Weather - Καιρός

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τα νέα της ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ


ΤΡΙΩΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ-ΓΕΝ.ΑΡΧΗΓΟΥ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΦ’ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ – ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΚΑΔΑΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ


Ψάχνει λύσεις σε παίκτες και σκοράρισμα
ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ – ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΔΕΔΕ,ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Όταν μια ομάδα σε 12 παιχνίδια πετυχαίνει μόλις πέντε γκολ, σίγουρα έχει πρόβλημα. Κι όταν έχει μπροστά της δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά, είναι υποχρεωμένη να βρει λύσεις εκ των έσω. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να έρθει η πρώτη Ιανουαρίου που ξεκινάνε μεταγραφές και σίγουρα θα γίνει ενίσχυση στην επίθεση, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες της ομάδας θα ρίξουν το βάρος στην επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και να κυνηγήσουν την ...υπέρβαση!
Και η «Μαύρη Θύελλα» μπορεί να μη διαθέτει αυτή τη στιγμή κάποιον σούπερ κανονιέρη, αλλά σίγουρα έχει τους παίκτες που μπορούν να σημειώσουν γκολ και να βοηθήσουν μέχρι να βρεθεί λύση. Το θέμα του Ηλία Σολάκη έχει απασχολήσει την διοίκηση της ΠΑΕ αλλά περισσότερα είναι τα αρνητικά παρά τα θετικά της υπόθεσης και δεν φαίνεται να έχει αίσιο τέλος...
Γενικά, όσο δύσκολο είναι να μπει γκολ, τόσο είναι να βρεθεί στην αγορά ένα ή δυο αξιόπιστα σέντερ φορ. Κινήσεις και σκέψεις υπάρχουν και γίνονται.

Πολύ κοντά στον άξονα φορέσει την φανέλα της Καλαμάτας βρίσκεται ο Βασίλης Γενιτσαρίδης αλλά και ο Γιώργος Κάκος που είχαν μια πρώτη συνομιλία με τον πρόεδρο, ξέρουν και αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να έρθουν να την βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει.
Όλοι στην ομάδα θέλουν να ολοκληρώσουν με κάποια βαθμολογική συγκομιδή τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και στη συνέχεια να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει, με παίκτες που μπορούν άμεσα να αγωνισθούν και να βοηθήσουν, αφού μεσολαβήσουν και κάποιες αποχωρήσεις...

Σε 2 εβδομάδες τα μεταγραφικά
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος είχε το μεσημέρι της Τρίτης, τρίωρη συνεργασία στα γραφεία της ομάδας με τον προπονητή Γιώργο Μπένο και τον γενικό αρχηγό Βασίλη Μαλαφέκα, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και αποφασίστηκε ότι μετά και το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της «Μαύρης Θύελλας» με τον Ολυμπιακό Βόλου, θα γίνουν πολλές οι απαιτούμενες κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας.
Στα αγωνιστικά, οι παίκτες της Καλαμάτας μετά το ρεπό της Δευτέρας, επέστρεψαν την Τρίτη το πρωί στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο στην Νέα είσοδο, που περιλάμβανε πρόγραμμα αερόβιας προετοιμασίας και ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Η προετοιμασία για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό, θα ξεκινήσει ουσιαστικά σήμερα, με το τεχνικό επιτελείο της «Μαύρης Θύελλας» να έχει προγραμματίσει διπλή προπόνηση, το πρωί στις 9 και το μεσημέρι στις 15:00.
Πολλά τα προβλήματα
Τα προβλήματα δεν λείπουν από την Μεσσηνιακή ομάδα, αφού χτες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ο Νίκος Πουρτουλίδης και ο Χρήστος Μανιάτης, που έχουν χτυπήματα από το ματς της Κυριακής, ενώ για 15 ημέρες τέθηκε εκτός προπονήσεων λόγω ισχυαλγίας και σπονδυλικής στένωσης ο Φώτης Νταϊφώτης.
Ο Γιάννης Μπαλτιμάς υπέστη στο κυριακάτικο παιχνίδι διάστρεμμα δεξιού αντίχειρα και για δύο μέρες θα προπονηθεί συντηρητικά, ενώ ο Μιχάλης Χατζής ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας και μέρα με την ημέρα θα αυξάνει ένταση και ρυθμό.
Απουσίασε ο Βασίλης Αθανασόπουλος που ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ σήμερα το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα της μαγνητικής εξέτασης που έκανε ο Γιάννης Καλογερόπουλος που πιθανότατα θα επιβεβαίωσει τη ρήξη πρόσθιου χιαστού.
Στο παιχνίδι της Κυριακής θα εκτίσει την ποινή του ο Γρηγόρης Τόσκας.

«Ήρθαν για να μας βλάψουν»
Δύο πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο Αλέκος Δέδες και ο Σωκράτης Κοψαχείλης επέλεξαν τη δικαστική οδό για να εξασφαλίσουν τα χρήματά που τους οφείλει η ΠΑΕ.
Ο τρόπος διεκδίκησής τους και το ...φουσκωμένο ποσό που ζητάνε, έγινε αντικείμενο τηλεμαχίας το βράδυ της Δευτέρας στο «Ολα στη φόρα» του Best.
O Γ.Γρηγορόπουλος σε τηλεφωνική του παράμβαση αναφέρθηκε με βαριές κουβέντες στα δύο περσινά στελέχη της ομάδας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι δύο συγκεκριμένοι αθλητές σύμφωνα με όσα κάνουν και λένε αποδεικνύουν ότι ήρθαν για να βλάψουν την ομάδα και να της δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Ζητάνε χρήματα που δεν δικαιούνται αφού ουδέποτε τα δούλεψαν και είναι άδικο, αλλά και ανήθικο να τα διεκδικούν τη στιγμή που η ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα. Θα τους δώσουμε ότι έχουν δουλέψει αλλά ούτε ένα ευρώ παραπάνω». Ο Αλέκος Δέδες στη συνέχεια αποκάλεσε ψέματα τα όσα ισχυρίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και και είπε ότι δεν ευθύνεται για την κατάπτωση της εγγυητικής αν αυτό τελικά συμβεί, τονίζοντας «αν αλλάξει πρόεδρο η ομάδα τότε τα χαρίζω όλα»! Αύριο επακριβώς όλες οι τοποθετήσεις...

Φωτοτυπικό....STOP!
Ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα του δήμου Καλαμάτας Γιάννης Ηλιόπουλος, απαντώντας στο σχόλιο που κάναμε τη Δευτέρα, και αφορούσε την έλλειψη φωτοτυπικό μηχανήματος από το δημοτικό στάδιο, φανερά ενοχλημένος δήλωσε: «Το γήπεδο δεν υποχρεούται να παρέχει ούτε φαξ, ούτε φωτοτυπικό μηχάνημα στην ομάδα της Καλαμάτας. Το ότι το έκανε μέχρι τώρα, έστω και με ένα «χαλασμένο» ή παλαιό μηχάνημα, δεν σημαίνει ότι θα ανοίγει τα γραφεία του αθλητικού φορέα για να βγαίνουν φωτοτυπίες»!
Θεωρούμε την τοποθέτηση του αρμόδιου ανθρώπου άστοχη, που σίγουρα θα προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις, αφού ο ίδιος ως άνθρωπος του αθλητισμού, που σαφώς έχει βοηθήσει και την ομάδα της Καλαμάτας, θα μπορούσε να μεσολαβήσει για να διευκολυνθεί το έργο τόσο των δημοσιογράφων όσο και των άλλων παραγόντων του αγώνα που χρειάζονται τις φωτοτυπίες για την ΔΟΥΛΕΙΑ τους και όχι για άλλο λόγο.
Ειδικά όταν οι αθλητικές υποδομές της πόλης είναι απαράδεκτες και τριτοκοσμικές σε όλα τα επίπεδα και αντί να κλείνει ένα μέτωπο, δυστυχώς ανοίγει κάποιο άλλο.
Όταν μάλιστα σε όλα τα γήπεδα της κατηγορίας υπάρχουν ευκολίες και ανέσεις που εδώ είναι ανύπαρκτες (θέρμανση, κλιματισμός, internet, τηλεοράσεις, στέγαστρα, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, αποδυτήρια κλπ).
Κι όλα αυτά για ένα έξοδο της τάξης ούτε των 100 ευρώ...
Ελπίζουμε να αντιληφθεί την λανθασμένη τοποθέτηση του και να επιληφθεί θετικά για το θέμα.
Οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής

Η Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής, ανακοίνωσε την Τρίτη το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής. Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Εθνικός-Αστέρας Αναγέννηση Καρδίτσας και την Δευτέρα ΟΦΗ-Θρασύβουλος. Το Σάββατο παίζουν Διαγόρας-Ιωνικός. Αναλυτικά:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 19:00 - ConnxTV

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Διαιτητής: ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Βοηθοί: ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΚΑΝΔΥΛΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

4ος: ΑΝΟΥΣΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 15:00 – ET 3

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ

Διαιτητής: ΚΑΜΠΑΞΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Βοηθοί: ΛΙΑΝΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΤΣΑΡΝΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

4ος: ΚΟΣΙΚΙΔΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 15:00

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ

Διαιτητής: ΛΑΓΟΣ ΑΧΑΙΑΣ

Βοηθοί: ΡΟΚΟΠΑΝΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

4ος: ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΙΔΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ

Διαιτητής: ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Βοηθοί: ΝΤΑΛΛΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

4ος: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΡΟΔΟΣ

Διαιτητής: ΜΑΝΤΑΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Βοηθοί: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΔΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

4ος: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΣΣΕΡΑΙΚΟΣ

Διαιτητής: ΦΟΥΚΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Βοηθοί: ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΜΠΕΤΣΟΓΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

4ος: ΣΦΗΚΑΣ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Διαιτητής: ΚΙΟΤΖΕΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Βοηθοί: ΓΡΕΒΕΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΛΑΖΡΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

4ος: ΚΟΥΚΛΟΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Διαιτητής: ΝΤΙΤΣΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Βοηθοί: ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΚΑΡΑΙΣΑΡΙΔΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

4ος: ΚΥΖΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 18:00 – ET 3

ΟΦΗ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Διαιτητής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Βοηθοί: ΠΑΝΤΙΚΙΔΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΖΑΤΣΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

4ος: ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ