Weather - Καιρός

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Διαζύγιο με Τόσκα


ΑΡΧΙΣΕ ΧΤΕΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΝΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΓΚΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Ζητούμενο η ηρεμία...
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΣΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Η ομάδα της Καλαμάτας άρχισε χτες το μεσημέρι στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο την προετοιμασία της ενόψει του πρώτου παιχνιδιού της νέας χρονιάς με τον Ιωνικό, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι. Κι ενώ η περσινή χρονιά είχε ξεκινήσει ακριβώς αντίστροφα, με την τοπική μας ομάδα εν μέσω σημαντικών αποχωρήσεων και προβλημάτων, αγωνίστηκε στις 4/1/09 στη Νεάπολη με «νέα πρόσωπα» στην εντεκάδα και ηττήθηκε με 1-0 από την ομάδα της Νεάπολης, φέτος θα δούμε το ...ανάποδο έργο! Μακάρι να είναι αντίστροφο και το αποτέλεσμα, αφού η «Μαύρη Θύελλα» έχοντας μόνο μια νίκη και 10 βαθμούς, κυριολεκτικά «καίγεται» για το τρίποντο, ενώ η ομάδα του πρώην προπονητή της Στράτου Βουτσακέλη έχει 12 βαθμούς και θέλει κι αυτή να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας....Ντέρμπι ουραγών, λοιπόν, με τον νικητή – αν προκύψει- να παίρνει βαθιά ψυχολογική αλλά και βαθμολογική ανάσα!
Τέλος στην εσωστρέφεια
Μια ομάδα για να μπει στο γήπεδο και να διεκδικήσει σε ένα παιχνίδι «φωτιά» τη νίκη, θα πρέπει πάνω απ' όλα να έχει ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και σωστή τακτική. Το πρώτο είναι δουλειά της διοίκησης, το δεύτερο των παικτών και το τρίτο του προπονητή. Με αυτό το τρίπτυχο θα παραταχθεί σε πέντε μέρες από σήμερα η ομάδα της Καλαμάτας, που είναι πλέον περιττό να αναφέρουμε ότι θα παίξει μόνο για ένα αποτέλεσμα, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που δεν έχει «γευτεί» τη νίκη εκτός έδρας, αλλά όλα παιχνίδια μακριά από τη Νεάπολη, εκτός από αυτό που έχασε με 4-1 στη Ρόδο από τον Διαγόρα, τα έχει χάσει «στον πόντο, στο γκολ και στις λεπτομέρειες»....Και το πιο σημαντικό, έχει ήδη κερδίσει τις δυο ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς και είναι οι δυο προσεχείς αντίπαλοι και της δικής μας ομάδας, ο λόγος για τον Θρασύβουλο και το Αιγάλεω. Οπότε μια νίκη επί του Ιωνικού θα έχει φέρει αρκετά κέρδη στην ομάδα μας!

Λείπει μόνο ο Σαλγκέιρο
O Γιώργος Μπένος χτες έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και είδε να συμμετέχουν κανονικά όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού επέστρεψαν οι Ιβαν Τάσιτς, Μάτε Ετέροβιτς, Μανώλης Σπανός και Πέτρος Καμινιώτης, πλην του τερματοφύλακα Γκονζάλο Σαλγκέιρο που έχει πάρει τον μακρύ δρόμο της επιστροφής από την πατρίδα του (χρειάζονται περίπου 24 ώρες να επιστρέψει από την Ουρουγουάη!) που μετέβη για τις γιορτές και των τραυματιών Παντζίκις και Καλογερόπουλου Γιάννη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βασίλης Αθανασόπουλος. Η «Μαύρη Θύελλα» θα συνεχίσει σήμερα Τρίτη την προετοιμασία της με διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα), ενώ μέχρι αύριο Τετάρτη, όπως ενημέρωσε και διαβεβαίωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα χτες το μεσημέρι στα αποδυτήρια ο πρόεδρος της ομάδας που επέστρεψε από την Αθήνα, θα έχουν γίνει πληρωμές.

Στο «μικροσκόπιο» επιθετικοί

Στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας, την παρούσα στιγμή δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον ερχομό ποδοσφαιριστών που θα τονώσουν την επιθετική γραμμή και στο «μικροσκόπιο» εξετάζονται οι περιπτώσεις δύο ξένων ποδοσφαιριστών από την Αργεντινή και την Σλοβενία. Συγκεκριμένα εξετάζονται οι περιπτώσεις του 30χρονου φορ Νατάλιο Πορτίγιο (foto πανω) (1,77 - 74 κιλά, έχει αγωνιστεί στην Εστουντιάντες, Σπορτ Ανκας, Σιενσιάνο, Ατλέτικο Μινερο και στην CNI στο Περού) και του 24χρονου Σλοβένου Μπορουτ Σέμλερ (δεξιά) (1,70, 66 κιλά, έχει αγωνιστεί στην Β’ ομάδα της Μπάγερν Μονάχου, στην Βαρτεκς, στην Ντομζαλε και στην Ντραβα).
Τέλος, ο Γρηγόρης Τόσκας θα έχει σήμερα το μεσημέρι συνάντηση στα γραφεία της ομάδας με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, για να συζητήσουν για το μέλλον της συνεργασίας τους, αφού ο παίκτης θεώρησε ότι η κριτική του προέδρου τον έθιξε. Ο 26χρονος αμυντικός που έχει βοηθήσει την ομάδα μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί ως σήμερα σε 10 παιχνίδια για 90’ πλην της πρεμιέρας με το Αιγάλεω που έπαιξε ένα ημίχρονο και στον Βόλο έπαιξε για 67’ και βγήκε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων.

Ρίκι: «Θα ξαναπαίξω σύντομα»!
Ο 19χρονος παίκτης της Καλαμάτας Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις πέρασε μια εφιαλτική ημέρα στις 17/11 και παραλίγο να χάσει το πόδι του! Όμως, η ταχύτατη διακομιδή του τόσο στο Νοσοκομείο της πόλης μας από τον Βασίλη Μαλαφέκα που έσπευσε πρώτος, όσο και στην Αθήνα που τον μετέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΠΑΕ σύμφωνα με την εύστοχη διάγνωση του Αθαν.Μητσέα, συνετέλεσαν στο να μιλάμε για ένα «ιατρικό θαύμα». Αυτά δήλωσε σε μεγάλη στη συνέντευξη στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ στους φίλους και συναδέλφους Βρασίδα Ράπτη και Φάνη Σταθόπουλο ο Ρίκι που αναμένεται σήμερα-αύριο στην Καλαμάτα! 38 ημέρες στο κρεβάτι είναι πολλές, αλλά η ελπίδα και η προσδοκία ότι θα περπατήσει και θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο πιο πιο σημαντικές! Η δήλωση της μητέρας του Λίτσας, «απαντά» σε πολλούς «καλοθελητές» που έσπευσαν να μειώσουν, ειρωνευτούν ή να υποβαθμίσουν τις πράξεις του Γρηγορόπουλου: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Γρηγορόπουλο που έφερε το παιδί μου στην Αθήνα και του έσωσε τη ζωή! Τι άλλο να ζητήσεις από αυτόν τον άνθρωπο; κάνει ότι μπορεί και για τα χρήματα που απαιτούνται, αφού τα έξοδα έχουν ξεπεράσει τις 60.000 €»... Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Νικόλαου αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υποβληθεί σε άλλη επέμβαση «Επειδή είναι νεαρό παιδί και οργανισμός του είναι γερός, είναι πολύ πιθανόν να μην κάνουμε άλλο χειρουργείο και θα αφήσουμε την φύση να αποκαταστήσει τις βλάβες»!