Weather - Καιρός

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Περισσότερες οι επιλογές του Μπένου


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΝΟΥ ΑΦΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


Γεμάτο το «οπλοστάσιο»
Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ – ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Την Κυριακή το μεσημέρι στις 3 στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, Ηλιούπολη και Καλαμάτα θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Η ομάδα της Καλαμάτας θα πρέπει πάση θυσία να δείξει στη νεοφώτιστη αθηναϊκή ομάδα ότι αυτή είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης, να πάρει το πολύτιμο τρίποντο και να ξεκινήσει «με το δεξί» τις μεταξύ τους αναμετρήσεις που από δω και πέρα δεν θα είναι και λίγες.
Για να συμβεί αυτό η «Μαύρη Θύελλα» οφείλει να δείξει αγωνιστική πειθαρχία, μεγάλη θέληση και κυρίως αποτελεσματικότητα αφού τέτοια παιχνίδια πίεσης και άγχους κρίνονται στις λεπτομέρειες και η επίτευξη ενός γρήγορου γκολ είναι πάντοτε το ζητούμενο! Ένα παρόμοιο παιχνίδι ζήσαμε στο δημοτικό στάδιο με αντίπαλο την Δόξα Δράμας, αλλά ευτυχώς για την τοπική μας ομάδα, μπορεί να μην σημείωσε γρήγορο γκολ, αλλά «καθάρισε» το ματς με 2 γκολ του Κώστα Ηλιόπουλου στις αρχές του β’ ημιχρόνου.
Το καθοριστικό και σε εκείνο το παιχνίδι ήταν το μηδέν που κράτησε η καλαματιανή άμυνα. Προχτές χαρακτηρίσαμε «πονηρό» το παιχνίδι της Κυριακής και αυτό γιατί θα έρθει μια ομάδα που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες να παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς, ίσως και με οκτώ (!) αμυντικογενείς παίκτες, επιδιώκοντας την ισοπαλία αλλά πρωτίστως να «καταστρέφει» τον ρυθμό της γηπεδούχου με φάουλ και καθυστερήσεις....
Με αυτή τη συνταγή, η ομάδα του Νίκου Παντέλη που είναι «σκυλί» εκτός έδρας, έχει καταφέρει να συλλέξει πέντε πόντους σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια, σημειώνοντας και τέσσερα τέρματα, σε αντίθεση με την τοπική μας ομάδα που μόλις την Κυριακή πήρε τον πρώτο φετινό εκτός έδρας βαθμό και αυτόν χωρίς να σκοράρει.

Επιτέλους επιστροφές παικτών!
Ο Γιώργος Μπένος ένιωσε χθες μετά από καιρό, αυτόν τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» των προπονητών που έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς παίκτες! Ο 45χρονος τεχνικός της ομάδας της Καλαμάτας, είδε στην προπόνηση της ομάδας του, τους Βασίλη Σκαρλάτο, Χρήστο Κωνσταντόπουλο και Μάτε Ετέροβιτς να ξεπερνούν τα προβλήματά τους και να ακολουθούν το πρόγραμμα. Έτσι μπήκε ευχάριστα στη τελική ευθεία η προετοιμασία της «Μαύρης Θύελλας» που θα παίξει για ένα αποτέλεσμα και θα ολοκληρώσει αύριο το μεσημέρι την προετοιμασία της σε ήρεμο και άριστο κλίμα.
Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης προηγήθηκε η προβολή βίντεο από τον Γιώργο Μπένο προς τους ποδοσφαιριστές, σχετικό με την αθηναϊκή ομάδα, με τον προπονητή της ομάδας να δίνει παράλληλα και τις πρώτες οδηγίες. Στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα, στο οποίο εφαρμόστηκαν οι οδηγίες και έγιναν αρκετές δοκιμές και το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει ο τεχνικός της «Μαύρης Θύελλας».
Δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής ο Μιχάλης Χατζής που θα ενσωματωθεί σήμερα με την ομάδα, ο Βασίλης Αθανασόπουλος που ακολουθεί συγκεκριμένη πορεία αποθεραπείας τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο, εξαιτίας μιας φλεγμονής στο πόδι η οποία θα αντιμετωπιστεί με αντιβίωση, και ο Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Αθήνα.
Λόγω κάποιον ενοχλήσεων στο ισχίο αποχώρησε από τη χτεσινή προπόνηση ο Φώτης Νταϊφώτης, ενώ συνέχισε το πρόγραμμά του ο Αργύρης Νικητόπουλος.

Να βοηθήσει ο κόσμος
Η ομάδα της Καλαμάτας βρίσκεται ακόμα χαμηλά στη βαθμολογία και χρειάζεται η θερμή υποστήριξη των φιλάθλων της. Η κακή συνεννόηση, η έλλειψη επίσημης έγγραφης ενημέρωσης - όπως εξάλλου προβλέπεται - αλλά και ο υπερβολικός ζήλος της ΕΛ.ΑΣ. του Αγρινίου, δεν επέτρεψαν στους 30 φίλους της Καλαμάτας που βρέθηκαν στην πόλη να βοηθήσουν την ομάδα, παρά τις πολλές και επίμονες προσπάθειες και του Προέδρου και του Γενικού αρχηγού. Αυτό ανήκει στο παρελθόν, υπήρξε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας αλλά μεθαύριο ΟΛΟΙ πρέπει να είναι στο δημοτικό στάδιο.
Η ομάδα της Ηλιούπολης ενημέρωσε από την Τρίτη ότι θα έχει στο πλευρό της 50 φίλους της ομάδας και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Τα εκδοτήρια του δημοτικού σταδίου θα ανοίξουν δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα και τα εισιτήρια θα τιμώνται: 5 € φοιτητικά, στρατιωτικά, στα 10 € βόρεια και νότια εξέδρα και 15 € των φιλοξενουμένων.


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Έρχεται χωρίς άγχος...
Χωρίς τον Τουρέ Μπασαλά, όπως όλα δείχνουν και ήδη γράψαμε από χτες, θα παραταχθεί στον αγώνα με την Καλαμάτα η ομάδα της Ηλιούπολης καθώς ο μέσος από το Μάλι δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης. Η απουσία του 33χρόνου χαφ ήρθε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες του τραυματία Ψαρρή και του τιμωρημένου Μπολμποτσιάν, ενώ από την άλλη, ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός των κυανέρυθρων Μιχάλης Νικολόπουλος (10/1) επιστρέφει, αφού εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα. Ο Καλαματιανός παίκτης θα βρεθεί αντίπαλος με την παλιά του ομάδα μετά από πολλά χρόνια. Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης, σύσσωμο το διοικητικό και τεχνικό επιτελείο όπως και οι ποδοσφαιριστές της Ηλιούπολης γευμάτισαν όλοι μαζί, δείχνοντας ότι το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και θα έρθουν στην πόλη μας να αγωνιστούν χωρίς άγχος, αφού ήδη έχουν μαζέψει 16 βαθμούς...