Weather - Καιρός

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Δυνατά στην Κατερίνη...



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΟΥ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – 4 ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ Ο Γ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με συνταγή...Αγρινίου, αλλά με γκολ!
«ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ» ΕΙΠΕ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ – ΘΕΛΕΙ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Μεγάλη προσπάθεια θα πρέπει να καταβάλει η ομάδα της Καλαμάτας την Κυριακή το μεσημέρι στην έδρα του Πιερικού, για να επαναλάβει την περσινή εμφάνιση αλλά και το αποτέλεσμα του αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2008-09, στις 12 Απριλίου, όπου με γκολ του Μαρσελίνιο στο 9’ και με αυτογκόλ του Παντελιάδη στο 52’, πήρε ένα σημαντικό τρίποντο! Φυσικά, άλλο ήταν εκείνο το παιχνίδι και άλλο θα είναι το φετινό!
Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και στις δύο ομάδες, και αυτή τη στιγμή ο Πιερικός προέρχεται από μια λευκή ισοπαλία με τον Αγροτικό Αστέρα, στο πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια του, και έχει και 16 πόντους.
Από την άλλη, η τοπική μας ομάδα σίγουρα μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο παιχνίδι και να διεκδικήσει ο βαθμό ή ακόμα και τη νίκη, έχοντας ισχυρότερο κίνητρο για να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας και διαθέτοντας παίκτες- μαχητές, που κατά γενική ομολογία, στα εκτός έδρας παιχνίδια, αποδίδουν τα μέγιστα αλλά δυσκολεύονται να σκοράρουν! Και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι στα πέντε μέχρι τώρα εκτός έδρας παιχνίδι, δεν έχουμε σημειώσει ούτε ένα τέρμα, με τον βαθμό στο Αγρίνιο να προέρχεται από λευκή ισοπαλία.
Ο Πιερικός φέτος έχει δείξει σημάδια αστάθειας, στα 12 ματς τα έχει όλα από 4 (4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες), σκοράρει άνετα αλλά δέχεται και γκολ εύκολα (19-17), ξεκίνησε με βλέψεις ανόδου, έχοντας στον πάγκο του τον Μάκη Κατσαβάκη, που δεν στέριωσε, αφού έμεινε σχετικά νωρίς μακριά από τους αρχικούς στόχους και στη θέση του πήγε ο Σούλης Παπαδόπουλος, γνώριμος προπονητής στην Κατερίνη.
Η ομάδα της Μακεδονίας, έχει ως τώρα υποστεί βαριές ήττες στο γήπεδό της (2-3 πέρασε ο Ολυμπιακός Βόλου, 2-4 επικράτησε ο Θρασύβουλος, 1-2 νίκησε ο ΟΦΗ) και δείχνει προβληματική στις άκρες της άμυνάς της και αδυναμίες στο χώρο του κέντρου...Ενδειτικό είναι ότι σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, εκτός από το τελευταίο με τον Αγροτικό Αστέρα, είχε δεκτεί γκολ!
Ο κορυφαίος παίκτης ως τώρα είναι ο 27χρονος Αργεντίνος επιθετικός Λουτσιάνο Ολγκίν, με άξιους συμπαραστάτες τον 24χρονο συμπατριώτη του Μαρσέλο Πέντα και τον Σάββα Εξουζίδη, που έχει πολλές εμπειρίες από τον Πανιώνιο,τον Ηρακλή και την Ολλανδική Βάαλβικ.
Και στο μυαλό μας υπάρχει πάντα η δήλωση που έκανε μετά το παιχνίδι με την Ηλιούπολη ο Γιώργος Μπένος που τόνισε: «Όποια ομάδα μας υποτίμησει, θα το πληρώσει ακριβά»! Ευχόμαστε αυτός να είναι ο Πιερικός...
Επιτέλους επιστροφές!

Με διπλή προπόνηση στο προπονητήριο της Νέας εισόδου, άρχισε χτες ουσιαστικά, η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας, ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον Πιερικό στην Κατερίνη. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας συναντήσεις της μεσσηνιακής ομάδας και θα ακολουθήσει το τελευταίο παιχνίδι για τη χρονιά που διανύουμε, τη Δευτέρα 21/12 στον Βόλο με τον Ολυμπιακό. Τόσο το τεχνικό επιτελείο όσο και οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας», σύμφωνα με την απόδοση που έχει η ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια, πιστεύουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και των δύο αγώνων και να προσθέσουν βαθμούς στο ενεργητικό της ομάδας. Η απογευματινή προπόνηση αναλώθηκε σε ασκήσεις και παιχνίδια τακτικής και και έγιναν οι πρώτες δοκιμές στο σχήμα που σκέφτεται Γιώργος Μπένος να παρατάξει την Κυριακή. Στα ευχάριστα της ημέρας είναι η ολοκληρωτική επιστροφή τόσο του Αργύρη Νικητόπουλου όσο και του Αντώνη Ψυχογιόπουλου (φωτο)! Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Βασίλης Αθανασόπουλος και ο Φώτης Νταϊφώτης. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής εξέτασης που υποβλήθηκε ο Γιάννης Καλογερόπουλος τελικά επιβεβαίωσαν την ρήξη πρόσθιου χιαστού και ο 23χρονος Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την επόμενη εβδομάδα.
Με την την ευχή να πάνε όλα καλά, ο παίκτης αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα μετά από τέσσερις μήνες.
Ατομικό πρόγραμμα και ασκήσεις με μπάλα ακολούθησε ο Μιχάλης Χατζής που μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει κανονικά.
Την ποινή του θα εκτίσει στο προσεχές παιχνίδι ο Γρηγόρης Τόσκας. Η σημερινή προπόνηση προγραμματίστηκε για τις τρεις το μεσημέρι στην Νέα είσοδο.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ βρέθηκε χτες στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της ΕΠΑΕ.
Τέλος, η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας θα αναχωρήσει το Σάββατο το πρωί για την Κατερίνη, όπου την Κυριακή στις 11 το πρωί στο γήπεδο της Καρίτσας, θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του Πιερικού.


Η ατυχία (ξανα)χτύπησε την πόρτα του 23χρονου Γιάννη Καλογερόπουλου, αλλά είναι αισιόδοξος ότι όπως ξεπέρασε την πρώτη "περιπέτεια" πριν 2 χρόνια στο άλλο πόδι, έτσι και τώρα θα επιστρέψει πιο δυνατός! Και έχει τις ευχές όλων.




Η ΕΠΑΕ έδειξε ευαισθησία και ανθρωπιά
Το κοινωνικό πρόσωπό της και την ανθρώπινη ευαισθησία που θα πρέπει όλοι μας να έχουμε, έδειξαν χτες τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΑΕ, στο θέμα που έφερε στο συμβούλιο ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος. Η Ένωση συνεπικουρούμενη και από την ασφαλιστική εταιρία la vie που καλύπτει ως χορηγός το πρωτάθλημα, αποφάσισε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των υπέρογκων νοσηλείων του άτυχου παίκτη της Καλαμάτας Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις, που μέχρι σήμερα ξεπερνά τις 30.000 ευρώ και αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του 19χρονου αθλητή! Τέτοιες ενέργειες είναι πάντα άξιες συγχαρητηρίων.

Στο κλίμα των επερχόμενων Χριστουγέννων και η ομάδα της Καλαμάτας, στόλισε το δέντρο της στο προπονητήριο!
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Σούλης Παπαδόπουλος: «Στον α’ γύρο θα έχουμε 27 πόντους»!
Πολλά θέματα και ...εξηγήσεις περιελάμβανε η χθεσινή συνέντευξη τύπου του 42χρονου Κορυδαλλιώτη τεχνικού του Πιερικού, Σούλη Παπαδόπουλου, και τα πιο ενδιαφέροντα λεχθέντα είναι τα ακόλουθα: «Πρόβλημα για μας είναι η κούραση σε ορισμένα παιδιά. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο και ειδικά σε δυο τρία παιδιά όπως είναι ο Μαρτίνεζ και ο Μακρής. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σ’ αυτές τις θέσεις ενώ στην επίθεση λειτουργεί καλά το rotation, μία με το Θάνο, μία με τον Ολγκίν, μία τον Γκουγκουλιά, μία με τον Ντεμπελέ. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Θα κοιτάξουμε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου να ενισχυθούμε εκεί, γιατί θα έρθουν κάρτες και τραυματισμοί. Στο παιχνίδι της Κυριακής τα παιδιά (σ.σ Μαρτίνεζ, Μακρής) ήταν κουρασμένα, αποτέλεσμα και της κούρασης από το παιχνίδι με τον Διαγόρα. Αυτό που με ευχαρίστησε την Κυριακή είναι ότι δεν ήμασταν καλοί στο α’ ημίχρονο και άσχημοι στο β’.
Ήμασταν πολύ κακοί στο α’ ημίχρονο και πολύ καλοί στο β’. Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα με τον Ολγκίν να βάζουμε την μπάλα μέσα στην περιοχή και να κάνουμε πολλές φάσεις. Προχθές ήταν το παιδί άτυχο. Είχε τρεις τέσσερις περιπτώσεις πάρα πολύ καλές με καλά τελειώματα που είτε ο τερματοφύλακας είτε η τύχη δεν του έκανε το χατίρι». Ο Πέντα έχει συμβόλαιο δύο χρόνια. Όσο θα είμαι εγώ δεν θα φύγει. Τώρα όμως αν έρθει μία οικονομική πρόταση που θα είναι πάρα πολύ καλή και θα συμφέρει την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα το συζητήσουμε. Αλλά από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που έχεις ως ομάδα στόχους, παίκτες τέτοιους με ποιότητα δεν πρέπει να τους αφήνεις.
Τώρα αν έρθει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης θα πω ναι, να φύγει. Είμαι ξεκάθαρος. Μακάρι να είχε μείνει και ο Σερτζίνιο. Εντωμεταξύ ο Πέντα κάθε μέρα που περνάει είναι και καλύτερος γιατί νομίζω ότι προσαρμόζεται. Μην ξεχνάτε ότι είναι από την Αργεντινή και το πρωτάθλημα τώρα τελείωσε. Αυτό το έχω στο μυαλό μου και πολλές φορές στις προπονήσεις κάνει άλλο πρόγραμμα. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ξεκούραση και ευτυχώς έρχονται και γιορτές να πάρουνε και τα παιδιά κάποιες ανάσες. Το σίγουρο είναι ότι ο Πέντα είναι ένας παίκτης εξελίξιμος σε πολύ καλή ηλικία και νομίζω ότι ο Πιερικός μπορεί να τον εκμεταλλευτεί. Αλλά κανένας παίκτης για μένα που έχει κάνει δύο και τρία παιχνίδια δεν μπορεί να κάνει μεταγραφή. Καλό είναι να περιμένουμε λίγο. Να μην ξεχνάμε ότι πριν από ένα μήνα ήμασταν στις τελευταίες θέσεις. Όσο ανεβαίνει ο Πιερικός ανεβαίνουνε και τα παιδιά».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ
«Ο στόχος δεν αλλάζει για μας. Μέσα μας νιώθουμε νικητές. Το περνάμε και στους ποδοσφαιριστές αυτό. Θέλουμε να το περάσουμε και στους φιλάθλους. Αυτοί που έρχονται στο γήπεδο το καταλαβαίνουν. Ξέρω ότι ο Πιερικός έχει πολλές χιλιάδες κόσμο. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα λειτούργησαν λάθος επικοινωνιακά το καλοκαίρι. Να μην κρυβόμαστε , είχαν βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη. Και ξέρετε ότι του κόσμου όταν του τάζεις πέντε πράγματα, ζητάει τριάντα. Νομίζω ότι εκεί ήταν το λάθος. Όλες οι ομάδες έχουν τη δικιά τους ιστορία και τη δικιά τους δύναμη. Στη Β’ Εθνική θα γίνουν μεγάλες μάχες για τις ομάδες που θα ανέβουν και όσες θα μπουν στην κατάταξη για να παίξουν στα μπαράζ. Και θα γίνουν και πολύ πιο μεγάλες μάχες για τη σωτηρία».
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ
«Γιατί δεν κερδίσαμε τον Αγροτικό Αστέρα για να είμαστε στην εξάδα. Δε λέμε δόξα τω Θεώ που κερδίσαμε τον Διαγόρα και δεν είμαστε στην άλλη την εξάδα. Δεν πρέπει να τα πω εγώ αυτά στον κόσμο. Πρέπει να τους κοροϊδέψουμε; Ότι έχει στόχο ο Πιερικός να είναι ψηλά, το έχει και το βλέπετε κι εσείς, αλλά η πραγματικότητα ποια είναι. Δεν θέλω να πηγαίνω πίσω, ούτε να ρίχνω ευθύνες σε άλλους. Αφού είμαι εγώ είναι δικιά μου ευθύνη. Αν δεν κερδίζαμε τον Διαγόρα δεν θα ήμασταν στην εξάδα την κάτω; Εσείς νομίζετε ότι αυτό δεν περνάει στους ποδοσφαιριστές μέσα; Θα πολεμάμε τα παιχνίδια για να φτάσουμε ψηλά και να απομακρυνθούμε από κάτω γιατί αυτή είναι και η κατάταξη της ομάδας αυτή τη στιγμή. Τώρα αυτό μπορεί να πικραίνει μερικούς και να λέτε ότι εσείς μας είπατε το καλοκαίρι ότι θα κατακτήσουμε την πόλη. Τι να κάνουμε. Σ’ αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να κερδίζει η ομάδα, να πάρουμε όσο μπορούμε περισσότερους βαθμούς, να τελειώσει ο πρώτος γύρος και τότε θα μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Ο στόχος μου ποιος είναι για τον πρώτο γύρο; Πόσους βαθμούς μπορεί να πάρει η ομάδα; Ο Πιερικός πιστεύω ότι θα φτάσει 27 βαθμούς στον πρώτο γύρο. Με 27 βαθμούς θα διεκδικήσουμε την άνοδο, γιατί είναι εφικτή η παραμονή. Δε λέω ότι θα το κάνουμε. Αν όμως πάμε στους 22-23 βαθμούς θα είμαστε δύσκολοι να πάμε στην εξάδα. Θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν είχαμε κερδίσει την προηγούμενη Κυριακή, θα ήταν όμως πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα αν δεν είχαμε κερδίσει τον Διαγόρα. Εγώ πιστεύω ότι με 27 βαθμούς ο Πιερικός θα είναι τρίτος. Και έχει δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να είναι στους 27 βαθμούς».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
«Ο Πιερικός θέλει ενίσχυση στην μεσαία γραμμή. Αν και έχουμε από τα καλύτερα χαφ, ειδικά ο Μαρτίνεζ και ο Μακρής αλλά έτσι όπως παίζει η ομάδα νομίζω ότι δεν έχουμε άξιους αντικαταστάτες. Είναι ο μικρός ο Τόσκας, είναι ο Μανουσαρίδης που δεν το έχω δει καθόλου το παιδί γιατί είναι τραυματίας. Νομίζω ότι εκεί ο Πιερικός θέλει μια –δυο λύσεις , καλές λύσεις. Να μπορούν να αντικαταστήσουν ανά πάσα στιγμή λόγω καρτών ή τραυματισμών. Οι αλλαγές που κάνουμε είναι μόνο στην επίθεση γιατί εκεί έχουμε τις λύσεις. Ο Κοτταράς δούλεψε καλά με τον προπονητή τον κ. Νάση και ξαναμπήκε στην ενδεκάδα. Εμείς το καλό θα το λέμε καλύτερο, το άριστο θα το λέμε τέλειο, το μέτριο θα το λέμε καλό. Αν κάποιο πρέπει να κριτικάρετε, μην κριτικάρετε τους ποδοσφαιριστές, κριτικάρετε εμένα. Συμβόλαιο έχω μέχρι το 2011 και ο στόχος είναι μέχρι το 2011 ο Πιερικός να είναι στη Super League». Τέλος, ο γεν.αρχηγός Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο της ομάδας, να σταθεί κοντά, τονίζοντας: «Το χρειαζόμαστε και η διοίκηση και το προπονητικό τιμ και κυρίως οι ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ κόσμο στην Κατερίνη αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να εμπιστευθεί την ομάδα και να έρχεται στο γήπεδο πιο μαζικά»...