Weather - Καιρός

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Προβλημάτισε η Εθνική....
Δέκα μέρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα για το Μουντιάλ απέναντι στη Νότια Κορέα, η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε από την Παραγουάη με 0-2 στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας επί ελβετικού εδάφους.
Η γαλανόλευκη, όπως και στο πρώτο φιλικό τεστ με την Βόρεια Κορέα έδειξε ότι είναι ανέτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και προβλημάτισε. Ειναι ενδεικτικό ότι κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Αλέξης Τζόρβας, ο οποίος έσωσε ουκ ολίγες φορές την εστία του.
Με 4-2-1-3 παρέταξε την Εθνική μας ομάδα ο Οτο Ρεχάγκελ. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Τζόρβας, με τετράδα στην άμυνα τους Σεϊταρίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κυργιάκο και Τοροσίδη από δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή με τους Τζιόλη, Κατσουράνη αμυντικά χαφ και τον Νίνη σε θέση οργανωτή. Ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Σαμαράς (αριστερά), Καπετάνος (κορυφή) και Σαλπιγγίδης (δεξιά).
Η Παραγουάη ξεκίνησε... φουριόζα και έκλεισε στα καρέ της την ελληνική ομάδα, έχοντας στο πρώτο δεκάλεπτο τρεις φάσεις. Η τρίτη ήταν και... φαρμακερή. Στο 7' ο Τζόρβας έσωσε με τα πόδια το σουτ του Μπάριος, στο 8' κεφαλιά του Σάντα Κρουζ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σεϊταρίδης, όμως στο 9' ο Βέρα βρήκε δίχτυα στην επαναφορά, μετά από σουτ τουτ Σάντα Κρουζ στο δοκάρι, κάνοντας το 0-1.
Η γαλανόλευκη δεν μπόρεσε να βρει σύντομα τα πατήματά της μέσα στο γήπεδο και η αλήθεια είναι ότι ώρες ώρες πελαγοδρομούσε και ιδιαίτερα από την δεξιά πλευρά, ενώ τα κενά στην άμυνα ήταν εμφανέστατα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 0-2 στο 25ο λεπτο. Ο Κρουζ έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ριβέρος, ο Τζόρβας απέκρουσε προσωρινά, όμως στη συνέχεια ο Μπάριος αμαρκάριστος με σουτ έγραψε το 0-2 για την Παραγουάη.
Μετά το μισάωρο άρχισε να κινείται κάπως η Εθνική και αφού πέτυχε ένα γκολ με τον Σαλπιγγίδη στο 31' που ακυρώθηκε ορθά σαν οφσάιντ, έχασε κάποιες ευκαιρίες, όπως στο 34' με τον Νίνη που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βιγιάρ και το καλό σουτ του Τζιόλη στο 38' που έφυγε μόλις άουτ.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Οτο Ρεχάγκελ προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Καραγκούνη αντί Νίνη, Χαριστέα αντί Σαλπιγγίδη και Βύντρα αντί Κυργιάκου, με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να δοκιμάζεται σε θέση στόπερ.
ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46' Βύντρα), Τζιόλης, Κατσουράνης (58' Πατσατζόγλου), Νίνης (46' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Χαριστέας), Καπετάνος.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Βερόν, Μορέλ, Μπονέτ, Σάντα Κρουζ, Βέρα, Ντα Σίλβα, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Τόρες, Μπάριος.