Weather - Καιρός

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Υποβιβασμός ενόψει για τον ΗΡΑΚΛΗ!

Απορρίφθηκε ο φάκελος του Ηρακλή!




Απορρίφθηκε από την επιτροπή αδειοδότησης ο φάκελος του Ηρακλή και η ομάδα υποβιβάζεται στην Β΄ Εθνική....
Η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ απέρριψε τον φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής. Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η ΠΑΕ αναφέροντας ότι… «ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ τώρα αρχίζει τον ΠΟΛΕΜΟ». Αναλυτικά: «Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει 102 χρόνια αθλητικής και κοινωνικής δυναμικής, με οποιαδήποτε απόφαση. Είτε ο εισηγητής της Επιτροπής Αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου, είτε ο πρόεδρός της, Χρήστος Σάββας. Την δυναμική αυτή θα την αντιληφθούν όλοι τους, καθώς ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ τώρα αρχίζει τον ΠΟΛΕΜΟ…», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ξεκάθαρα στον Ηρακλή υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι κατά της ομάδας, με απώτερο σκοπό τον αφανισμό του συλλόγου. Επισήμως, δεν έχουν μπει σε διαδικασία ονομάτων, αλλά εκτιμούν ότι υπάρχουν φορείς και πρόσωπα που θα ήθελαν να δουν τον Ηρακλή να μην αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία. Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η πορεία των οργανωμένων οπαδών του Ηρακλή.
Πριν από λίγο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Αντώνης Ρέμος, υποστήριξε ότι "η απόφαση είναι άδικη. Ο Ηρακλής ακολούθησε τον νόμιμο τρόπο στην συμπλήρωση του φακέλου του. Αν θεωρείτε ότι ο Ηρακλής είναι παράνομος, τότε τι μπορούμε να πούμε για τους άλλους.
Θα γίνει αγώνας και θα απαιτήσουμε την παρέμβαση τόσο του εισαγγελέα και του ΣΔΟΕ για να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι όλων των ομάδων, για να δούμε τις προϋποθέσεις όλων. Στηρίζω τις προσπάθειες της παρούσας διοίκησης κι εγώ θα κινηθώ προς την ίδια κατεύθυνση", σημείωσε μεταξύ άλλων, ο άνθρωπος που θεωρείται από τους βασικούς υπεύθυνους για την κατάντια του Ηρακλή, από τους οργανωμένους οπαδούς.
Μπέος: Επιβάλλεται η συσπείρωση
Για την ύπαρξη ενός βρώμικου παιχνιδιού εις βάρος του Ηρακλή έκανε λόγο ο Αχιλλέας Μπέος. "Σε αυτή τη κρίσιμη χρονική στιγμή δεν υπάρχει χρόνος και περιθώριο για να ψάξουμε να βρούμε ποιος φταίει και να ρίξουμε ευθύνες σε πρόσωπα, φυσικά ή νομικά. Επιβάλλεται η συσπείρωση της οικογένειας του Ηρακλή, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και να αντισταθούν σε ένα βρώμικο παιχνίδι.
Δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχουν συγκεκριμένα άτομα της οικογένειας του Ηρακλή. Δεν φταίει η Αθήνα για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής, αλλά είναι άδικη αυτή η απόφαση. Στο παρελθόν πήραν άδειες ομάδες που στον φάκελο είχαν μια ...εφημερίδα", είπε και σημείωσε ότι θα πρέπει ο Ηρακλής να συμπεριφερθεί όπως του συμπεριφέρονται.
"Οταν βλέπω τον κύριο Τάκη είναι σαν να βλέπω τον Ιησού Χριστό. Με την έννοια ότι είναι ένας εξαιρετικά ήρεμος άνθρωπος που δεν μπορεί να σκοτώσει ούτε μύγα. Να μην συγκρίνουμε με το τι γίνεται στην Αγγλία. Στην Ελλάδα πρέπει να τους αντιμετωπίζεις όπως σε αντιμετωπίζουν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια αδικία εις βάρος μιας ιστορικής ομάδας".
O Ηρακλής έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση και να καταθέσει έφεση μέσα στις επόμενες 5 ημέρες. Και πάλι όμως τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και για αυτόν τον λόγο τα πράγματα φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολα για τον «Γηραιό». Σύμφωνα με το άρθρο 27 του ΚΑΠ, η ομάδα που αντικαθιστά αυτήν που υποβιβάζεται προέρχεται από την κατώτερη κατηγορία και όχι από την υπάρχουσα...