Weather - Καιρός

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ποιός θα βοηθήσει τον Ρίκι;

ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ»

Πρώτα ο Βόλος, μετά οι μεταγραφές

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΥΤΟ ΓΕΝΑΡΗ»
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Άλλη μια δίωρη μεταγραφική σύσκεψη είχαν χτες το μεσημέρι στα γραφεία της ομάδας ο Πρόεδρος Γιώργος Γρηγορόπουλος, ο γενικός αρχηγός Βασίλης Μαλαφέκας και ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπένος, αφού η δεινή βαθμολογική θέση, λόγω της συγκομιδής μόνο 10 βαθμών σε 13 παιχνίδια, κάνουν ολοένα και πιο άμεση και επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης της «Μαύρης Θύελλας». Οι τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας και ειδικά αυτές που έγιναν στα εκτός έδρας παιχνίδια, σίγουρα αποτελούν καλό οιωνό για τη συνέχεια όμως επειδή το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει τόσο στην κορυφή όσο στην ουρά της βαθμολογίας, έφτασε ο καιρός που πρέπει να γίνουν οι σωστές κινήσεις ενίσχυσης στις θέσεις που η ομάδα «πονάει».
Κι όταν διαθέτεις την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος αλλά και την χειρότερη (μαζί με το Αιγάλεω) επίθεση, τότε πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί την ενίσχυση. Ήδη «έχουν πέσει στο τραπέζι» και το διάστημα αυτό βρίσκονται «στο μικροσκόπιο» της τεχνικής ηγεσίας, τουλάχιστον πέντε σέντερ φορ και εξετάζεται κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά και διεξοδικά. Επίσης, ένα από τα ζητούμενα της μεταγραφικής περιόδου, είναι να έρθουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής ο οποίος θεωρείται πολυτέλεια...
Στο χώρο της άμυνας και του άξονα, έχουν βρεθεί οι παίκτες που θα ενσωματωθούν στην ομάδα αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Βόλο και δεν μας είναι άγνωστοι... Το γεγονός ότι η «Μαύρη Θύελλα» καλείται να αγωνιστεί στις 3 Ιανουαρίου στο γήπεδο της παίζοντας έναν πραγματικό «τελικό» με τον Ιωνικό, σηματοδοτεί σοβαρές εξελίξεις στο ρόστερ της ομάδας, που μέσα στον πρώτο μήνα του νέου έτους θα λέγαμε ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό «παίζει την χρονιά»! Αυτό σημαίνει ότι οι διακοπές λόγω των εορτών θα είναι περιορισμένες και οι κινήσεις ενίσχυσης πρέπει να είναι απολύτως εύστοχες.
Αρκετά τα προβλήματα και πάλι
Η ομάδα της Καλαμάτας άρχισε χτες την προετοιμασία της για το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, με προπόνηση στην Νέα είσοδο. Η προπόνηση διεξήχθη σε δύο γκρουπ παικτών, σε ένα βαρύ γήπεδο από την καταιγίδα που προηγήθηκε, με το ένα να ακολουθεί ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τακτικής και μετέπειτα δύναμης στο γυμναστήριο και το άλλο ασκήσεις τεχνικής και τακτικής.
Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας έχει προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη διπλή προπόνηση, το πρωί στις εννέα και μισή και το απόγευμα στις 4. θα Τα προβλήματα δεν λείπουν από την Μαύρη Θύελλα, αφού από το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς που διανύουμε, θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο Ιβάν Τάσιτς, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Τσιμικλής, Κωνσταντόπουλος Αντ., Νταϊφώτης, Σπανός και ο Αθανασόπουλος. Κλινήρης λόγω ίωσης ήταν ο τερματοφύλακας Γκονζάλο Ντανίλο Σαλγκέιρο και το ίδιο θα συμβεί για τις επόμενες δύο ημέρες. Επιστρέφει ο Τόσκας που εξέτισε και σε καλό δρόμο είναι ο Μιχάλης Χατζής που έμεινε έξω αρκετό καιρό λόγω τραυματισμό.
Δύο τα χειρουργεία!
Ο Γιάννης Καλογερόπουλος λόγω του προβλήματος στον πρόσθιο χιαστό, θα υποβληθεί σε εγχείρηση την επόμενη εβδομάδα και το χρονικό διάστημα που υπολογίζεται να μείνει εκτός δράσης είναι τέσσερις μήνες, ενώ σήμερα το μεσημέρι, θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία του Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις που υποβλήθηκε χτες σε επέμβαση της ορθοπεδικής αποκατάστασης του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει στο πόδι. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιατρικό κέντρο της Αθήνας και από την πλευρά της η ΠΑΕ Καλαμάτα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προσπάθειες για να καλύψει το πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό που έχει μέχρι σήμερα χρεωθεί για την αποκατάσταση της υγείας του και μιλάμε για περίπου 55 χιλιάδες ευρώ (!) και το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τις 75.000 ευρώ μέχρι την πλήρη αποκατάσταση...
«Κίτρινος πυρετός» στη Νέων
Η ομάδα των Νέων θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου (10:00 από τη Νέα είσοδο) για το Βόλο, όπου την Κυριακή στις 11:00, στο γήπεδο της Νεάπολης (με φυσικό χόρτο), θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Η ομάδα του Βόλου βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, , ενώ η ομάδα νέων της Καλαμάτας ακριβώς από κάτω, στην όγδοη θέση με 18 βαθμούς αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο (με το Αιγάλεω). Η αντίπαλη ομάδα έχει προπονητή τον Αντώνη Μάνδαλο και προέρχεται από βαριά ήττα με 3-0 (ακριβώς με το ίδιο σκορ με την ανδρική ομάδα!) από την αντίστοιχη ομάδα του Αγροτικού Αστέρα. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι του νέου προπονητή Νίκου Καρδακάρη, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους λόγω καρτών Πέτρο Μανιατέα, Αλέξη Παινέση και Άγγελο Μπαστακό. Στ χτεσινή προπόνηση που περιελάμβανε ασκήσεις δυνάμεις και στη συνέχεια δόθηκε μεγάλη έμφαση στην αμυντική τακτική, συμμετείχαν και δύο παίκτες από το παιδικό της ομάδας, οι Σουράκης και Τομαράς, σε μια προσπάθεια να προωθηθούν περισσότερα παιδιά στην ερασιτεχνική ομάδα. Ο Νίκος Καρδακάρης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τη διάθεση και την όρεξη που δείχνουν όλα τα παιδιά και με προσωπική επαφή που θα προσεγγίσει και κάποιος παίκτες που λόγω πολλών μαθημάτων και έλλειψης χρόνου απέχουν από την ομάδα.

Ποιος θα βοηθήσει τον Ρίκι;

Μπορεί να πλησιάζουν γιορτινές μέρες αγάπης και ξεκούρασης, αλλά εδώ και ένα μήνα περίπου, η ομάδα της Καλαμάτας στην κυριολεξία υποφέρει και αγωνιά για την πορεία της υγείας του 19χρονου ποδοσφαιριστή της Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις, που συνεχίζει να δίνει τη μεγάλη προσωπική του μάχη να ξεπεράσει το πρόβλημα και να επανέλθει δυνατός στα γήπεδα. Την ώρα που γράφουμε αυτό το κείμενο, ο Ρίκι κάνει το δεύτερο χειρουργείο και αυτές οι σκέψεις τρέχουν στο μυαλό μας: η σοβαρότητα του τραύματος που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, έπρεπε να αντιμετωπιστεί από τους καλύτερους! Στη χώρα μας η υγεία είναι πανάκριβη! Κι αυτό το ξέρουν όλοι. Τα νοσήλεια του αθλητή, μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ! Τα οικονομικά της ομάδας είναι γνωστά. Ο Γρηγορόπουλος έχει αναλάβει ως τώρα τα πάντα. Η ασφαλιστική εταιρία του πρωταθλήματος καλύπτει μόνο το 1/5 των εξόδων!
Με αφορμή τον φιλανθρωπικό αγώνα που έδωσαν προχθές στην Πάτρα, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής και της ΑΕΚ (πήρε μέρος και ο Λάκης Νικολάου που έκανε την εγχείρηση χτες στον Ρίκι!), για να ενισχύσουν το Κέντρο «Μέριμνα», έδωσαν δείγματα αγάπης και ανθρωπιάς και τα 13.850 εισιτήρια που εκδόθηκαν (με τιμή μόλις 2 ευρώ) εξαντλήθηκαν όλα και συγκεντρώθηκαν 28.000!
Στην πόλη μας, δυστυχώς, δεν βρέθηκε ένας (άνθρωπος, Σύλλογος, Φορέας, Κράτος, Π.Σ.Α.Π., Ο.Τ.Α.) που προσφέρθηκε να βοηθήσει! Εδώ μας αρέσει η δωρεάν κριτική και η βιτρίνα, η αυτοπροβολή και τα μεγάλα λόγια, οι...τιμητικές πλακέτες σε ανούσια φαγοπότια και οι σικέ ψηφοφορίες...
Κρίμα, γιατί ένα παιδί, ένα μεγάλο ταλέντο, που ήρθε στη χώρα που κατάγεται η μητέρα του για να δείξει τις ικανότητές του, θα περάσει τα Χριστούγεννα στο κρεβάτι και όλοι εμείς με τις τύψεις ότι δεν κάναμε τίποτα για να το κάνουμε χαρούμενο.
ΜΙΝΙ SPORT-ακια

· Ο προπονητής της Παναχαϊκής Δημήτρης Σπανός, έδωσε χτες στα χέρια του Αλέξη Κούγια τη λεγόμενη black list των παικτών που θα προτείνει να λύσουν το συμβόλαιο τους σε λίγες ημέρες. Η λίστα αυτή ξεκινά με τον Νάσο Σντεμέντε που εδώ και καιρό αποτελεί ξένο σώμα για την ομάδα της Πάτρας. Πάντως ο μεγαλοδικηγόρος «κάλυψε» τον Σπανό μετά το βαρύ 4-1 από την Κερατέα, αλλά «τα χωσε» στους παίκτες, λέγοντας ότι «κάποιοι βλέπουν την Πάτρα ως τόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας και όχι εργασίας», με κάποια «δυνατά» ονόματα να βρίσκονται στην έξοδο...
· Η απόφαση του μεγαλομετόχου της Δόξας Δράμας Μπάμπη Νικολαΐδη, να πουλήσει το 63% των μετοχών που έχει στη διάθεσή του είναι οριστική, και ήδη έχει σχηματιστεί... ουρά από υποψήφιους επενδυτές. Τελευταίος εμφανίστηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον δραμινό επιχειρηματία σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης και, όπως τονίζεται, υπάρχει προφορική… συμφωνία για 500.000 ευρώ! “Δεν μπορώ να πω ακόμη τίποτα”, είπε ο Χαραλαμπίδης χτες και στα χέρια του έχει τον φάκελο με τα οικονομικά για έλεγχο. Την ίδια ώρα επανήλθε ο Λευτέρης Τσοκαταρίδης. Μαζί του έχει επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία. Χθες μάλιστα μετέβη στην Αθήνα για να προχωρήσει στην τελική πρόταση. “Δεν πρόκειται να τελειώσει τίποτα πριν ξαναμιλήσει μαζί μας”, είπε ο δραμινός επιχειρηματίας και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ στην Καβάλα: “Εκεί δώσαμε τα χέρια”. Στη γωνία περιμένει ο Σάκης Ορφανίδης, ο οποίος χθες πήρε εξιτήριο από το Διαβαλκανικό Κέντρο μετά από λεπτή χειρουργική επέμβαση και ετοιμάζεται για το τελικό “χτύπημα”. Στη Δράμα κυκλοφορεί και ένα σενάριο για όμιλο επιχειρηματιών από την Αθήνα που θέλει να αγοράσει την ιστορική ομάδα, αλλά οι φίλαθλοι της ομάδας είναι ανήσυχοι και περιμένουν από τον “φίλο Μπάμπη”, όπως τον αποκαλούν, να πάρει “τη σωστή απόφαση που θα μείνει στην ιστορία”.

· Toν ήθελαν μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Λάρισα), όμως αυτός προτίμησε την Καβάλα. Ο λόγος για τον Πολωνό Έμπι Σμολάρεκ, τον οποίο παρουσίασε χθες η διοίκηση των “Αργοναυτών”. O 29χρονος διεθνής επιθετικός υπέγραψε στη μακεδονική ομάδα συμβόλαιο χρονικής διάρκειας 2,5 ετών με ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ. Χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στη μακεδονική ομάδα ως ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του, αποκαλύπτοντας πως οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι. “Ο Σμολάρεκ είναι ένας παίκτης που θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα της ομάδας μας και θα βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας”, τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Ψωμιάδης, που έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να φέρει τον παίκτη στην Καβάλα, ως... “δώρο γενεθλίων” προς τον πατέρα του, Μάκη. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Καβάλας υπογράμμισε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στην Καβάλα, καθώς αυτή η μεταγραφή αποτελεί μεγάλο βήμα στην καριέρα μου”. Όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον άλλων ελληνικών ομάδων για την απόκτησή του τόνισε: “Κανείς δεν ήρθε σε προσωπική επαφή μαζί μου. Δεν υπήρξε καμία επίσημη πρόταση. Μίλησα με τον Ζεβλάκοφ και μου έδωσε αρκετές πληροφορίες. Μου είπε ότι η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα με δυνατό πρωτάθλημα”. Ο Έμπι Σμολάρεκ γεννήθηκε στις 9/1/1981. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Φέγενορντ και το 2005 μετακινήθηκε στην Ντόρτμουντ. Δύο χρόνια μετά αποκτήθηκε από τη Ράσιγκ Σανταντέρ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ. Στην Ισπανία δεν μπόρεσε να διακριθεί και ένα χρόνο μετά δόθηκε δανεικός στη Μπόλτον. Στο ενεργητικό του έχει 19 γκολ σε 42 συμμετοχές με την εθνική Πολωνίας, ενώ ήταν μέλος της εθνικής Πολωνίας που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2006 και στο Euro του 2008.
· Το είδαμε και αυτό: το συμβούλιο της Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία έστειλε χτες επιστολή στην ομάδα της Γουλβς και ζητά εξηγήσεις από τον προπονητή ΜακΚάρθι, για το γεγονός πως στον αγώνα με την Μάντσεστερ την Τρίτη, άλλαξαν δέκα ποδοσφαιριστές σε σχέση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε το περασμένο Σάββατο με την Τότεναμ! Κοινώς, τους ρωτάει γιατί έπαιξαν με τά … «δευτέρα»! Για ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ που παρακολουθήσαμε πρόσφατα, θα ζητήσει;

· Επέστρεψε χτες στις προπονήσεις του Ιωνικού ο Πάντος Τζανετάκος που απείχε λόγω ίωσης για πέντε ημέρες! Πρώτη προπόνηση έκανε με τη νέα του ομάδα και ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Κίμωνας Ευαγγελάτος, που κατα σύμπτωση είναι και εντολέας δικηγόρος του προπονητή Στράτου Βουτσακέλη!





· Ερώτηση: οι ...δημόσιοι υπάλληλοι που διαβάσαμε πρόσφατα σε αναρτημένο πανό, τώρα τις γιορτές θα πάρουν και ...Δώρο;