Weather - Καιρός

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τα... λιοντάρια στη Σούπερ Λίγκα - Ο ΟΦΗ στην "εντατική"...

Θέλημα...... θεού!
Μία μόλις χρονιά μετά τον υποβιβασμό του, ο Πανσερραϊκός πανηγυρίζει την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Σ' ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο γήπεδο των Σερρών, το β' ημίχρονο του οποίου ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας προβλημάτων στους πυλώνες, η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΟΦΗ, που ήθελε μόνο νίκη, και κατέκτησε τον βαθμό που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει τον προβιβασμό της. Ο Παπάζογλου άνοιξε το σκορ, ο Ογκουνσότο ισοφάρισε, ενώ το συγκρότημα του Παράσχου τελείωσε με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μπούρμπου. Διαμαρτύρονται δικαίως οι κρητικοί για ακυρωθέν τέρμα του Βλόνταρτσικ στο 68'.
Στο κατάμεστο γήπεδο των Σερρών, όπου φιλοξενήθηκαν και 500 φίλαθλοι του ΟΦΗ, ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε καλύτερα και ήταν αυτός απείλησε πρώτος. Ηταν το 22' όταν ο Γαλανόπουλος με δυνατό σουτ σημάδεψε λίγο πάνω από το δοκάρι. Το γκολ των γηπεδούχων δεν άρηγσε να έρθει, με τον Παπάζογλου στο 33' να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά και παράλληλα να δίνει το έναυσμα για πανηγυρισμούς στις εξέδρες.
Στο ημίχρονο παρουσιάστηκε πρόβλημα με τους προβολείς του γηπέδου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η επανάληψη με καθυστέρηση μισής ώρας. Με την έναρξή του ημιχρόνου ο Ογκουνσότο έβαλε φωτιά στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 1-1. Εξι λεπτά αργότερα όμως οι κρητικοί έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπούρμπος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αδικήθηκε (ξανά) ο ΟΦΗ...
Στο 68' καταγράφηκε η φάση, που αποτέλεσε αιτία για να ξεσηκωθούν οι άνθρωποι του ΟΦΗ. Ο Βλόνταρτσικ σημείωσε το γκολ που θα χάριζε την άνοδο στους κρητικούς, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε καταλογίζοντας οφσάιντ. Η ομάδα του Παράσχου προσπάθησε μέχρι το τέλος, αλλά οι παίκτες του Πανσσερραϊκού κράτησαν τον πολυπόθητο βαθμό και πανηγύρισαν την επιστροφή τους στην Σούπερ Λίγκα.



Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Παπάζογλου (90' Βοσκόπουλος), Τάντιτς, Μπανγκουρά (81' Τράκης), Κάστρο, Σκάγκλια (70' Καλί), Ανάκογλου, Μιχαήλ, Γεωργιάδης, Ν. Ζαπρόπουλος.

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Βεζυρίδης, Κωσταντινίδης (80' Καρακατσάνης), Ακότο (46' Ογκουνσότο), Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Μπούρμπος, Πόποβιτς, Νατσούρας, Βλόνταρτσικ, Κατσικογιάννης (62' Σταυρακάκης), Μπερτίν.

*** Σε κλάματα ξέσπασαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ με το τελευταίο σφύριγμα του Σταθόπουλου.



*** Ενταση δημιουργήθηκε στις εξέδρες, που φιλοξενήθηκαν οι κρητικοί φίλαθλοι, με τον Γιάννη Κουράκη όμως να σπεύδει για να ηρεμήσει την κατάσταση προτού αυτή ξεφύγει.
"Καυτές" δηλώσεις έκρηξης!
Πολλά παράπονα εξέφρασε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα για την αντιμετώπιση του ΟΦΗ από την διαιτησία ο Παντελής Κωνσταντινίδης. «Τι να πούμε; Το γκολ του Πανσερραϊκού ξεκίνησε από φάουλ πάνω σε παίκτη μας, ενώ μας ακύρωσαν κανονικό γκολ από ό,τι μας είπαν. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια σε όλους».
Από την πλευρά του ο Τάσος Παπάζογλου που ήταν η ο σκόρερ των «λιονταριών» αφιέρωσε το τέρμα που πέτυχε στην νεογέννητη ανηψιά του: «Σημασία δεν έχει που πέτυχα εγώ το γκολ, αλλά ότι πετύχαμε το στόχο μας και ανεβήκαμε στη Σούπερ Λίγκα. Παρά τα προβλήματα που είχαμε καταφέραμε και γυρίσαμε τα πάντα. Αφιερώνω την άνοδο στην ανιψιά μου που γεννήθηκε πριν από 40 ημέρες. Σήμερα είναι η μέρα του Πανσερραϊκού».
Ο Γιώργος Παράσχος στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα των Σερρών ξέσπασε κατά της διαιτησίας με χαρακτηρισμούς όπως ελεεινοί και τρισάθλιοι και μίλησε για αλλοίωση αποτελέσματος. «Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν μπορώ να δώσω συγχαρητήρια στο συνάδερφο για την άνοδο. Η ομάδα μου από το πρώτο ματς μέχρι το τελευταίο ένιωσε το πιο άσχημο πρόσωπο. Αντί να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ασχολούμαστε με αυτούς τους ελεεινούς και τρισάθλιους. Σήμερα έγινε αλλοίωση αποτελέσματος. Και με τις κάρτες που δόθηκε και με το πεντακάθαρο γκολ. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και των play off και είναι κρίμα που δεν βρισκόμαστε στη Σούπερ Λιγκ» είπε ο Γιώργος Παράσχος.

400.000 το πριμ!!!
Το αφεντικό... τρελάθηκε στις Σέρρες και διπλασίασε το πριμ ανόδου προς τους παίκτες του Πανσερραϊκού από 200.000 ευρώ σε 400.000 ευρώ, ενώ προσέθεσε και ένα ταξίδι για προσκήνυμα στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Πανευτυχής ο Πέτρος Θεοδωρίδης μετά το τέλος του χθεσινού "τελικού" με τον ΟΦΗ, βρέθηκε να πνίγεται στις αγκαλιές παικτών και φιλάθλων, ξεσπώντας σε λυγμούς για την επίτευξη ενός στόχου που στο πρώτο τέταρτο της σεζόν έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός, με τον Πανσερραϊκό να φλερτάρει με τον υποβιβασμό.
Με το που μπήκε στα αποδυτήρια, ο Πέτρος Θεοδωρίδης, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και το σύνθημα είναι τρελός ο πρόεδρος να γίνεται σύνθημα στα χείλη των παικτών. Και εκείνος. "Πες το πριμ πρόεδρε", του φώναξαν και εκείνος απάντησα: "Σας είχα υποσχεθεί 200.000 ευρώ. Το πριμ αυτό θα διπλασιαστεί και όλοι μαζί θα πάμε να προσκηνύσουμε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης γι' αυτή τη μεγάλη χαρά που ζήσαμε και τη βοήθεια που μας προσέφερε ο Θεός" ήταν η απάντηση του Θεοδωρίδη, ο οποίος αμέσως μετά χάθηκε στις αγκαλιές των παικτών και των συνεργατών του...
Από την πλευρά του ο νικητής Ντράγκαν Κοκότοβιτς μίλησε για άθλο: «Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στους παίκτες μου που είναι ήρωες, γιατί εκεί που βρισκότανε η ομάδα και αυτό που καταφέρανε είναι άθλος. Όταν ανέλαβα την ομάδα βρισκόμασταν στη ζώνη των πλεϊ άουτ και τώρα πανηγυρίζουμε την άνοδο. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση, τους συνεργάτες μου, τους φιλάθλους που ήταν ο 12ος παίκτης και συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΦΗ. Εγώ συμφωνώ με τον κ. Παράσχο ότι είναι πολύ ποιοτική ομάδα και θα έπρεπε να ανέβει στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τώρα στα play off όποια ομάδα πήρε τους περισσότερους βαθμούς αξίζει να ανέβει και εμείς ήμαστε αυτοί».



Πιερικός-Εθνικός 3-3
Στο άλλο παιχνίδι των πλέι οφ, που ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, Πιερικός και Εθνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3, προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο της Κατερίνης.
Ο Γκουγκουλιάς, με δύο τέρματα, και ο Κοντεών ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τους πειραιώτες δύο πέτυχε ο Σουμπίνιο και άλλο ένα ο Φαρινόλα.
Τα υπόλοιπα ματς: Ρόδος - Ιωνικός 1-1 και Θρασύβουλος - Δόξα 1-1 - υποβιβάστηκε η Ρόδος.