Weather - Καιρός

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Παραμένουν στη Β' η ΔΟΞΑ και ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - Η Ρόδος κοντά στην επιστροφή στη Γ' εθνική

Βήμα παραμονής για Θρασύβουλο, Δόξα...

Σημαντικό βήμα για την παραμονή τους στην Β` Εθνική κατηγορία έκαναν πριν από λίγο ο Θρασύβουλος και η Δόξα Δράμας. Η ομάδα του Αντώνη Μανίκα επικράτησε 2-1 της Ρόδου στη Φυλή, ενώ αυτή του Στράτου Βουτσακέλη νίκησε 2-0 τον Ιωνικό στη Δράμα, στα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Β` Εθνικής. Και τα δυο παιχνίδια μετέδωσε απευθείας το CONNX tv.
Μετά τα αποτελέσματα αυτά, Ρόδος και Ιωνικός θα παλέψουν σκληρά για την παραμονή, με τους νησιώτες να έχουν τρεις βαθμούς και τους νικαιώτες πέντε.

Θρασύβουλος - Ρόδος 3-2  (19` Ντελγκάδο, 29` Κατσίκης, 84` πέν. Σαπάνης - 45` πέν. Ιράλα, 73` Κακλαμάνος)
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 29` με 2-0. Στο 19` ο Ντελγκάδο είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Φυλής, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Κατσίκης διπλασίασε τα τέρματα του Θρασύβουλου.
Ωστόσο, το τέλος του πρώτου μέρους δεν ήταν τόσο καλό όσο το ξεκίνημα του για την ομάδα του Μανίκα, αφού οι ροδίτες κατάφεραν να μειώσουν στις καθυστερήσεις, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιράλα και να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-2.
Οι νησιώτες κατάφεραν στο 73` του δεύτερου ημιχρόνου να πετύχουν την ανατροπή και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, με γκολ του Κακλαμάνου. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Στράντζαλη δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, καθώς στο 84` ο Σαπάνης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Θρασύβουλο με 3-2, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Στο 87`, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αγωνίζονταν από το 84` με δέκα παίκτες, έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 3-3, με τον Λάζετιτς να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Μπαρτζώκα.

Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Μπαρτζώκας, Πιπίνης, Ζώνας, Χ. Μίχος (78' Σπ. Μίχος), Βασιλείου, Σαπάνης, Κόμπο, Παληγεώργος, Ντελγκάδο (62' Χατζηπαντελίδης), Κατσίκης (83' Κλούσενερ), Καραμαλίκης.
Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Ριγανάς, Στ. Καντιμοίρης, Δανάς, Πελέκης, Παπαδημήτρης (86' Τριχιάς), Σωτήρχος (40' Ζιλβάν), Γ. Καντιμοίρης, Ιράλα, Λουτσιάνο (40' Κακλαμάνος), Λάζετιτς, Πρίπου.

Δόξα Δράμας - Ιωνικός 2-0 (15` Μαχαιρούδης, 70` Πινδώνης)
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε για την Δόξα Δράμας η αναμέτρηση με τον Ιωνικό, καθώς οι δραμινοί άνοιξαν το σκορ στο 15` με γκολ του Μαχαιρούδη. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα, με το 1-0 υπέρ της ομάδας του Βουτσακέλη να παραμένει μετά την συμπλήρωση των 45`. Οι γηπεδούχοι έψαξαν στο δεύτερο ημίχρονο ένα δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα για την νίκη και το πέτυχαν στο 70`, με σκόρερ τον Πινδώνη. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του 90λεπτου, με αποτέλεσμα η Δόξα να πανηγυρίσει μία πολύ σημαντική νίκη.

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ρομπίνιο, Πακάλτσης (75' Τρελόπουλος), Άγγος, Παπαθανασίου (64' Γαλακτερός), Παρμαξίδης, Πινδώνης, Μαχαιρούδης (36' λ.τ Τσιμπλίδης), Χλωρός, Μαρκόφσκι.
Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Απ. Παπαζούδης, Μακράκης, Κ. Μωραϊτης (61' λ.τ Ερρίκος), Τσερκέζος, Πεδάνο, Σιδέρης, Γάλας, Σάλτο (72' Ρουσάκης), Γεωργίου, Γιόνδης (83' Αλ. Μωραίτης).


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Δόξα Δράμας 9
Θρασύβουλος 9
Ιωνικός 5
Ρόδος 3