Weather - Καιρός

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Απογοήτευσε η Ελλάδα - Ηττα 2-0 από την Κορέα...






Ούτε σε φιλικό τέτοια εμφάνιση...
Ημέρες 1994 θύμισε η εμφάνιση της Εθνικής στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τη Νότιο Κορέα. Μια ολιγωρία στο 7’ κι ένα τραγικό λάθος του Βύντρα στο 52’ δεν… συγχωρέθηκαν από τον Λι Γιουνγκ Σο και τον Γι Σουνγκ Παρκ.







Φλύαρη, προβλέψιμη και αβοήθητη από τον πάγκο, με τις μάλλον ανεξήγητες επιλογές του Ρεχάγκελ, η ελληνική ομάδα, αφυπνίστηκε στο τελευταίο 25λεπτο, αλλά ήταν αναποτελεσματική.
Μας «σκότωσαν» με το όπλο μας…
Η υπεροχή της Ελλάδας στο ψηλό παιχνίδι έμεινε στη θεωρία. Μπορεί η πρώτη και μοναδική ευκαιρία της Εθνικής να ήρθε από στημένη φάση, μόλις στο 3’, όταν ο Τοροσίδης από κόρνερ με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Νότιος Κορέα «σκότωσε» την ελληνική ομάδα με το δικό της όπλο, όταν στο 7’ το κέντρο της άμυνας και ο Τζόρβας ολιγώρησαν και απλώς παρακολούθησαν τον προωθημένο Λι Γιουνγκ Σο να σκοράρει με κοντινή προβολή, έπειτα από φάουλ σε θέση… κόρνερ.
Οι βαθιές μπαλιές, οι σέντρες και τα έξι συνολικά κόρνερ που έκανε η Εθνική στο πρώτο μέρος πέρασαν αναξιοποίητα. Παρά τις μαζικές «καθόδους» της ελληνικής "αεροπορίας" προς την αντίπαλη περιοχή σε κάθε ευκαιρία, οι Ασιάτες είχαν σωστές τοποθετήσεις και επιπλέον έβγαιναν πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές απώλεσαν την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 27’ ο Γι Σουνγκ Παρκ με εξαιρετική κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Τσου Γιουνγκ Παρκ, ο Αβρ. Παπαδόπουλος υπολόγισε λάθος τη φάση, αλλά πρόλαβε να κοντράρει το πλασέ του φορ της Μονακό, που από το πόδι του Τζόρβα κατέληξε κόρνερ.
Το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους κύλησε με την Ελλάδα να έχει μια σαφή εδαφική πλην όμως ανούσια υπεροχή. Ο Σεϊταρίδης είτε δίσταζε να κάνει κούρσες από δεξιά ή οι σέντρες του κατέληγαν σε σώματα αμυνομένων, Καραγκούνης, Σαμαράς και Κατσουράνης αδυνατούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, ενώ η διάθεση του Τοροσίδη από αριστερά αναλώθηκε σε κάποιες ατομικές ενέργειες.
Γκέλα και… τέλος
Η επιλογή του Ότο Ρεχάγκελ να αντικαταστήσει τον Καραγκούνη με τον Πατσατζόγλου κάθε άλλο παρά ευεργετικές συνέπειες είχε. Το στραβό κλήμα ήρθε να το φάει και ο γάιδαρος, καθώς στο 52’, από μοιραίο λάθος του Λουκά Βύντρα, η μπάλα έφτασε στον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο για την Εθνική. Ο Γι Σουνγκ Παρκ ξεχύθηκε μόνος απέναντι στον Τζόρβα και με όμορφο πλασέ πέτυχε το 2-0. Οι σχεδόν απανωτές αλλαγές των Καπετάνου και Σαλπιγγίδη, αντί των Σαμαρά και Χαριστέα, έμοιαζαν περισσότερο με κινήσεις πανικού από τον πάγκο. Ο αποσυντονισμός στη λειτουργία της Εθνικής ήταν εμφανής και τα μετόπισθεν έμοιαζαν και ήταν ευάλωτα σε κάθε κορεατική επίσκεψη.
Στα τελευταία 25 λεπτά η ελληνική ομάδα, εκμεταλλευόμενη και τη χαλάρωση του αντιπάλου, βγήκε μαζικά στην επίθεση. Όμως, ο Γκέκας στο 70’ και στο 80’ είδε τον Σουνγκ Ριονγκ να αποκρούει τις προσπάθειές του και στο 72’ ο Καπετάνος σούταρε άουτ από καλή θέση.
Η πρεμιέρα ήταν απογοητευτική και η συνέχεια είναι δύσκολη. Ο αγώνας της Πέμπτης κόντρα στη Νιγηρία (17:00) αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού, αφού η νίκη είναι μονόδρομος για την ελληνική ομάδα, αν θέλει να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στους «16». Τουλάχιστον η Εθνική οφείλει να παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο…
Ρεχάγκελ: Πληρώσαμε τα λάθη μας....Στα λάθη που έκανε η Εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι με την Κορέα και όχι τόσο στην ανωτερότητα του αντιπάλου, απέδωσε την ήττα (2-0) ο Ότο Ρεχάγκελ.
Ο Γερμανός τεχνικός -σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση- στάθηκε στη σημασία που είχε το πρώτο γκολ για την εξέλιξη του αγώνα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στα επόμενα δύο παιχνίδια δεν θα επαναληφθούν παρόμοιες αδράνειες.
«Η αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα, το ξέραμε αυτό. Έτρεξαν πολύ, ήταν ανώτεροι στις μονομαχίες, ωστόσο το παιχνίδι κρίθηκε από δύο δικά μας λάθη», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός και συνέχισε: «Ειδικά στο πρώτο γκολ, δεν κάναμε αυτό που έπρεπε, δεν διώξαμε κι έτσι οι αντίπαλοι πήραν το προβάδισμα, που τους έδωσε ενθουσιασμό και το δικαίωμα να παίξουν στην αντεπίθεση -κάτι που γνωρίζουν καλά». Κληθείς να σχολιάσει την ολιγωρία της ελληνικής ομάδας στο πρώτο γκολ ανέφερε: «Σε τέτοιες φάσεις μαζεύονται 18 παίκτες μέσα στην περιοχή κι όλα μπορούν να συμβούν. Οι παίκτες μας δεν κατάφεραν να διώξουν και εκεί κρίθηκαν πολλά για τη συνέχεια του αγώνα».
Ερωτηθείς για την… περίεργη αλλαγή του Γιώργου Καραγκούνη είπε: «Ο Πατσατζόγλου δεν είναι αμυντικός. Ο Καραγκούνης δεν έκανε αυτό που έπρεπε και δεν μπήκε στο ρυθμό της αναμέτρησης»....
Αναφερόμενος, δε, στη συνέχεια της διοργάνωσης, ο Ρεχάγκελ έδωσε το σύνθημα για… ψυχραιμία, τονίζοντας: «Πρέπει να ανακάμψουμε. τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο επόμενο ματς, αν εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να αναλύσουμε καλά αυτό το παιχνίδι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην είμαστε συγκεντρωμένοι, καθώς ακολουθούν δύο ματς απέναντι σε πολύ καλές ομάδες».



ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα...
Με τα… χειρότερα λόγια αναφέρονται τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Ευρώπης στην Εθνική Ελλάδος, στην εμφάνιση και στην ήττα της από την Νότια Κορέα.

Το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου χαρακτηρίζει την Εθνική μας ομάδα φτωχή, και λίγη απέναντι σε μια Νότια Κορέα που εμφανίστηκε αρκετά οργανωμένη και με παίκτες με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα.
«Οι Κορεάτες ήταν πολύ επιδέξιοι για την Ελλάδα», αναφέρει το Skysports, το οποίο στην ανάλυση του αγώνα στέκεται αρκετά στο πρώτο γκολ της Κορέας που διαμόρφωσε υπέρ της, την εξέλιξη του αγώνα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το BBC, το οποίο χαρακτηρίζει την Νότια Κορέα ένα σύνολο οργανωμένο και με παίκτες με εξαιρετικά αθλητικά στοιχεία. «Η Ελλάδα δημιούργησε μόνο δύο καλές φάσεις για γκολ», προσθέτει.
Η ισπανική, Marca, παραλληλίζει την οικονομία της χώρας με το ποδόσφαιρό της, κάνοντας λόγο ότι και αυτό είναι σε κρίση…
«Η Νότιος Κορέας έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση απέναντι σε μια φτωχή Ελλάδα», αναφέρει στο κεντρικό της «χτύπημα» και συνεχίζει:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε κρίση.
Ποιος σώζει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Σε μια εποχή που η οικονομία στην Ελλάδα είναι σε κακή κατάσταση οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ έδειξαν ότι υπάρχει κρίση και σε μια πολύ φτωχή ποδοσφαιρικά χώρα στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου», προσθέτει και χαρακτηρίζει «κλειδιά» του αγώνα το γεγονός ότι η «Η Κορέα εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες της ταχύτητα και τακτική που επέδειξε».
Η Ελλάδα έκανε πολλά αμυντικά λάθη, δύο από τα οποία έφεραν και τα γκολ», καταλήγει.
Η «AS» κάνει λόγο για χειροπέδες που πέρασε η Νότιος Κορέα σε μια αδύναμη Ελλάδα. «Σε μια Ελλάδα με έλλειψη ιδεών, και υλικών ποδοσφαίρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τέλος, η “Gazzetta dello Sport” αναφέρει: «Η Ν. Κορέα αρκετή για την Ελλάδα».