι, βέβαια, ο παίκτης με τα περισσότερα σουτ στο Μουντιάλ, αλλά η προσοχή μας είναι σε όλη την ομάδα. Πρέπει να προσέξουμε πολύ, να είμαστε κλειστοί και να μην κάνουμε λάθη. Αν κάνουμε αυτά, μπορεί να πετύχουμε κάτι καλό. Είναι όμως δύσκολο να δούμε την Αργεντινή των προκριματικών. Τώρα έχουν αυτοπεποίθηση και είναι από τα φαβορί. Θα είναι δύσκολο για όλους, ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια της ομάδας. Αισιοδοξώ πάντως ότι θα δείξουμε καλό πρόσωπο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα ώστε αν έχουμε καλή βραδιά να πάρουμε κάτι. Εξαρτάται όμως και από τον αντίπαλο. Θέλει και τύχη το ποδόσφαιρο".
Ο εκ των αρχηγών της Εθνικής ρωτήθηκε για το ποια θα είναι τα τελευταία λόγια μεταξύ των διεθνών πριν βγουν από τα αποδυτήρια: "Να είμαστε όλοι μαζί και να παίξουμε ο ένας για τον άλλον. Να είμαστε ενωμένοι ό,τι κι αν γίνει, ακόμη κι αν έρθει ένα λάθος, ακόμη κι αν δεχθούμε γκολ".
Κλείνοντας, ο μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε επίσης για την πορεία της προετοιμασίας, δηλώνοντας πως "έχουμε κάνει καλή ουλειά, μπήκαν νέα πρόσωπα στην ομάδα που θα έπρεπε να είχαν προσληφθεί νωρίτερα, αλλά στην Ελλάδα αργούμε, ενώ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την επιλογή του Ντέρμπαν, αφού ό,τι θέλαμε το είχαμε".
Τα πλάνα του Οτο
Ο Οτο Ρεχάγκελ καταστρώνει τα πλάνα του για την σημερινή αναμέτρηση (21:30) με την Αργεντινή και βασικός του πονοκεφάλος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του Λιονέλ Μέσι. Ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας σκέφτεται να παίξει man to man τον αργεντίνο σούπερ σταρ, ενώ τόνισε στους παίκτες να μην φοβηθούν την Αργεντινή και να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τις αδυναμίες της.
Ο Ρεχάγκελ σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 5-4-1 και το πιθανότερο σενάριο είναι πως είτε ο Παπασταθόπουλος είτε ο Βίντρα θα μαρκάρει τον Λιονέλ Μέσι.
Στην ομιλία του προς τους παίκτες, πάντως, ο Ρεχάγκελ δεν αποκάλυψε ποιος θα είναι ο προσωπικός φρουρός του Μέσι: "Δεν έχω καταλήξει ποιον από σας θα βάλω πάνω στον Μέσι. Είναι πολύ έξυπνος και γρήγορος παίκτης. Χρειάζεται ιδιαίτερος τρόπος για να τον αντιμετωπίσουμε. Μην του κάνουμε πολλά φάουλ, δεν πρέπει να τους δώσουμε ευκαιρίες από στημένες φάσεις".
Πάντως, ο γερμανός τεχνικός θέλησε να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών της Εθνικής και τους έδειξε βίντεο από παιχνίδια της Αργεντινής, έχοντας εντοπίσει κάποιες φάσεις που παρουσιάζουν τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα:
"Εχουν αδυναμίες στην άμυνα, το βλέπετε και μόνοι σας. Μπορούμε και πρέπει να τις εκμεταλλευθούμε. Οι Αργεντινοί έχουν φοβερή ομάδα, είναι φανερό αυτό, αλλά εγώ πιστεύω στην ομάδα μας και θεωρώ ότι μπορούμε να τους νικήσουμε και να γράψουμε ιστορία", τόνισε στους παίκτες ο Ρεχάγκελ.

Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν τουλάχιστον 8.000 Έλληνες!