Weather - Καιρός

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Μπορείς και να ...αυτοπροταθείς...

PASOK.GR
Μπαίνεις, προτείνεις και ... αυτοπροτείνεσαι!
Τι προβλέπει η εγκύκλιος που υπογράφουν Σ. Ξυνίδης, Θ. Τσούρας
ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ypopsifioi@pasok.gr
Ακολουθεί διαβούλευση και μέχρι τέλος του μήνα οι οριστικές επιλογές



Από σήμερα Τρίτη 8/6 και για έξι ημέρες θα κατατίθενται στο mail: ypopsifioi@pasok.gr, οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάση Τσούρα. Στόχος του κυβερνώντος κόμματος, όπως έχει γράψει η αυτοδιοίκηση gr είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν καταλήξει στις επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών, καθώς και δημάρχων για τους μεγάλους δήμους.
Το ίδιο διάστημα πρόκειται να συνεδριάσουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές ώστε να εκφράσουν γνώμες αξιολόγησης για τους υποψήφιους με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ψηφοφορία αλλά και να καταθέσουν προτάσεις για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων για κάθε δήμο του νομού.
Παράλληλα, όπως προβλέπει η εγκύκλιος από τις 16/6/2010 και εντός μίας εβδομάδας, συγκαλούνται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος συνεδριάσεις ανά νομό, με στόχο να πραγματοποιηθεί η πρώτη ολοκληρωμένη διαβούλευση που θα χαράξει συλλογικά τις διαδικασίες ανάδειξης ανά δήμο αλλά και να συζητηθούν τα θέματα της περιφέρειας.
Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο «η ημερομηνία ψήφισης του 'Καλλικράτη' που προφανώς δεν ήταν δυνατό να γίνει νωρίτερα, μας δίνει το μικρότερο χρόνο αντίστοιχων διαδικασιών από οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος πέραν της τεράστιας ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής σημασίας της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προσώπων που θα την υπηρετήσουν, που θα πρέπει να μας κάνει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά και με διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα και στο θέμα της Ανάδειξης των Υποψηφίων», καταλήγει η εγκύκλιος.

ΠΡΟΣΟΧΗ:


- Οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
- Η προθεσμία κατάθεσης λήγει για όλους την Κυριακή 13/6/2010 και ώρα 24:00.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων θα ενημερώσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας τις Π.Ε. και τις Ν.Ε. για τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.

Που "κολλάει" ο Γρηγορόπουλος;
Με γρήγορα αντανακλαστικά το θέμα που προέκυψε αρχικά ως φήμη (στην πόλη κυκλοφορεί εδώ και μέρες) και έπειτα ως είδηση, το θέμα πήρε έκταση σε μέρος του τοπικού Τύπου και αποδοκιμάστηκε από την αρχή... Η ανάπτυξη του θέματος εκ μέρους μας είχε στόχο να καταγράψει μια "τάση" που έχει προκύψει, σεβόμενοι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κάθε πολίτη να εκλέγεται και να εκλέγει.
Κάποιοι ενοχλήθηκαν και το έδειξαν λες και θα το αποφασίσουν αυτοί. Κάποιοι άλλοι αναφέρθηκαν με λόγια απαξίωσης, χαρακτηρίζοντας "αστείο και φαιδρό" το θέμα και όχι μόνο...
Οι σχολιαστές των πάντων - που κατά το πρόσφτατο παρελθόν έδειξαν Πανελλαδικά ποιος είναι αστείος...-  καλά θα κάνουν να ΣΕΒΟΝΤΑΙ πρόσωπα, θεσμούς και καταστάσεις και να βγάλουν τον μανδύα της υποκρισίας και της κατευθυνόμενης είδησης...
Και το "κλείσιμο" του κειμένου με την αναφορά στον Ακη Τσοχατζόπουλο - ως πρόσωπο της επικαιρότητας και της αρνητικής δημοσιότητας - με τα αμέτρητα "σπίτια και παλάτια και τα δωράκια από τη SIEMENS - είχε ΣΚΟΠΟ.
Δυστυχώς, πολύ λίγοι το κατάλαβαν...
Είπαμε Δημοκρατία έχουμε.
Ή όχι;