Weather - Καιρός

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ποια είναι η Besa FC

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός στην δεύτερη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο την Αλβανική Μπέσα. Nα ποιο είναι το προφίλ του αντίπαλου των «ερυθρόλευκων».
Ο σύλλογος από την Αλβανία τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα της χώρας του αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η Μπέσα ιδρύθηκε το 1922 και έκανε το ντεμπούτο της στην πρώτη κατηγορία της Αλβανίας το 1933.
Μέχρι τότε ονομαζόταν Καβάγια. Σε ευρωπαϊκό Κύπελλο συμμετείχε για πρώτη φορά τη σεζόν 1972-73 κόντρα στην Φρέμαντ Άματζερ. Στην Κοπεγχάγη το παιχνίδι έληξε με 1-1 ενώ το ματς στην Αλβανία ήρθε 0-0.
Η ομάδα του Σχπέτιμ Ντούρο δεν έχει γενικά μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αναμένεται να είναι πολύ εύκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό.
Η ονομασία έχει σχέση με την έννοια που αναφερόμαστε στην “μπέσα”. Μάλιστα στο σήμα του συλλόγου απεικονίζονται δυο άνθρωποι να δίνουν τα χέρια. Η Μπέσα εδρεύει στην Καβάγε, πόλη 36.000 κατοίκων στην κεντρική Αλβανία, 20 χιλιόμετρα από το Δυρράχιο και περίπου 50 από τα Τίρανα.

Αξιόλογοι παίκτες είναι ο 31χρονος επιτελικός χαφ Μπλέντι Σκέμπι, που το 2001 εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Αστέρα και έπαιξε συνολικά σε ...ένα ματς, ενώ αργότερα έκανε καριέρα στο κροατικό πρωτάθλημα (Ριέκα) και έπαιξε 14 φορές στην Εθνική. Το “δεκάρι” είναι ο 31χρονος Παουλίν Ντέμπι, με πολύχρονη θητεία στα Τίρανα (Παρτιζάν και Ντιναμό).
Το ρόστερ: Όργκες Σέχι (Τ), Ρενάτο Αράπι (Α), Εντρίντ Βράπι (Α), Άλμπαν Ντραγκούσα (Α), Σοκόλ Σικαλέσι (Μ), Ερμπί Φαγκού (Μ), Μπλέντι Σκλέμπι (Μ), Έντβαν Μπακάι (Τ), Αρτιόν Μπότσι (Μ), Εράντ Χόξα (Μ), Μπαζιόν Τρογκάι (Α), Ντριντάν, Μπανταμούτσα (Μ), Παουλίν Ντχέμπι (Μ), Μεγκλίντ Μιχάνι (Μ), Μπλερίμ Χασάλα (Μ), Λέντιο Βράπι (Μ), Μάριο Ροκάι (Μ), Αριέλ Σχτίνι (Μ), Ελιντόν Σελάτσι (Τ), Ρίγκερς Κομπάνι (Μ), Μπρούνο Όσκλουνι (Μ), Σαιμίρ Τσελχάκα (Μ), Άλντο Ντούρο (Ε), Ελγκζάντ Ντετζέϊ (Ε).

Γήπεδο: Σταντιούμι Μπέσα - 8.200 θεατών
Προπονητής: Σχπέτιμ Ντούρο
Πρόεδρός: Νεχάτ Μπιτζντίλι


Οι κυπριακές ομάδες


Η κλήρωση των κυπριακών ομάδωνν:
► Η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ τη Ρένοβα Σκοπίων. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο «ΓΣΠ» στις 13 ή 14 Ιουλίου και η ρεβάνς στα Σκόπια στις 20 ή 21 Ιουλίου.

► Η Ανόρθωση στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε με την Μπάναντς από την Αρμενία. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Κύπρο την 1η Ιουλίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στην Αρμενία.


► Το ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Λιονέλ Ουαλίας-Τάουρας Λιθουανίας. Οι Κύπριοι το πρώτο παιχνίδι θα το δώσουν εκτός έδρας στις 15 Ιουλίου και τη ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στη Λευκωσία.