Weather - Καιρός

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Eξελίξεις μετά τα Χριστούγεννα...


Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ


Ή αλάζουμε ή βουλιάζουμε!
ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ «ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ» ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΗΣ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Όποιος είδε ή μίλησε χτες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργο Γρηγορόπουλο, αντιλήφθηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν πολλά και συνταρακτικά πράγματα που αφορούν την ομάδα, σε όλα τα επίπεδα! Αυτό προέκυψε τόσο από την πικρή γεύση που άφησε το παιχνίδι στο Βόλο όσο από τη δήλωση του ισχυρού άντρα της ομάδας, που έγινε για πολλούς αποδέκτες...Ο μεγαλομέτοχος της «Μαύρης Θύελλας» είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα κάνει μόνο μεταγραφικές κινήσεις αλλά και κάποιες «ανατροπές». Στο σημείο που έχει φτάσει η ομάδα, έχοντας συγκεντρώσει μόνο 10 βαθμούς και με τον Ιανουάριο να είναι ο πιο καθοριστικός μήνας στην υπόθεση παραμονή, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να δούμε σημαντικές αλλαγές στο υπάρχον δυναμικό της ομάδας, με στόχο να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και να την κρατήσουν «ζωντανή». Η ανασυγκρότηση και το «ξεκαθάρισμα» είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και η σαφής δήλωσή του είναι πρόκριμα εξελίξεων. Κι αν δεν γίνουν αλλαγές, το μέλλον προβλέπεται ζοφερό...

«Δεν μας τρώει κανένας»!
Μπορεί οι παίκτες της Καλαμάτας να βρίσκονται σε εορταστική άδεια λόγω της εορτής των Χριστουγέννων, με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, εκτός από τους Καλαματιανούς, ο Πρόεδρος όμως της ομάδας δεν έχει σταματήσει και ούτε πρόκειται να το κάνει, να ασχολείται με τις κινήσεις που πρέπει να κάνει άμεσα για να ενισχυθεί η «Μαύρη Θύελλα» και να επανέλθει η ομάδα σε ορθή πορεία. Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς που τελειώνει σε λίγες μέρες, στο Βόλο, που απέφερε στην ομάδα την πρώτη φετινή βαριά ήττα με 3-0 και ο τρόπος που συνέβη αυτό, παρουσία και της κρατικής τηλεόρασης, έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό και πολλά ερωτήματα στον Γιώργο Γρηγορόπουλο κάτι που προκύπτει από τη χτεσινή του δήλωση, που τόνισε: «Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και στο «τιμόνι» της ομάδας και ξέρω καλά ότι μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν και τα τρία αποτελέσματα, η νίκη, η ισοπαλία, αλλά και η ήττα. Και αυτά τα αποτελέσματα, ανάλογα με την απόδοση που έχεις στο γήπεδο τα παίρνεις. Όμως, επειδή βρέθηκα στο γήπεδο και παρακολούθησα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και σύμφωνα με την απόδοση της ομάδας μας, για να μην πω σε όλα, τουλάχιστον στα τελευταία παιχνίδια και με δεδομένο ότι είχαμε μέχρι τη Δευτέρα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και τα παιχνίδια τα χάναμε είτε στο γκολ είτε στις λεπτομέρειες και τις «στιγμές», είμαι βαθύτατα προβληματισμένος και απορώ, πώς η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, δέχτηκε σε ένα 90λεπτο τρία γκολ μαζεμένα. Κι όταν θα γίνει πρώτη συνάντηση μαζί με τους παίκτες θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τη γνώμη τους. Η ομάδα της Καλαμάτας ουδέποτε υπήρξε «εύκολος στόχος» και «μικρό ψάρι» κι αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους πολλοί... Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία...
«Αρκετά με τα φληναφήματα»
Ο κ.Γρηγορόπουλος δεν έμεινε μόνο στα αγωνιστικά, αλλά τοποθετήθηκε σχετικά με ένα δημοσίευμα μιας ιστορικής εφημερίδας της Μεσσηνίας, που αφορά το θέμα της πληρωμής των νοσηλείων του 19χρονου ποδοσφαιριστή μας Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις, λέγοντας ότι: «Ο δημοσιογράφος που φημίζεται για την ... χρηματοοικονομική και λογιστική του ...έφεση για τα θέματα της ΠΑΕ Καλαμάτα, γράφοντας πολλές φορές τα δικά του «σενάρια» και υποθέσεις, του απαντώ ότι λυπάμαι που τέτοιες μέρες αγάπης και ανθρωπιάς, αυτός συνεχίζει να δείχνει το επίπεδό του. Η ΕΠΑΕ, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο ΔΣ μετά από εισήγησή μου, θα δώσει αύριο το μεσημέρι (σήμερα), παραμονή Χριστουγέννων, τα χρήματα στο Ιατρικό κέντρο γα να βγει ο παίκτης και να περάσει εκτός νοσοκομείου τις γιορτές. Αυτό θα έκανε κάθε πατέρας, κάθε πρόεδρος, κάθε υπεύθυνος άνθρωπος... Τα υπόλοιπα που γράφει είναι φληναφήματα και ανούσια ψεύδη και καλά θα κάνει να σταματήσει. Δεν ήθελα τέτοιες ημέρες να προβώ σε τέτοια δήλωση, αλλά έχουν ξεπεραστεί όλα τα όρια από κάτι τέτοιους «εξυπνάκηδες». Εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου, τους παράγοντες, τους παίκτες και τους προπονητές και υγεία σε όλο τον κόσμο».

Ο Κώστας Ηλιόπουλος (φωτο αριστερά) θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με το Αιγάλεω (18η αγων), ενώ την Κυριακή θα βρεθεί στη Νέα είσοδο για να ξαναφορέσει την «ασπρόμαυρη» φανέλα ο Βασίλης Γενιτσαρίδης (στη φωτό μαζί με τον πατέρα του).





Φιλική νίκη οι Νέοι
Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας, σε φιλικό παιχνίδι που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης στο «Γ.Λουκαρέας», νίκησε με 5-0 την Αναγέννηση Παραλίας (ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος) με τον Νίκο Καρδακάρη να δίνει έμφαση στο παραγωγικό κομμάτι της ομάδας αλλά και χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες από την παιδική ομάδα. Το παιχνίδι είχε διάρκεια 80’ (2Χ40) και είδαμε πέντε όμορφα τέρματα. Στο 5’ μετά από ωραίο συνδυασμό των Κοστρένι-Σεφεράσι, μετά από σέντρα του τελευταίου ο Δημήτρης Πολίτης με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 20’ ο Διαμαντής σε μια αντεπίθεση έδωσε ωραία ασίστ στον Σεφεράσι κι αυτός διπλασίασε τα τέρματα. Στο 28’ μετά από κλέψιμο της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου ο Σεφεράσι έδωσε στον Γιαννακέα, αυτός στον Μπαστακό κι αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 3-0. Στο 46’ ο Γιαννακέας έδωσε τη μπάλα στον Δρακόπουλο που μόλις είχε μπει κι αυτός έκανε το 4-0. Στο 70’ μετά από σέντρα του Τσουκαλά ο Πολίτης σημείωσε το τελικό 5-0.

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Καρδακάρης, δήλωσε: «Το παιχνίδι το κάναμε για να δούμε τον τρόπο ανάπτυξης και παραγωγής στο επιθετικό κομμάτι. Ήθελα να δω κάποια πράγματα και φυσικά περισσότερους ποδοσφαιριστές για τον λόγο αυτό καλέσαμε και παιδιά από το παιδικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Αναγέννησης Παραλίας και τον κ.Μούργο για την διάθεση, τη συμμετοχή και την προσπάθεια και να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα».

Από το παιδικό ενσωματώθηκαν οι Τομαράς, Τσουκαλάς, Διαμαντής, Τσούκλερης και Σγουράκης, έπαιξε κι ο Κωνσταντακόπουλος αλλά κι ο στρατευμένος Κυριόπουλος. Με τη μεικτή απουσίασαν οι Πιτσιλής και Αποστολίδης, ενώ το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Νίκος Χαϊδεμένος.


Στο γήπεδο βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Χουλιάρας, μαζί με τον γεν.αρχηγό Γιώργο Φλέσσα που ευχήθηκαν στα παιδιά για τις γιορτές και ανανέωσαν το ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή, όπου ξεκινάει η προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς με τον Ιωνικό (γηπ.Στρατοπέδου, 3/1, 11:00).



Του ...χρόνου πάλι!
Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου επαναρχίζει το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής μετά από δύο εβδομάδες διακοπής. Τα παιχνίδια θα γίνουν μόνο Κυριακή και Δευτέρα, ενώ δύο θα είναι τηλεοπτικά. Ξεχωρίζουν οι αγώνες της Δόξας Δράμας με τον Εθνικό Αστέρα, του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πανσερραϊκό και του Παναιτωλικού με την Κέρκυρα. Φυσικά η «Μαύρη Θύελλα» αν θέλει να κάνει σχέδια παραμονής, θέλει ΜΟΝΟ νίκη επί του Ιωνικού...
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
Κυριακή (3/1):
15:00 Δόξα Δρ. – Εθνικός Αστ.
15:00 ΟΦΗ – Αιγάλεω
15:00 Ηλιούπολη – Εθνικός
15:00 Διαγόρας – Αναγέννηση Κ.
15:00 Αγροτικός Αστ. – Θρασύβουλος
15:00 Ολυμπιακός Β. – Πανσερραϊκός
15:00 Καλαμάτα - Ιωνικός
Δευτέρα (4/1):
15:00 Παναιτωλικός – Κέρκυρα (Conn-x)
18:00 Πιερικός – Ρόδος (ΕΤ-3)