Weather - Καιρός

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Νέα γρίπη: Δεύτερο ημίχρονο!


«ΥΠΟΠΤΟΣ» ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΣΑΛΓΚΕΙΡΟ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΠΕΙΧΕ ΧΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ – ΜΠΗΚΕ Ο ΤΣΙΜΙΚΛΗΣ


Η νέα γρίπη είναι (ξανά) εδώ!
Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΟΡΔΙΑ ΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ – ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΝΕΩΝ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Φαίνεται πως η νέα γρίπη και ο διαβόητος ιος Η1Ν1 δεν ολοκλήρωσε την ...επίσκεψή της στην ομάδα της Καλαμάτας και επανήλθε για το δεύτερο ημίχρονο! Για τέταρτη ημέρα βρίσκεται κλινήρης λόγω της εμπύρετης ίωσης ο 23χρονος Ουρουγουανός τερματοφύλακας Γκονζάλο Σαλγκέιρο που απέχει από τις προπονήσεις. Ο Σαλγκέιρο μετέβη συνοδεία του γενικού αρχηγού της ομάδας Βασίλη Μαλαφέκα, στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενδείξεις ότι πάσχει από τον ιό της νές γρίπης H1N1, που επανακάμπτει και «επισκέφτεται» για άλλη μια φορά την ομάδα τη «Μαύρη Θύελλα»! Λόγω της χορήγησης στον παίκτη από τον γιατρό της ομάδας συγκεκριμένης αντιβίωσης δεν είναι εφικτή μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, αλλά ο ποδοσφαιριστής της ομάδας υποφέρει από όλα τα συμπτώματα του ιού. Για ευνόητους λόγους έχει τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό και ακόλουθη θεραπευτική αγωγή μέχρι να γίνει ο κύκλος της ασθένειας. Για τον λόγο αυτό δεν υπολογίζεται από το τεχνικό επιτελείο για το παιχνίδι στο Βόλο.
Προλητπικά εκτός και ο Καμινιώτης
Εκτός από τον Σαλγκέιρο, δεν προπονήθηκε χτες ούτε ο Πέτρος Καμινιώτης λόγω ελαφράς ίωσης και με σκοπό να προφυλαχτθεί για να μην έχουμε πιο έντονα συμπτώματα. Αντίθετα, κανονικά ακολούθησε το πρόγραμμα ο Παναγιώτης Τσιμικλής χωρίς να είναι όμως απόλυτα έτοιμος, αφού αισθάνθηκε μικρές ενοχλήσεις. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες οι τραυματίες Φώτης Νταϊφώτης, Καλογερόπουλος Γιάννης και ο Βασίλης Αθανασόπουλος που δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι. Από το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος, θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο Ιβάν Τάσιτς, που μετά τη χθεσινή προπόνηση αναχώρησε για την πατρίδα του με άδεια.

Στον Κορδία η προπόνηση

Η καταιγίδα που έπληξε τις πρωινές ώρες τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ανάγκασε το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές της «Μαύρης Θύελλας» να μη προπονηθούν στο βοηθητικό γήπεδο στην Νέα είσοδο που είχε πλημμυρίσει και μετέβησαν στο κοντινό γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία που διαθέτει πλαστικό τάπητα. Εκεί λοιπόν ο Γιώργος Μπένος είχε την δυνατότητα να προπονήσει την ομάδα, που προετοιμάζεται για το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, και θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα το απόγευμα στις 18:00 (ΕΤ3) την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.
Ο προπονητής της ομάδας, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού ο νοτιάς άγγιζε τα 9 μποφόρ και έβρεχε συνεχώς, δοκίμασε κάποιες σκέψεις του για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και το ίδιο θα κάνει και σήμερα στις 12:00 στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα. Θα υπάρξει και η προβολή βίντεο αγώνων του αντιπάλου και ειδική ανάλυση. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής για την πόλη της Μαγνησίας.
ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

Ντεμπούτο Καρδακάρη με απουσίες
Η ομάδα των Νέων θα αναχωρήσει σήμερα το πρωί στις 10 για τον Βόλο, όπου αύριο Κυριακή στις 11:00 στο γήπεδο της Νεάπολης, θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του ΑΣΚ Ολυμπιακού Βόλου. Στον πάγκο της ομάδας θα καθίσει για πρώτη φορά ο νέος προπονητής Νίκος Καρδακάρης, που δεν θα έχει πολλές επιλογές λόγω της απουσίας του τερματοφύλακα Μανώλη Σπανού με την πρώτη ομάδα, της απουσίας των τιμωρημένων Αλέξη Παινέση και Πέτρου Μανιατέα που συμπλήρωσαν 4 κάρτες, ενώ αμφίβολη κρίνεται η παρουσία λόγω τραυματισμού των Τηλέμαχου Μπουζαλά και Γιάννη Δρακόπουλου.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Τσιώλης: Ανακοινώσεις μετά την...Καλαμάτα!
Ανακοινώσεις παικτών που θα ενισχύσουν την προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου ανήγγειλε ο Σάκης Τσιώλης στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όμως αυτό θα γίνει μετά τον αγώνα με την Καλαμάτα. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε και για τις αποχωρήσεις των Χανιώτη, Αμπράμοβιτς και Κοντεών. Οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη: Για τις αποχωρήσεις παικτών: «Για το θέμα που προέκυψε με την αποχώρηση δύο επίλεκτων στελεχών της ομάδας μας, θέλω να πω ότι εγώ ζήτησα από τον πρόεδρο τέσσερις με πέντε παίκτες στη μεταγραφική περίοδο, μεταξύ αυτών και δύο επιθετικούς. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και οι παίκτες αυτοί θα είναι στην ομάδα μας, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρόεδρο κι ενδεχομένως μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα. Θέλω να είμαι ειλικρινής και με το ποδοσφαιρικό τμήμα και με εσάς τους δημοσιογράφους, δεν είχαμε πρόβλημα με το ρόστερ. Ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει 4-5 παίκτες ακόμα στην ομάδα μας. Όμως, για το ρόστερ υπάρχει ένα μπάτζετ και αυτό το καθορίζει ο πρόεδρος. Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά για τη συνεργασία που είχαμε και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια. Για τις μεταγραφές: «Εγώ ήθελα οπωσδήποτε δύο επιθετικούς παίκτες, κυρίως για να λύσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μέσα στο Βόλο, μέσα στην έδρα μας. Το μπάτζετ του ρόστερ γίνεται από τον πρόεδρο και έτσι, έπρεπε να υπάρξουν και αποχωρήσεις. 4-5 νέοι παίκτες αναμένεται να έρθουν στην ομάδα μας και ενδεχομένως υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις, όπως ανέφερα είναι θέμα μπάτζετ και προέδρου. Ερωτηθείς από τον πρόεδρο για τον αγώνα της Δευτέρας, του είπα ότι οι 2 παίκτες δεν ήταν στα πλάνα μου για το αρχικό σχήμα και έτσι εκείνος έκρινε σκόπιμο να μιλήσει μαζί τους και να τους δώσει περισσότερο χρόνο ώστε να αναζητήσουν την ομάδα, στην οποία θα συνεχίσουν την καριέρα τους». Για το ματς με Καλαμάτα: «Το παιχνίδι με την Καλαμάτα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει πάση θυσία να πάρουμε τη νίκη και σε συνδυασμό με τους βαθμούς από το ματς με το Αιγάλεω, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρίσκεται μέσα στο στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Θα μπορούσαμε βέβαια να είμαστε πολύ καλύτερα, αλλά πρέπει ρεαλιστικά να δούμε που είμαστε τώρα και τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι και πάλι μαζί μας, θα μας βοηθήσει σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Προσωπικά θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κόσμο για τη συμπαράστασή του προς την ομάδα και προς το πρόσωπό μου».