Weather - Καιρός

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αυτοπεποίθηση!


Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Επέστρεψε η αυτοπεποίθηση
ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Η ομάδα της Καλαμάτας κατάφερε και στάθηκε όρθια μπροστά σε 5.500 θεατές, μέσα στη δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, αποσπώντας μετά από ψυχωμένη εμφάνιση, τον πρώτο βαθμό στα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της. Ήταν το αποτέλεσμα μιας πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας απέναντι σε μια ομάδα που έχει πετύχει μέχρι τώρα 15 γκολ, που πίεσε και αναζήτησε το γρήγορο τέρμα, αλλά εκτός από το πέναλντι στο 44’ του πρώτου μέρους, είχε μια άκαρπη υπεροχή όπως έχουν συνήθως οι γηπεδούχοι. Η «Μαύρη Θύελλα» κατέβηκε στο γήπεδο με καλή ψυχολογία, καθαρό μυαλό και κυρίως πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Γιώργος Μπένος είχε προβλέψει ότι ο Παναιτωλικός θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την περιοχή του εξαιρετικού Γιάννη Μπαλτιμά με πλαγιοκοπήσεις και σέντρες-ξυράφι προς τους υψηλόσωμους επιθετικούς και έστησε την ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε τα χαφ να έχουν σημαντική αμυντική λειτουργία και να βοηθάνε τους ακραίους μπακ (Μανιάτη, Κωνσταντόπουλο Αντ.) κλείνοντας τους διαδρόμους.
Ο Τόσκας και ο Παπουτσής έφτιαξαν ένα ανυπέρβλητο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και έκοψαν με επιτυχία πολλές φάσεις. Αυτή η συνταγή είχε απόλυτη επιτυχία. Στον άξονα ο αρχηγός Ιβαν Τάσιτς ήταν κυρίαρχος και πολύ καλή ήταν η παρουσία του Παναγιώτη Τσιμικλή και του δραστήριου Καμινιώτη. Ο Νίκος Πουρτουλίδης ξεκίνησε από την αρχή μετά από αρκετό καιρό (από τις Σέρρες) και στα 78’ που έπαιξε ήταν θετικός.
Ο Ντεκίδης ήταν ο μοναδικός προωθημένος παίχτης της δικής μας ομάδας, δεν έκανε τη μεγάλη φάση, αλλά «απασχολούσε» το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού και δεν ανέβαινε πιο ψηλά. Όλοι στην ομάδα της Καλαμάτας είδαν το ευχάριστο συναίσθημα της αυτοπεποίθησης να επιστρέφει και θέλουν να κρατήσουν την καλή εμφάνιση, φυσικά και τον πολύτιμο βαθμό και να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη συγκομιδή πόντων γιατί η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην επικίνδυνη ζώνη.
Κι ο πόντος μέσα στο Αγρίνιο όλοι εύχονται να «ξεκλειδώσει» την ομάδα της Καλαμάτας και να αποφύγει τον γρίφο της εσωστρέφειας και της μετριότητας που φέρνουν τα άσχημα αποτελέσματα σε όλες τις ομάδες.

Ο Μπαλτιμάς είπε STOP!
Η ομάδα της Καλαμάτας είναι τυχερή που έχει στο ρόστερ της τον 34χρονο έμπειρο πορτιέρο Γιάννη Μπαλτιμά. Ο Αχαιός γκολκήπερ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, κατάφερε και «ψώνισε» τον Ζουρούδη που δεν εκτέλεσε σωστά την εσχάτη των ποινών που κέρδισε και αυτή ήταν η μεγαλύτερη ψυχολογική ντόπα που πήρε η ομάδα μέσα στο Αγρίνιο! Με την απόκρουση πέναλτι, οι παίκτες της Καλαμάτας πίστεψαν ότι δεν θα χάσουν και οι παίκτες του Παναιτωλικού πήραν απόφαση ότι δεν θα κερδίσουν! Και το προνόμιο και το πλεονέκτημα των μεγάλων τερματοφυλάκων, είναι να δίνουν πόντους στις ομάδες τους. Κι αυτό έκανε ο «Μπάλτι» μέσα στο Αγρίνιο, δίνοντας έναν πόντο που ίσως στο τέλος αποδειχθεί καθοριστικός...
Πολλές ακόμα οι απουσίες
Η εβδομάδα στις τάξεις της «Μαύρης Θύελλας» ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο, με πρόγραμμα αποθεραπείας των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο κυριακάτικο ισόπαλο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και με κανονική προπόνηση για τους υπόλοιπους. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Νίκος Πουρτουλίδης λόγω ενός χτυπήματος που δέχτηκε στον αγώνα, ο Βασίλης Σκαρλάτος και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος που ανεβάζουν ρυθμό αλλά και ο Μάτε Ετέροβιτς που επέστρεψε από την πατρίδα του και ακολουθεί θεραπεία για το πρόβλημα που τον απασχολεί στο δικέφαλο. Απουσίασαν επίσης ο Μιχάλης Χατζής και ο Βασίλης Αθανασόπουλος που συνεχίζουν τις θεραπείες τους.
Το ευχάριστο είναι ότι επέστρεψε και προπονήθηκε συντηρητικά μετά από ένα μήνα απουσίας ο Αργύρης Νικητόπουλος. Απουσίασε ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος. Η σημερινή προπόνηση προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στην Νέα είσοδο στις 3 το μεσημέρι, για να ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει του δύσκολου εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Ηλιούπολη.
Η ομάδα του Νίκου Παντέλη, προέρχεται από δύο συνεχόμενες σημαντικές νίκες επί των Διαγόρα με 2-0 και του Αγροτικού Αστέρα με 2-1 και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Άριστη φιλοξενία
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ευχαρίστησε χτες θερμά την ΠΑΕ Παναιτωλικός και τον Πρόεδρό της κ.Φώτη Κωστούλα, για την άριστη φιλοξενία και την εξαιρετική συμπεριφορά των ανθρώπων της προς την αποστολή της ομάδας, αλλά και της Αστυνομικής Δ/νσης Αιτωλοακαρνανίας, η οποία συνόδευσε την αποστολή μέχρι το Αντίρριο!
Η οργάνωση και η λειτουργία της ΠΑΕ Παναιτωλικός προσεγγίζει τις απαιτήσεις ανώτερης κατηγορίας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από όλες τις ομάδες. Τα εύσημα ανήκουν και στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας του Αγρινίου, που με τη στάση, τη θερμή παρουσία και τη συμπεριφορά του αναδεικνύει το ποδόσφαιρο της περιφέρειας, κατέληξε η ανακοίνωση.

Περασμένα μεγαλεία...
Πηγαίνοντας στο γήπεδο του Αγρινίου, δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε μια πόλη να περιμένει πως και πως το παιχνίδι της τοπικής ομάδας! Κασκόλ, κόρνες, κίνηση στους στενούς δρόμους, χαμός μέσα, γύρω κι έξω από το γήπεδο! Μια πραγματική γιορτή, με απίστευτο παλμό, ενός κόσμου και μιας ομάδας που «βασανίστηκαν» να επιστρέψουν στη Β’ εθνική και ξόδεψαν χρήματα και δυνάμεις.
Κι όμως, στο Αγρίνιο κάθε Κυριακή πάνε 5.000 φίλαθλοι στο γήπεδο, που είναι στολίδι, σύγχρονο και ασφαλές, με αποδυτήρια, αίθουσα Τύπου, σουίτες και τουαλέτες που συγκριτικά με τα δικά μας, μας έφερναν πίκρα, απογοήτευση αλλά και θυμό!
Που δεν βρέθηκε ένας ικανός άνθρωπος να καλλωπίσει και να βελτιώσει το απαρχαιομένο Δημοτικό (!) Στάδιο. Κρίμα, γιατί δεν αξίζει στην ομάδα της Καλαμάτας, να παιζει με 500-700 θεατές, ούτε σε ένα γήπεδο του 1965...

Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις... Κρίμα!



ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Αέρας αισιοδοξίας


Άπαντες στο στρατόπεδο της Ηλιούπολης είναι απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς παρά τις απουσίες που αντιμετώπιζε, κατάφερε να κάνει το απολύτο στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της και να πάρει έξι πολύτιμους βαθμούς που της δίνουν σημαντικό βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα για την συνέχεια. Το να ξεκινάς με βασικό στόχο την παραμονή και μετά απο έντεκα αγωνιστικές να βρίσκεσαι στην έκτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παναιτωλικό και τον Διαγόρα σίγουρα αφήνει ικανοποιημένους τους ανθρώπους των "κυανέρυθρων" αλλά όπως τόνισε και ο προπονητής Νίκος Παντέλης στην συνέντευξη τύπου: "Τίποτα δεν έχει τελειώσει-συνεχίζουμε ταπεινά την δουλειά μας". Πλέον στο στρατόπεδο της ομάδας του "Ηλίου" στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Καλαμάτα όπου θα προσπαθήσυν να δώσουν συνέχεια στα καλά αποτελέσματα. Επιπλέον το ευχάριστο για τον Νίκο Παντέλη είναι ότι θα μπορεί να υπολογίζει στον Νικολόπουλο (10 ματς/1 γκολ) που εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι με τον Αγροτικό ενώ ο Τουρέ Μπασαλά (7 ματς /0 γκολ) θα κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει να είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με την Μαύρη θύελλα. Χτες οι ποδοσφαιριστές έκαναν χαλάρωμα και αποθεραπεία και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη καθώς σήμερα Τρίτη υπάρχει προγραμματισμένο ρεπό.


ΝΕΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο νόμος του... χαμένου πέναλτι!
Τα σημάδια της αγωνιστικής αστάθειας και οπωσδήποτε η απώλεια του πέναλτι συνετέλεσαν στο να επιστρέψει στις ήττες και μάλιστα με βαρύ σκορ η ομάδα των νέων της Καλαμάτας, που ηττήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Αγρίνιο με 4-0 από την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού. Η ομάδα του Κώστα Διδασκάλου με βάση την απόδοση της στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε ικανή στο να ανταποκριθεί σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας. Όμως, δεν τα κατάφερε, αφού θα λέγαμε ότι «κόστισε» στη ψυχολογία της ομάδας η απώλεια του πέναλτι αρκετά νωρίς, στο 10’ του αγώνα, ύστερα από χέρι αμυντικού. Ο Άγγελος Μπαστακός – αν και δόθηκε εντολή σε άλλο παίκτη να το εκτελέσει - νικήθηκε από τον Χρήστο Παπαϊωάννου που απέκρουσε και κράτησε μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του. Αλλά και στο 16’ ο Μανιατέας απέτυχε να βρει δίχτυα σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Παπαϊωάννου! Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσιούνη κι όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ήταν ένα ντέρμπι. Όμως η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας στην επανάληψη, εμφανώς επηρεασμένη από την εξέλιξη του πρώτου μέρους, και , κάνοντας μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της, δέχτηκε άλλα τρία με τους Τραγουλιά (50’, 87’) και Ρούσση (80’), απογοητεύοντας με την παρουσία της και προβληματίζοντας τον προπονητή και τους ανθρώπους της ομάδας από την απώλεια δυνάμεων και ψυχολογίας στα εκτός έδρας παιχνίδια, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Διαγόρα. Τώρα η ερασιτεχνική ομάδα θα πρέπει να ανασυνταχθεί και να δουλέψει με περισσότερη όρεξη αφήνοντας στο παρελθόν αυτό το παιχνίδι, αφού την Κυριακή θα υποδεχθεί μια πολύ καλή ομάδα αυτή της Ηλιούπολης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Παπαϊωάννου, Τσέπας, Δήμος, Μπερερής, Ρούσσης (81’ Καραγιάννης), Νταλαπέρας, Κοθρούλας (86’ Τασούλης), Τραγουλιάς, Τσιούνης (72’ Φάτσαλης), Παπαθανασίου, Κοτρώτσος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σπανός, Μπουζαλάς (70’ Μπεκιράι), Κοστρένι, Αποστολίδης, Πιτσιλής, Μανιατέας (82’ Διαμαντής), Ι. Φλέσσας, Δρακόπουλος, Πολίτης (46’ Γιαννακέας), Σεφεράσι, Μπαστακός.
Κίτρινες κάρτες ο διαιτητής Φ.Νταούλας έδειξε στους: Ρούση, Πιτσιλή, Δρακόπουλο, Αποστολίδη, Μπαστακό, Μανιατέα και Καραγιάννη.

Κολοσσός ο Πιερικός!

Ο Πιερικός δραπέτευσε από την Ρόδο με το τρίποντο, χάρη στην αποτελεσματικότητα που επέδειξε. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Διαγόρα, σε ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι θα έληγε ισόπαλο, όμως ο Λουτσιάνο Ολγκίν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Κατερίνης ακριβώς στο 90΄. Ο Πιερικός έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο μέρος μέχρι τα τελευταία 5 λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα ταχύτητα προηγήθηκαν όταν ο Γκουγκουλιάς μπήκε από δεξιά, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά τα πόδια του ανήμπορου να αντιδράσει Κωνσταντινίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Διαγόρας αντέδρασε από το 40΄ και μετά, όταν είχε τρεις εξαιρετικές στιγμές να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν τα κατάφερε. Όλες οι ενέργειες ξεκίνησαν από τα πόδια του Ρούσεφ, όμως τόσο ο Χρήστου και ο Ουέλινγκτον στο 40΄ όσο και ο Τριανταφύλλου στο 41΄ και στο 43΄ δεν ολοκλήρωσαν με επιτυχία. Ο Διαγόρας μπήκε φουριόζος στην επανάληψη και οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου έδωσαν αρκετό χώρο στους γηπεδούχους. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είχε την έμπνευση να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σπάρταλη, ο οποίος του έδωσε και την λύση. Στο 66΄ ο Τριανταφύλλου έκανε την σέντρα, ο Κοτταράς μπερδεύτηκε με τον Πεντα και ο Σπάρταλης από κοντά έφερε το ματς στα ίσια. Ακριβώς στο 90΄ όμως η αλλαγή του Σούλη Παπαδόπουλου απάντησε. Ο Ολγκίν έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Κοτταρά και με πλασέ έγραψε το τελικό 1-2.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ρούσεφ, Δήμου, Τσιάτσιος, Τασίδης, Μαρτίνεζ, Καλλιμάνης, Φρέντερικς, Κοτταράς
Διαγόρας – Πιερικός 1-2
(66΄ Σπάρταλης - 28΄ Κωνσταντινίδης (α), 90΄ Ολγκίν)
Διαγόρας (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Κωνσταντινίδης, Μπριλάκης, Δήμου, Χρήστου, Κορακάκης (46΄ Στρατάκης), Τσιάτσιος, Ρούσεφ, Ουέλινγκτον (55΄ Σπάρταλης), Μιλόσκοβιτς (75΄ Φράγκος), Τριανταφύλλου
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Εξουζίδης, Τασίδης, Παντελιάδης (68΄ Χατζηζήσης), Μακρής, Μαρτίνεζ, Πέντα, Γιαζιτζόγλου, Θάνος (46΄ Φρέντερικς), Γκουγκουλιάς (Ολγκίν)
* Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Παύλος Δερμιτζάκης υπέβαλε την παραίτησή του από την ομάδα του Διαγόρα, που βρίσκεται στον πάγκο της από τον Απρίλιο του 2007!


Β’ ΕΘΝΙΚΗ: Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Χωρίς αγώνα την Παρασκευή θα διεξαχθεί η 12η αγωνιστική, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα από την διοργανώτρια αρχή. Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με το ματς της πρωτοπόρου Κέρκυρας στην Ρόδο με τα «ελάφια», ενώ την Δευτέρα υπάρχουν δύο παιχνίδια με την Αναγέννηση και τον Ιωνικό να υποδέχονται Αιγάλεω και ΟΦΗ αντίστοιχα. Την Κυριακή ξεχωρίζουν τα ντέρμπι του Εθνικού με την Δόξα και του Πανσερραϊκού με τον Παναιτωλικό. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Σάββατο (5/12):15:00 Ρόδος – Κέρκυρα (ΕΤ3)
Κυριακή (6/12):
15:00 Εθνικός – Δόξα Δρ.
15:00 Θρασύβουλος – Εθνικός Αστ.
15:00 Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
15:00 Καλαμάτα – Ηλιούπολη
15:00 Ολυμπιακός Β. – Διαγόρας
15:00 Πιερικός – Αγροτικός Αστ.
Δευτέρα (7/12):18:00 Αναγέννηση Κ. – Αιγάλεω (ΕΤ3)
19:00 Ιωνικός – ΟΦΗ (Conn-x)