Weather - Καιρός

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009


ΒΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΗ ΗΤΤΑ ΜΕ 3-0 ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ OΛΥΜΠΙΑΚΟ

Γολγοθάς εν μέσω Χριστουγέννων...
Οι ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο που χρειάζονταν και βλέπουν τη συνέχεια με μεγαλύτερη άνεση - Εμφανής η απουσία του Τάσιτς, ανύπαρκτη επιθετικά...
Αποστολή Βόλος: Θανάσης Πουλόπουλος

Ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Καλαμάτα της οποίας επιβλήθηκε με 3-0. Δύο τέρματα πέτυχε ο συνήθης... ύποπτος Ροτζέριο κι ένα ο Αμπράμοβιτς που μέχρι την Τετάρτη...έφευγε! Ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα της καριέρας του πρέπει να είχε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου, Ενέα Κολίτσι καθώς οι παίκτες της τοπικής μας ομάδας απείλησαν μόνο δύο φορές σε όλο το 90λεπτο. Από την άλλη, η ποιότητα των παικτών των γηπεδούχων έκανε τη διαφορά και η νίκη που ήταν επιτακτική ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες. Οι Βολιώτες... αναρριχήθηκαν στη βαθμολογία βυθίζοντας παράλληλα τη Καλαμάτα στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα που αντί για Χριστούγεννα μάλλον θα περάσει μια ...μεγάλη εβδομάδα αλλά με στόχο την ανάσταση κι όχι τη σταύρωση! Μετά από καιρό ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε τον καλό του εαυτό και πραγματοποίησε μία πειστικότατη, για την άνοδο, εμφάνιση. Ο Ροτζέριο σκόραρε δις φτάνοντας την πρώτη θέση στον πίνακα με 9 γκολ, τον "ξεχασμένο" Αμπράμοβιτς να ανοίγει το σκορ και τον Πλιάγκα να δίνει δύο ασίστ...
Εις βάρος της "μαύρης Θύελλας" δόθηκε άλλο ένα πέναλτι και η καλύτερη μέχρι χτες άμυνα, πέρασε δύσκολη βραδιά και πρόσθεσε στο παθητικό της 3 γκολ. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 1.800 φίλαθλοι του Βόλου που δυστυχώς αποδοκίμασαν έντονα τον Βασίλη Σκαρλάτο που έκανε πέρασμα από την πόλη της Μαγνησίας αλλά ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα...



ΦΑΣΕΙΣ: Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να επιβάλει από την αρχή το ρυθμό του. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα είχε την υπεροχή και δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο 18΄ όταν ο Μόνχε σέντραρε από τα αριστερά ο Πλιάγκας που ήταν μόνιμος "πονοκέφαλος" και μεγάλη απειλή, έπιασε τη κεφαλιά όμως ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας, Γιάννης Μπαλτιμάς έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 22΄ και πάλι δήλωσε το παρών ο Μπαλτιμάς όταν έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ το σουτ του Ψυχογιού μέσα από τη περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα οι Βολιώτες σημείωσαν τέρμα με κεφαλιά του Άλβαρεζ που όμως ακυρώθηκε σωστά καθώς ο αμυντικός των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν άργησαν να έρθουν καθώς στο 28ο λεπτό ο Πλιάγκας σέντραρε από τα δεξιά ο Αμπράμοβιτς έπιασε τη κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και έκανε το 1-0. Χαρακτηριστικού του παθητικού ρόλου που είχε η Καλαμάτα στο παιχνίδι είναι πως έκανε τη πρώτη της ευκαιρία στο 33΄ όμως η κεφαλιά του Καμινιώτη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το ημίχρονο με ακόμα μία ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Πλιάγκα ο Καπάνταης έπιασε τη κεφαλιά όμως ο Μπαλτιμάς έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.



Οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμη πιο δυνατά στην επανάληψη και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 48΄ όταν ο Πλιάγκας έπειτα από επέλαση από δεξιά έκοψε τη μπάλα στο πέναλτι και ο Ροτζέριο με ωραίο σουτ έγραψε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Ολυμπιακός Βόλου επέμεινε για να πετύχει και τρίτο τέρμα όμως ο Μόνχε στο σουτ που επιχείρησε βρήκε ακόμη μία φορά απέναντι του τον Μπαλτιμά που έδιωξε σε κόρνερ. Το πολυπόθητο γκολ δεν άργησε να έρθει καθώς έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Μόνχε, ο Ροτζέριο εκτέλεσε σωστά και έκανε το 3-0 στο 62ο λεπτό του αγώνα. Η Καλαμάτα που πλέον δεν είχε τίποτα να χάσει βγήκε μπροστά και είχε μία πολύ καλή στιγμή όταν ο νεοεισελθών Μιχάλης Χατζής έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Κολίτσι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Όπως ήταν φυσικό από το 70΄ και μετά ο ρυθμός των δύο ομάδων έπεσε καθώς πλέον τα πάντα είχαν κριθεί. Το τελικό σφύριγμα βρήκε της δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια με σαφώς διαφορετικά συναισθήματα. Ο δρόμος της επιστροφής ήταν μακρύς και δύσκολος, άμεσα χρειάζονται κινήσεις ενίσχυσης και μετά το σημερινό χαλάρωμα, ο Γιώργος Μπένος έδωσε τετραήμερη άδεια με αρκετούς παίκτες να βρίσκονται ήδη στα σπίτια τους.
ΓΚΟΛ: 1-0 (28΄ Αμπράμοβιτς-κέφ), 2-0 (48΄ Ροτζέριο-σουτ), 3-0 (62΄ Ροτζέριο-πεν)



Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτσι, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Σωτήρχος, Άλβαρεζ (78΄ Άλβαρεζ), Αρβανίτης, Μόνχε, Πλιάγκας (68΄ Ιακωβάκης), Ροτζέριο, Καμπάνταης (86΄ Ανδρίκος), Αμπράμοβιτς. Προπονητής: Σάκης Τσιώλης


Καλαμάτα:Μπαλτιμάς,Ψυχογιόπουλος,Α. Κωνσταντόπουλος,Ηλιόπουλος, Σκαρλάτος (58΄ Χ. Κωνσταντόπουλος), Καμινιώτης (57΄ Ετέροβιτς), Τσιμικλής, Καλαγκάνης, Τόσκας (67΄ Χατζής), Πουρτουλίδης, Παπουτσής. Προπονητής: Γιώργος Μπένος


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας) ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντινίδης-Καπουτζής (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σωτήρχος, Πλιάγκας, Αμπράμοβιτς - Α. Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Ροτζέριο ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -



*Τα στατιστικά του παιχιδιού, σύμφωνα με την υπηρεσία του Κώστα Γαλάνη: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
16 ΣOYT 6 4
ΚΕΦΑΛΙΕΣ 2 8
ΚΟΡΝΕΡ 2 6
ΟΦΣΑΙΝΤ 0


Ο πίνακας των σκόρερ
9 γκολ Καραμαλίκης (Θρασύβουλος), Ροτζέριο (Ολυμπιακός Β.)
6 γκολ Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός), Γκουέι (Εθνικός Αστ.), Μαρκόφσκι (Δόξα Δρ.), Λάζετιτς (Ρόδος)
5 γκολ Λεοζίνιο (Πανσερραϊκός), Τσίγκας (Κέρκυρα), Σουμπίνιο (Εθνικός), Σολάκης (Διαγόρας)


Το φιλμ του αγώνα
Στο 8’ από σέντρα του Πλιάγκα, ο Καμπάνατης έπιασε ψαλιδάκι αλλά αδύναμο μπλόκαρε εύκολα ο Μπαλτιμάς. Στο 12’ απευθείας φάουλ του Μόνχε έδιωξαν οι αμυντικοί και στην επαναφορά σουτ του Αμπράμοβιτς έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο επόμενο λεπτό, σουτ του Σκαρλάτου από καλή θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 19’ από σέντρα του Μόνχε, ο Πλιάγκας πήρε κεφαλιά που απέκρουσε με το ένα χέρι ο Μπαλτιμάς. Στο 24’ Πλιάγκας, Ψυχογιός έπαιξαν το ένα-δύο και ο δεύτερος βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπσαλτιμά. Το σουτ του όμως κακό και έδιωξε ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αλβάρεζ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο 28’ έγινε το 1-0. Ο Πλιάγκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Αμπράμοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν ο Σκαρλάτος σέντραρε και ο Καμινιώτης υπό πίεση κέρδισε κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 41’ ατομική ενέργεια και σέντρα του Πλιάγκα, βρήκε τον Καμπάνταη που έπιασε την κεφαλιά κι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπαλτιμάς.
Στο 49’ έγινε το 2-0. Ο Πλιάγκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή από δεξιά και έστρωσε έξυπνα στον επερχόμενο Ροτζέριο που πλάσαρε εύστοχα. Ο Βραζιλιάνος έφθασε στα 8 γκολ και ο Πλιάγκας πρόσθεσε δεύτερη ασίστ στο ενεργητικό του, στο χθεσινό παιχνίδι.
Σουτ του Μόνχες στο 55’ μπλόκαρε ο Μπαλτιμάς και δύο λεπτά αργότερα, σουτ του Αργεντινού έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρε της «μαύρης Θύελλας».
Στο 58’ γυριστό σουτ του Καμπάνταη από καλή θέση, έφυγε άουτ. Στο 63’ ο Μόνχε ανετράπη από τον Ψυχογιόπουλο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ροτζέριο για το 3-0.
Στο 72’ κεφαλιά του Χατζή έδιωξε με δυσκολία στο «παραθυράκι» ο Κολίτσι και στο 80’ σουτ του Ψυχογιού από καλή θέση, μπλόκαρε ο Μπαλτιμάς. Στο 76’ κεφαλιά του Σωτήρχου είχε την ίδια κατάληξη.


ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ
Σάκης Τσιώλης (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): "Νικητής στο σημερινό ματς ήταν ο κόσμος που δημιούργησε μία φοβερή ατμόσφαιρα. Είχαμε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα, όμως, πάντοτε στεκόταν δίπλα μας, όπως και σήμερα που έδωσε δυναμικό παρών και μας βοήθησε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η νίκη μας ήταν απολύτως δίκαιη. Η ομάδα μας είχε αυτοματισμούς, συγκέντρωση, πολλές τελικές προσπάθειες, καλή ανάπτυξη και καλή αμυντική λειτουργία. Την έχω στην καρδιά μου την Καλαμάτα, γιατί πέρασα εκεί πέντε όμορφους μήνες. Εύχομαι να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ξαναφτάσει ψηλά."

Γιώργος Μπένος (προπονητής Καλαμάτας): "Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν ακόμα, αλλά εμείς κάναμε νωρίς-νωρίς δώρα. Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Πιστεύω ότι δεν μπήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που κάναμε και πέτυχε τρία γκολ. Δεν ξέρω τι να πω. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, αλλά θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε, έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή μας στην κατηγορία. Για να τα καταφέρουμε όμως, θα χρειαστεί να ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο."

Βαθμολογία:
Κέρκυρα 10-3-1 29-12 33
Εθν. Αστέρας 7-5-2 20-12 26
Εθνικός 7-4-3 18-9 25
Ολυμπιακός Β. 7-2-4 20-17 23
Παναιτωλικός 6-5-3 18-14 23
Δόξα Δράμας 6-4-4 18-18 22
ΟΦΗ 5-6-3 15-16 21
Ηλιούπολη 4-6-4 11-12 18
Αν. Καρδίτσας 4-6-4 13-15 18
Πιερικός 4-6-4 21-19 18
Πανσερραϊκός 4-6-4 14-18 18
Ρόδος 4-4-6 14-15 16
Αγροτικός 3-6-5 14-15 15
Διαγόρας 4-3-7 19-21 15
Θρασύβουλος 3-5-6 19-21 14
Ιωνικός 2-6-6 13-19 12
Καλαμάτα 1-7-6 6-13 10
Αιγάλεω 0-4-10 7-26 4
Δεν υπολογίζεται το ματς Αιγάλεω-Ολυμπιακός Β.